sok - 13499 przepisów (strona:502/900)

Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami 247

nich polędwiczki. Odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. Na rozgrzaną patelnię wykładamy polędwiczki i obsmażamy ze wszystkich stron tak aby tylko delikatnie zamknęły nam się pory mięsa i soki nie uciekały. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy marynatą i wkładamy na nagrzanego piekarnika na ok 180 stopni. Pieczemy z każdej strony po ok 10 minut obficie polewając je pozostałą

sierotka maRysia w kuchni
Mojito truskawkowe 239

limonka 8 listków mięty + do dekoracji 2 łyżeczki cukru trzcinowego ok 50 ml  wody gazowanej kruszony lód Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Truskawki, miętę, cukier i sok z limonki wrzucamy do naczynia miksującego i wszystko miksujemy na gładką masę. Dodajemy rum i wodę i wszystko ponownie mieszamy.  Gotowy napój rozlewamy do szklanek wypełnionych lodem i dekorujemy

Niezły Młynek
Powidła truskawkowe i "Szukaj mnie wśród lawendy 1" 117

cukru Pierwszego dnia wrzucić do dużego i szerokiego garnka o grubym spodzie 1,5 kg truskawek. Przykryć garnek pokrywką i trzymać na włączonym palniku, aż truskawki puszczą sok. Zamieszać od czasu do czasu, by truskawki nie przywarły do dna pod wpływem swojego ciężaru. Gdy truskawki się zagotują, radykalnie zmniejszyć moc palnika (u mnie z 12 na 6), zdjąć pokrywę

Weekendy w domu i ogrodzie
Dietetyczny snack dla kibicek na dzisiaj wieczór - Summer Rolls 179

siekać Wykonanie: na dip-sos: posiekaj 50 g orzeszków i wrzuć do miski z posiekana cebulką. Dodaj połowę posiekanej kolendry lub natki, sos chili, 2 łyżki wody i sok z limonki lub cytryny i dokładnie wszystko wymieszać. Odstawić. przygotowanie rollek: ugotować krótko makaron ryżowe według wskazań producenta na opakowaniu i przepłukać na sicie zimną wodą. Zetrzeć marchew i wymieszać

Sztuka gotowania w/g Samiry
Nalewka wieloowocowa. 97

oziomki i truskawki dokładnie opłucz, osusz, usuń szypułki. Wszystkie owoce wymieszaj razem, wsyp do czystego słoja. Wsyp cukier i odstaw na 4-5 godzin, aby owoce puściły sok. Cytryny dokładnie umyj szczoteczką. Pokrój w cienkie plastry razem ze skórką , usuń wszystkie pestki ! Plastry cytryny wrzuć do słoja z owocami, zalej wódką , lekko wymieszaj. Słój szczelnie zamknij i odstaw w ciepłe

Przepisy i porady kulinarne
Kostka biszkoptowa z pianką brzoskwiniową. 372

cukrem waniliowym następnie dodać tężejącą galaretkę i wymieszać mikserem, następnie dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać łyżką . Upieczony i zimny biszkopt przeciąć na pół.Następnie nasączyć każdy blat sokiem z brzoskwiń. Spodnią część biszkoptu włożyć do blaszki i wyłożyć masę śmietanową, przykryć drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietanką, polać ciasto i posypać płatkami migdałowymi.Odstawić

Sama słodycz i szczypta chili
Biszkopt z musem truskawkowym 465

też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) Mus truskawkowy: 2 galaretki truskawkowe w proszku lub czerwone w innym smaku 600g umytych, obranych truskawek Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru     Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół

Mała Cukierenka
Sernik na Zimno na Biszkopcie Różanym z Musem Truskawkowym z Bazylią 254

Rozpuszczoną żelatynę dodałam do musu, wymieszałam łyżką i wstawiłam do lodówki. Zabrałam się za masę serową. Masa serowa: 500 g sera białego np.półtłustego (podwójnie zmielonego) cukier do smaku sok z połowy cytryny 125 g jogurtu naturalnego 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wody Wszystkie składniki oprócz żelatyny zmiksowałam. Żelatynę zalałam zimną wodą, po napęcznieniu delikatnie podgrzałam

Blondynka Gotuje
Makaron z karczochami i kurczakiem 174

Karczochy opłukać, osuszyć i obrać z twardych łusek. Nożem ściąć ok. 2 cm z czubka i pokroić na ćwiartki. Ze środka usunąć włoski i przełożyć karczochy do miski z sokiem z cytryny (dzięki temu karczochy nie ściemnieją). Następnie odcedzić z wody i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Smażyć z obu stron, do momentu zarumienienia. Makaron

Pink Envelope
Nalewka z rabarbaru 323

internecie i okazało się, że właściwie istniej tylko jeden sposób zrobienia tej nalewki. No, może dwa, ale podobne do siebie: jeden z całego rabarbaru, a drugi z wyciśniętego soku. Nieważne, generalnie wszystko sprowadza się do jednego. Ale ten przepis mnie zastanowił. Bo mówi on, że najpierw na tydzień zasypujemy rabarbar cukrem, a potem dolewamy wódki. I trzymamy 6 tygodni. Niby

Marder&Marder Manufacture
Szpinakowe naleśniki z twarożkiem i łososiem (bezglutenowe) 159

wierzchu ułożyć cieniutkie plasterki czosnku do smaku. Piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni C.  Gotowe naleśniki posmarować twarożkiem, ułożyć liście szpinaku, następnie kawałki łososia, skropić sokiem z cytryny i zawinąć w rulonik.  Smacznego

Kuchnia Ellie
Sos BBQ idealny do grilla, idealny na lato 118

ostrej papryki wędzonej - 5 cm świeżego imbiru - 1 łyżka octu spirytusowego - 1 łyżka musztardy - 1 łyżeczka sosu sojowego - 6 łyżek cukru - 1/2 szklanki wody - 1/2 szklanki keczupu - 1 szklanka soku jabłkowego, najlepiej świeżo wyciskan ego - olej  - sól - pieprz Dodatkowo ale nie obowiązkowo 1 łyżeczka skrobi Kuzu do zagęszczenia sosu. Bakalie i przyprawy zawsze od www.Skworcu.com.pl . 1. W rondelku

Apetyczna babeczka
Botwinka z mlekiem kokosowym 167

małym ogniu około 15 minut. Liście i łodygi botwinki myjemy i drobno kroimy, dodajemy do zupy. Po około 5 minutach dodajemy koncentrat barszczu i mleko kokosowe. Przyprawiamy sosem sojowym, sokiem z limonki. Podajemy z makaronem ryżowym i szczypiorkiem

Smakowity Blog Kulinarny
Truskawkowo-rabarbarowy pudding z nasionami chia 143

łyżeczka cukru waniliowego 1/3 szkl. wody Na pudding 1 szklanka mleka 3 łyżki nasion chia 1 łyżka cukru ( opcjonalnie miód, syrop z agawy) 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki płatków migdałowych garść truskawek Instructions Rabarbar Rabarbar myjemy i kroimy w centrymetrowe kawałki. Na patelni lub w rondelku dusimy rabarbar z wodą i cukrem

Mieszam w Garnku