Mocno jagodowe lody z białą czekoladą, ale nie w postaci drobinek, tylko rozpuszczona w masie lodowej. Lody są z kawałkami owoców, które są bardzo miękkie i nie są wyczuwalne kryształki lodu. SKŁADNIKI: 1 szklanka jagód 1 łyżka cukru 100 g czekolady białej 1 szklanka kremówki 30% Jagody wsypać do garnuszka i na małym ogniu podgrzewać razem z cukrem. Kiedy puszczą dużo soku zdjąć z ognia i odstawić do wystudzenia. Nie należy zbyt długo mieszać, żeby nie rozgnieść owoców. Pół szklanki kremówki zagotować i wrz... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.