Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa

Polecam pyszne wisienki w żelu. Wisienki takie możemy podać do naleśników, gofrów czy też innych deserów. składniki: 1,5 kg wiśni 350 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody Wiśnie dokładnie umyć osuszyć i wypestkować. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok 2 godziny aby puściły sok. Następnie owoce zagotować i gotować ok 5 minut często mieszając. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą. Cienką strużką wlewać do gotujących wiśni cały czas mieszając. Chwilkę jeszcze gotować aż masa zgęstnieje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.