drobno poszatkować, lekko posolić, odstawić na kwadrans. 2. W międzyczasie przygotować pozostałe składniki: marchew (i jabłko) zetrzeć na tarce, paprykę (i cebulę) drobno posiekać. 3. Cebulę odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać pozostałe składniki, doprawić przyprawami, wymieszać. Schłodzić przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Anidrożdży 125 g margaryny 250 ml mleka 150 g cukru pudru 3 jajka szczypta soli 1 jajko do posmarowania ciasta 1 szklanka cukru pudru i sok wyciśnięty z jednej cytryny (jako posypka użyłam suszonej skórki cytrynowej) Wykonanie : Białka z 3 jajek ubić na sztywną pianę. Mleko lekko podgrzać. Roztopić margarynę. Gotową masę makową
cucinareprzygotowuję zazwyczaj tak: 2 pomarańcze zalewam wrzątkiem a następnie tnę skórę na ćwiartki i obieram. Dzielę na wąskie paski i usuwam delikatnie białe części. Zalewam szklanką soku wyciśniętego z pomarańczy lub jeśli nie mam go wcale lub nie mam aż tyle szklanką wody. Dodaję szklankę cukru i gotuję około 60 minut na małym ogniu
cucinarebędzie baba czekoladowa. Autorce dziękuję za przepis jest rewelacyjny:) Babka na zdjęciu jest zrobiona zgodnie z podstawowym przepisem z dodatkiem kilku kropli aromatu cytrynowego i polana lukrem wykonanym z soku cytrynowego wymieszanego z cukrem pudrem
cucinaremaliny ilość wedle uznania ja dodałam kubek Nasączenie : 1 szklanka mocnej ciemnej herbaty (z dwóch torebek) z odrobiną aromatu waniliowego *nasączeniem może być też herbata z sokiem z cytryny lub mocna herbata owocowa np malinowa Dekoracja : 2 opakowania biszkoptów Lady fingers (po 140 g) cukrowe dekoracje do ciast wstążka Wykonanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni
cucinaresałaty lodowej 6-7 pomidorków koktajlowych sól na sos : 1 mały kubek gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól i biały pieprz Wykonanie : Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Osączyć i ostudzić. Brokuł podzielić na różyczki, włożyć do osolonego wrzątku
cucinaredekoracji: śmietanka 30% około 150 ml, serek mascarpone około 125 g, cukier puder, pestki granatu, mięta/melisa Wykonanie : Truskawki zmiksować blenderem na mus. Do truskawek dodać cukier, sok z pomarańczy i cytryny i wymieszać do rozpuszczenia się cukru. Odmierzyć ile wyszło musu w ml. Odlać około 1/3 szklanki powstałego musu, podgrzać go i rozpuścić w nim żelatynę
cucinarerodzaju koktajli polecam przepyszny koktajl truskawkowo- bananowy:) Składniki na 4 porcje (2 osoby dorosłe i dwoje dzieci): 500 g truskawek 2 banany skórka otrarta z jednej cytryny sok wyciśnięty z 1/3 cytryny duży kubek jogurtu naturalnego - około 350 g (używam gęstego jogurtu Bakomy) 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu Wykonanie : Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Polecam:) Inspiracją był koktajl
cucinarewędzonego boczku 2 średniej wielkości cebule olej Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Masę z ziemniaków przełożyć na sito i wycisnąć z nadmiaru soku. Wodę wylać, a gęstą masę (krochmal) dodać do ziemniaków. Następnie wbić jajko i całość przyprawić solą oraz pieprzem. Na sam koniec wsypać mąkę. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Ciasto musi być gęste
Ugotowaćdokładnie wypełnił pomidora. Bułkę tartą , sól i 2 łyżki masła ucieramy na gładko i nakładamy równe porcje na wierzch każdego pomidora a następnie posypujemy startym serem. Sok oraz pestki, które zostały wydrążone z pomidorów zblendować dodać odrobinę wody i wlać na dno naczynia żaroodpornego, a następnie ułożyć faszerowane pomidory. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około
O kuchni z uczuciem