sok - 13499 przepisów (strona:520/900)

KACZKA PIECZONA Z ŻURAWINĄ ,JABŁKAMI I KASZĄ GRYCZANĄ 236

TYLE ILE WAŻY NASZA KACZKA CZYLI MOJA WAŻYŁA 2,100 KG WIĘC PIEKŁAM JĄ 2,10 GODZ Z TYM ,ŻE PIEKŁAM JĄ POD PRZYKRYCIEM,CO 15 MIN POLEWAŁAM MIĘSO SOKIEM KTÓRY  Z NIEJ WYCIEKŁ I PRZEZ OSTATNIE 35 MIN PIEKŁAM JUŻ BEZ PRZYKRYCIA,ŻEBY SIĘ ŁADNIE ZRUMIENIŁA  I GOTOWE-PYSZNA I PROSTA DO ZROBIENIA KACZKA ZACHWYCI NAWET WYBREDNYCH

Swojskie jedzonko
CYTRYNOWIEC 621

budynie śmietankowe 4 cytryny 1 kostka margaryny 2/3 szkl.cukru 3,5 szkl.wody 1 galaretka cytrynowa ugotować budyń na wodzie,do ugotowanego gorącego budyniu dodajemy suchą galaretkę i sok z 4 cytryn,dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia,margarynę utrzeć z cukrem dodawać po trochę wystudzony budyń ,miksujemy na gładką masę,wykładamy na biszkopt MASA 2: 0,75 litra śmietany

Swojskie jedzonko
STRUCLA SEROWA 331

drożdży 2 jajka+2 żółtka sól 80g masła 180 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g skórki pomarańczowej 600g serka -twarożku (mój ulubiony) na lukier: łyżka soku z cytryny 50g cukru pudru 1,5 łyżki wrzątku PRZYGOTOWANIE: w ciepłym mleku rozpuścić drożdże i 110 g cukru odstawić w ciepłe miejsce mąkę wymieszać ze szczyptą soli jedną łyżeczką cukru waniliowego

Swojskie jedzonko
Tort kokosowy z cytrynową nutką 125

tutaj  po przepis na ten krem) 9-10 łyżek cukru pudru ( w zależności od upodobań) 3 ŚMIETAN FIXY 60 g wiórek kokosowych, uprażonych na suchej patelni Poncz sok z 1/4 cytryny 130 ml przegotowanej wody PRZYGOTOWANIE:  Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru, ciągle miksując do powstania błyszczącej, sztywnej masy

Swojskie jedzonko
Tarta z kremem budyniowym i owocami 406

jeszcze ok 10 min.wystudzić. z 300 ml mleka,cukru i budyniu ugotować gęsta masę,którą jeszcze na ciepło połączyć z 2 żółtkami. masę ostudzić i dołożyć skórkę i sok z 1/2 cytryny,następnie zmiksować krem i dodać do niego 100 g masła,utrzeć na gładką masę,następnie rozsmarować na upieczonym i ostudzonym spodzie,wierzch masy posypać wiórkami kokosowymi,wyłożyć

Swojskie jedzonko
Bakłażan faszerowany makaronem 153

szparagowej 2 łyżki startego sera 1 łyżeczka oregano olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bakłażan przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć środek. Posolić i ułożyć do góry dnem, aby ściekł sok.  Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Przełożyć do miski. Cebulę pokroić w piórka, paprykę, miąższ z bakłażana pokroić w kostkę. Fasolkę ugotować, dodać do makaronu. Na oleju

magiczna kuchnia Kasi
Zupa z pieczonych pomidorów. Aromatyczna pomidorówka. Zniewalająca smakiem. Najsmaczniejsza. 150

posypujemy ulubionymi ziołami, część ziół pozostawiamy do posypania zupy na talerzu. Blachę wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom i pieczemy przez ok. jedną godzinę, aż pomidory puszcza dużo soku i pomarszczą się troszkę. W tym samym czasie do garnka wkładamy pieczone kosteczki kurczęcie, zalewamy dwoma litrami wody i gotujemy. Po zagotowaniu zmniejszamy gaz. Cebulę i czosnek obieramy. Na patelni rozgrzewamy

Naturalna Kuchnia
Papryka faszerowana 177

Idealna sycąca propozycja na obiad, czy kolację. Uwielbiam faszerowaną paprykę. Mięso w środku wilgotne i soczyste dzięki papryce, która zatrzymuje w sobie wszystkie soki Składniki: 1 woreczek ryżu 1 cebula majeranek łyżka czosnek 3-4 ząbki olej do smażenia 4 papryki 4 plastry sera żółtego 500g mięsa mielonego 1 jajko sól. pieprz 3 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5l bulionu Przygotowanie

Garnkowe fanaberie
Mleczna kanapka 262

zatem chowamy ją do lodówki. Jest to doskonała propozycja na drugie śniadanie, które łatwo można spakować do tornistra, ale i jako pierwsze sprawdzi się wyśmienicie wraz ze szklanką świeżego soku. Mleko i przetwory mleczne to ważne elementy w diecie dzieci i młodzieży, ponieważ  są smakowe, zdrowe i niezbędne do prawidłowego funkcjonowania na wszystkich szczeblach. Od kosteczki po komórkę nerwową

Karczma Honorietty
Muszle faszerowane dynią, kurkami i orzechami 144

smaku Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, papryczkę w plasterki i smażymy wszystko na rozgrzanym oleju do zeszklenia. Uważamy, aby czosnek się nie przypalił. Dodajemy pomidory wraz z sokiem, w którym są zanurzone i gotujemy często mieszając, aż pomidory rozpadną się na drobne cząstki. W międzyczasie doprawiamy octem, cukrem (u mnie ok 4 łyżeczek), solą i pieprzem. Sos powinien

Zawsze głodna!
Zupa rybna na ostro 194

posiekana papryczkę chilli, przecier i przyprawy wszystko gotuj ok 5 minut, następnie dodaj filety ( dość duże kawałki ) i gotuj na małym ogniu ok 20 minut. Po tym czasie dodaj sok z limonki i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub grzankami  Smacznego

Niezły Młynek
Schab pieczony w niskiej temperaturze 449

też świetnie nadaje się na obiad. Schab pokrojony w grubsze plastry podany z sosem pieczeniowym do ziemniaków i warzyw, będzie stanowić smakowite obiadowe danie! Polecam również szynkę pieczoną z sokiem pomarańczowym , schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem , oraz schab pieczony z pieprzem i majerankiem . Składniki: ok. 1,5 kg schabu bez kości Marynata: 2 łyżki soli peklowej 1 łyżka soli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa ogórkowa - łatwy przepis 124

domu robota z funkcją grubej tarki to bardzo łatwo i szybko możemy ugotować taką oto zupę ogórkową. Zupa ogórkowa - łatwy przepis Składniki: Słoik ogórków kiszonych wraz z odrobiną soku 3 marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 cebula torebka ryżu łyżka masła łyżka oliwy ziele angielskie, liść laurowy, papryka mielona sól, pieprz Zupa ogórkowa - łatwy przepis Wykonanie: Cebulkę drobno kroimy

Pyza i Surówka
Tarta gruszkowa w sosie śmietanowym z płatkami migdałowymi 149

żółtka 1 łyżka ekstraktu z wanilii (można zastąpić cukrem waniliowym) 4 łyżki cukru Dodatkowo: 4 twarde gruszki (o łącznej wadze około 3/4 kg) 3 łyżki płatków migdałowych sok z połowy cytryny Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Rozwałkować je na placek o grubości około 3-4 mm (polecam robić to pomiędzy dwoma arkuszami papieru

Nastoletnie Wypiekanie
Jogurtowa kasza jaglana, czyli mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 135

zgodnie z przepisem na opakowaniu, lekko przestudzić. Przestudzoną kaszę odcedzić i połączyć z jogurtem. Wyłożyć na talerz. Maliny przełożyć do rondelka, dodać miód i delikatnie podgrzewać, aż owoce puszczą sok i delikatnie się rozpadną. Zdjąć z ognia. Jeszcze ciepły sos malinowy wyłożyć na kaszę, podawać natychmiast. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy

Proponowane wyszukiwania