sok - 13499 przepisów (strona:535/900)

Jabłkowe naleśniki z indykiem, mimolette i surówką na zdrowy lunch 137

zapewniony lunch dla całej rodziny. Celowo użyłam 2 rodzajów surówek ponieważ ja lubię bardziej z kukurydzą a mąż z pomidorami ;) 2 szklanki ekologicznej mąki pszennej szklanka wody gazowanej świeży sok z jabłek i owoców granatu Marwit (250ml) 2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego   10 plasterków sera mimolette 2-3 plastry filetu z indyka łyżka oliwy łyżeczka słodkiej papryki łyżka

Mienta blog
skrzydełka w miodzie z grilla 164

czterech osób 8 skrzydełek kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz  Sposób przygotowania Z pieprzu, soli, soku z cytryny, oleju,  octu balsamicznego,  sosu sojowego i jednej łyżki miodu robimy marynatę. Wkładamy do niej skrzydełka, dokładnie nacierając marynatą z każdej strony i odstawiamy na co najmniej

Miód i pieprz
Gołąbki bez zawijania 205

Przygotowanie : Kapustę drobniutko szatkuję, solę i odstawiam na ok 30 minut, ryż gotuję ale nie do końca na miękko a drobno pokrojoną cebulę podsmażam na złocisto. Jeśli kapusta puści soki to odciskam je i kapustę dodaję do misy z mięsem, dodaję również ryż, cebulkę i jajka, wszystko mieszam  dosypując bułkę tartą tak aby masa była zwarta i dała się

Mechanik w kuchni
bakłażany z grilla piekarnikowego... 151

Składniki: MARYNATA: olej rzepakowy 1/4 szklanki, ząbki czosnku 3 sztuki, sok z cytryny 1 łyżeczka, pomidory 4 dojrzałe, natka pietruszki 1 pęczek, koperek 1/2 pęczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, woda 3/4 szklanki POZOSTAŁE: bułka tarta 3 łyżki, bakłażan 2 większe, ser żółty 4 plastry, pierś z kurczaka 1 sztuka, olej

W Mojej Kuchni Lubię
Drink Lodowata Blondynka :) 137

kruszony) 2 gałązki świeżej mięty barmański syrop miętowy Wykonanie: Cytrynę kroję na kawałki i usuwam białe błonki, to zgrubienie ze środka. Ubijam na dnie szklanki, aby puściła jak najwięcej soku, zalewam niewielką ilością syropu miętowego. Na to układam pokruszony lód. Lód kruszę na dwa sposoby, albo a w malakserze, albo owijam ściereczką i kruszę go za pomocą tłuczka do mięsa

Blondynka Gotuje
Zapiekane warzywne kanapeczki 175

pokroić w plasty o grubości ok 1 cm. Najlepiej aby warzywa były mniej więcej takiej samej wielkości. Plastry bakłażana oprószyć lekko solą i odstawić na kilka minut aby puścił sok. Potem bakłażana osuszyć na papierowym ręczniku. Dzięki temu pozbędziemy sie goryczki. Następnie plastry cukinii i bakłażana oprószyć z obu stron ziołami włoskimi i skropić lekko olejem. Tak przygotowane plastry warzyw

Monia miesza i gotuje
Spiżarnia Dziadunia 116

użyte w wielu przepisach kulinarnych, które dla Was przygotowywałam choćby na blogu i zawsze byłam z nich bardzo zadowolona. Cudowny syrop malinowy, niespotykane cytrynki z rumem czy żurawiną, pyszne soki oraz ketchupy.   Dla mnie jakość produktów, ich pochodzenie i sposób wykonania mają bardzo duże znaczenie. Można powiedzieć, że jestem bardzo wymagająca, jednak chcę aby moja rodzina żyła zdrowo

Garniec Magalie
Powidła śliwkowe. 107

dużego garnka, wstawiamy na wolny ogień na około 3 godz., w tym czasie nie mieszamy(nie wolno nawet dotknąć śliwek łyżką), jeśli po 3 godz. powidła mają nadal dużo soku, dusimy kolejną godz. nie mieszamy

Kuchnia Beaty
Tort z kremem twarożkowym z brzoskwiniami 110

upuszczamy w blaszce na podłogę. Studzimy. W ten sam sposób pieczemy 2 biszkopt. Poncz do nasączenia: 2 cytryny syrop z brzoskwiń w puszce  Z cytryn wycisnąć sok, dodać do syropu z brzoskwiń i wymieszać. Krem twarożkowy: 700 g sera białego tłustego 600 ml śmietanki   36% 150 g cukru pudru 450 g brzoskwiń z puszki (po odsączeniu) Brzoskwinie pokroić

kulinarnyswiatdomi
Sałatka z makaronem ryżowym 338

puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej 3 kawałki papryki marynowanej 3 ogórki marynowane Winegret: 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka musztardy szczypta soli i cukru sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oleju  Sposób przygotowania: Makaron ugotować, odcedzić i studzić. Kukurydzę i fasolę osączyć, dodać do makaronu. Wędlinę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę, dodać do makaronu

Na Ciasteczkowych Papierach
Empanadas 121

małe opakowanie greckiego jogurtu ze świeżo posiekaną garścią liści mięty, doprawcie solą, pieprzem i skórką startą z cytryny.   W wersji pikantnej – puszkę całych pomidorów, bez skórki, razem z sokiem wlejcie do rondelka, pogotujcie 15-20 minut aż zmiękną i zaczną się rozpadać. Rozgniećcie je lub zblendujcie, dodajcie usiekaną garść bazylii, zmiażdżony ząbek czosnku, ostrą papryczkę chili. Doprawcie do smaku

Karo in the Kitchen
Szynka z rękawa 2w1 226

pamiętajcie koniecznie, że wkładamy ją do już nagrzanego piekarnika – nigdy do zimnego. Chcemy ją upiec, zamknąć jak najszybciej pory mięsa w wysokiej temperaturze – a nie ugotować we własnych sokach. Pyszna z surówką z białej kapusty, z żurawiną, z sosem grzybowym czy pieczeniowym. Na zimno, na kromce chleba, z chrzanem, majonezem albo ostrą musztardą. Nie jest wymagająca i skomplikowana. Można sobie

Karo in the Kitchen
Beza. Wszystko co najważniejsze 261

piekarnik jest mocny, zmniejszcie temperaturę i suszcie je dłużej. Gdy już się upieką, zostawcie je w uchylonym piekarniku dopóki on nie ostygnie. Nigdy nie dodawałam do bezy skrobi ziemniaczanej, soku z cytryny, octu czy kwaśnego wodorowinianu potasu (do kupienia jako „cream of tartar” – hamuje krystalizację, zwiększa objętość białek, szybciej stabilizuje pianę). Według tych wytycznych, które Wam tutaj opisałam, udawały się

Karo in the Kitchen
Bezmięsny bigos z młodej kapusty 200

jest rozgotowana, bardziej al dente – stawia opór zębom i jest jeszcze troszkę chrupiąca i skrzypiąca. Kiedy osiągnie ten stan, dodaję ketchup, przyprawiam jeszcze pieprzem i solą. Nie puści dużo soku, ale żeby ją lekko zagęścić rozpuszczam na patelni 2 czubate łyżki masła (lub 4 łyżki oleju), dodaję pełną łyżkę pszennej mąki i taką jasną zasmażkę po 2-3 minutach dodaję

Karo in the Kitchen
Kompot z rabarbaru i truskawek. Klasyk mocno przyprawiony 157

Wasze truskawki nie były z tych mocno czerwonych i nie oddały napojowi swojego koloru, możecie kompot zabarwić kilkoma kroplami barwnika spożywczego w żelu, odrobiną barwnika amarantowego w proszku lub sokiem z buraka. Kompot po schłodzeniu podajemy z plastrami cytryny i listkami mięty. SKŁADNIKI ½ szklanki cukru (ewentualnie więcej do smaku) 500g rabarbaru 200g truskawek 10-15 ziaren czarnego pieprzu, zgniecionych

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania