Lubicie awokado? Ja bardzo. Polecam Wam koktajl, który pomoż e w walce ze zbędnymi kilogramami SKŁADNIKI 200 ml ma ś lanki 1/2 awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka otrębów owsianych PRZYGOTOWANIE Awokado przekrawamy na pół. Usuwamy pestkę i obieramy połówkę owocu ze sk órki i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksujemy razem
Moje Kuchenne Rewelacjetalerz. Bezpośrednio na przygotowane składniki zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser feta (ja pokroiłam w kostkę). Wierzch posypać miętą. Sos do sałatki: skórka starta z 1 cytryny; sok wyciśnięty z połowy cytryny; 1 łyżka miodu; 3 łyżki oliwy; sól, pieprz; Składniki wymieszać i polać sałatkę. Sałatkę należy podawać mocno schłodzoną
In my kitchenwykładamy obsmażonego dorsza i przykrywamy wszystko na minimum 4-5 min. Po tym czasie danie będzie gotowe do podania. Cytrynę pokrójcie w cząstki i podajcie na osobnym talerzyku, sokiem skropcie gotowa Paelle na talerzu. Paella najlepiej smakuje jedzona prosto z patelni i na gorąco. Smacznego Moi Kochani
Kuba Gotujepierniczki – Przepis, ten doskonale sprawdza się przy pieczeniu świątecznych pierniczków w hurtowych ilościach. Piernikowe serca z lukrem królewskim – jak ozdobić pierniczki śnieżnobiałym lukrem z białka, cukru pudru i soku z cytryny. Świąteczne greckie ciasteczka Kurabiedes- pyszne, kruche i mocno migdałowe, greckie ciasteczka Bożonarodzeniowe, które dodatkowo można skropić wodą różaną, ale nie jest obowiązkowa. Rogaliki orzechowe – z mielonych orzechów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjuż od 20 zł. 7.Shaker/bidon/butelka Zakręcany pojemnik idealnie sprawdzi się, gdy chcemy wziąć na drogę zielony koktajl lub wodę z plasterkami cytryny. Pokusa kupowania napojów gazowanych czy pseudozdrowych soków spada do zera, bo wszystko co potrzebne mamy pod ręką. Przy okazji nie zaśmiecamy środowiska plastikowymi butelkami. Niektóre firmy robią bardzo fajne pojemniki z motywującymi napisami, dla aktywnych fizycznie
Powiedz dietom niesałat z rukolą 50 gram sera halloumi łyżka oliwy z oliwek 4-5 plastrów surowego boczku 1 gruba kromka ciemnego pieczywa 1 pomarańcza 1/2 granata dressing: 2 łyżki soku z pomarańczy, 1 łyżka musztardy dijon, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oliwy z oliwek Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę z oliwek. Ser halloumi kroimy w plastry (o grubości
Mango Papajakolendry (musi być dużo ziół) - olej kokosowy (u mnie bezzapachowy) do smażenia lub inny Dodatkowo: - gęsty jogurt naturalny (u mnie bałkański) z odrobiną soli himalajskiej. Można także dodać sok z cytryny, posiekane listki mięty i odrobinę oliwy z oliwek Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle klarowanym. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Cukinie umyć
Smaczne ZdroweEchinacea nie tylko leczy, ale również stymuluje procesy regeneracji organizmu, a także zapobiega chorobom, ponieważ ma silne działanie przeciwutleniające. Wspomaga też odchudzanie, stymulując produkcję i uwalnianie żółci, pobudzając wydzielanie soku żołądkowego, trzustkowego i jelitowego oraz przyspieszając przemianę materii. Badania właściwości niepozornego kwiatka – echinacei zwanej jeżówką, wciąż trwają. N aukowcy z Uniwersytetu w Connecticut School of Pharmacy poddali ostatnio przeglądowi kilkanaście
Z Kuchni Do Kuchniłyżki masła lub oleju 4-5 małych dyń, np. hokkaido 2 małe ziemniaki kurkuma, pieprz cayenne, papryka wędzona 3 kulki ziela angielskiego, 2 liście laurowe biały ocet winny lub sok z cytryny sól Drobno pokrój cebulę i czosnek i podsmaż na maśle lub oleju. Dodaj drobno pokrojone ziemniaki i dynie (bez skóry i gniazda nasiennego). Dopełnij wodą (nieco ponad powierzchnię
Qlinarnie i QlinarnieRosół doprowadzić do wrzenia, doprawić pieprzem i zdjąć z ognia. Wsypać żelatynę i wymieszać. Rozlać do wcześniej przygotowanych foremek. Odstawić do stężenia. Przechowywać w lodówce. Podawać skropione octem lub sokiem z cytryny
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżeczka majonezu · sól i pieprz Przygotuj: miseczkę Czosnek rozgniatamy i siekamy, rozcierając z solą, tak by zmiękł i puścił sok. Jogurt mieszamy dokładnie z majonezem, dodajemy czosnek, sól i pieprz. Z solą uważamy, szczególnie jeśli użyliśmy jej już do rozcierania czosnku. Przepis na bataty znajdziesz tu. Smacznego! *Jeśli nie domowy
Bazując na smakujest idealnym dodatkiem do dań wysokobiałkowych, gdyż sprzyja trawieniu białek i zapobiega tworzeniu się toksyn w organiźmie człowieka dobrze działa na wzdęcia, wspomaga pracę wątroby. Wpływa korzystnie na powstawanie soków trawiennych i żółci poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób obniża ryzyko występowanie chorób serca. Może hamować tworzenie zakrzepów w naczyniach może pomóc w leczeniu i zapobieganiu choroby Alzheimera
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!częściej do nas pukają. W moim domu mama w tym okresie wspomagała nas syropem z cebuli. Cebula pokrojona i zasypana cukrem, po czym była odstawiona na ciepły piec, aby sok szybciej puścił. Słodki syrop z charakterystycznym posmakiem cebuli. Bez chemii, konserwantów, bez obawy, że nam zaszkodzi. Ja moim małym podaję syropy na bazie miodu, cytrusów, korzennych przypraw i ziół. Miód
Basia w kuchnitłuszczu, na rumiano ze wszystkich stron. Wlać wino i mieszając zagotować, dodać posiekany czosnek, skórkę otartą z 2 pomarańczy, starty imbir, rozmaryn i dusić pod przykryciem 20 minut. Wlać sok z pomarańczy, doprawić solą i dusić, aż mięso będzie miękkie. Posypać prażonymi orzechami pekan lub migdałami. Podawać z ryżem. zastawa
królestwo garówkielicha blendera, dodajemy musztardę, śmietanę, curry, posiekaną papryczkę chili i miksujemy na gładkie puree. Przyprawiamy solą do smaku. TAGLIATELLE Z CUKINII Składniki: 1-2 cukinie Sos: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanych listków bazylii 1/2 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę szczypta soli Przygotowanie: Cukinię myjemy, następnie za pomocą obieraczki do warzyw kroimy
Smakowity Blog Kulinarny