cukru pudru 200 g zmielonych orzechów włoskich 3 czubate łyżki utartej gorzkiej czekolady 3 łyżki ciemnego rumu PONCZ: 1 i 1/2 szklanki letniej przegotowanej wody 4-5 łyżeczek cukru sok z cytryny 5 łyżek rumu DODATKOWO: kilka łyżek powideł śliwkowych rurki waflowe bez nadzienia połówki orzechów włoskich beziki orzechowe ("Brzydkie a dobre") rodzynki w czekoladzie WYKONANIE: BISZKOPT: Biszkopt najlepiej jest
Kuchenne zapiski Edytyfosfor) oraz sporą ilość białka. Również zaczęłam niedawno używać oleju konopnego. Świetnie nadaje się do sosów sałatkowych na bazie oleju, wody i ziół. Kilka kropel daję również do domowego soku marchewkowego, który codziennie robi mi moja babcia. Syrop z dzikiego bzu jest dla mnie również ogromną nowością, a skład powala na kolana (kwiaty bzu, miód, woda, cytryna). Dziś polałam
Czarnawisienkaczekał na odpowiedni moment). Wlewamy porto i podgrzewamy, aż się zagotuje (alkohol wyparuje). Wrzucamy listki rozmarynu i wiśnie (bez rozmrażania). Gdy wiśnie zmiękną, nieco je rozpłaszczamy widelcem, aby puściły soki. Pozwalamy się gotować im przez ok. 3-4 minuty. Przyprawiamy sos solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia, dodajemy łyżkę zimnego masła i intensywnie mieszamy, aż się rozpuści i sprawi
Poezja smakubył strzał w dziesiątkę! Po prostu orgazm na podniebieniu :) A najlepszy z tego wszystkiego był sos. Po wyjęciu kaczki z blachy i przełożeniu jej na półmisek zlaliśmy tłuszcz i sok z blachy do małego rondelka. I na małym ogniu odparowaliśmy nadmiar płynu - powstał gęsty sos, którego nawet nie trzeba było doprawiać. Po prostu niebo w gębie! SKŁADNIKI: Porcja
W kuchni Katiecebuli kilka garści jarmużu (ok. 40 g) garść kiełek (u mnie młode listki jarmużu) - można pominąć 2 łyżki pestek dyni 100 g sera koziego lub feta (opcjonalnie) na sos: sok z 1 cytryny, 1 łyżeczka miodu, sól, pieprz, opcjonalnie szczypta płatków chilli, 4-5 łyżek oliwy Przygotowanie tabbouleh z dynią i jarmużem: Zacznij od ugotowania kaszy jaglanej. Kaszę wsyp
Chilli Czosnek i Oliwagram śmietany 18% 200 gram dżemu brzoskwiniowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich i migdałów 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy 3/4 szklanki cukru pudru Ponadto: lukier cytrynowy: 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka wrzątku, 1/2 szklanki cukru pudru garść posiekanych orzechów włoskich Mak zalewam mlekiem i odstawiam na dobę do lodówki. Następnie gotuję w mleku przez 45 minut, studzę
Mango Papajamięso będzie porządnie zrumienione; obrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 2 minuty. Zdjąć mięso z patelni, odłożyć na kratkę na 2 minuty (w tym czasie ciepło i soki rozejdą się wewnątrz mięsa). Przełożyć mięso z powrotem na patelnię (grilla) i smażyć jeszcze z każdej strony po 1 minucie (drugą stronę smażyć 2 minuty, jesli chcecie bardziej wysmażone mięso). Zdjąć
Pociąg Do Kuchnijajka do panierowania!!! Wystarczy masy jajecznej z moczenia mięsa . Kotlety o bsmażać na rozgrzanym na patelni smalcu dość szybko z obydwu stron na dużym ogniu - mięso zatrzymuje wtedy swoje soki wewnątrz i kotlety nie tracą soczystości . Następnie dosmażać przez kilka minut na wolnym ogniu, aż środek również uzyska pożądaną gotowość. Używać tu smalcu zamiast oleju - smak jest wtedy nieporównywalny
Grunt to przepis!szklanka oleju szklanka wody gazowanej łyżka sody oczyszczanej łyżka octu Masa twarogowa: 1,5 kg twarogu duży kubek (400 g) śmietany 18% 5 jajek cukier według smaku szczypta soli sok z połowy cytryny i otarta skórka z owocu 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki budyniu Polewa: Przepis -----> TU Jeśli mamy twaróg z kostki to trzeba go zmielić
Dieta moja pasjanasiona chia - olej z awokado - różowa sól himalajska Z przekrojonego na połówki awokado wyjmujemy pestkę ( zobacz co zrobić z pestką ). Zdejmujemy z owocu skórkę, kroimy go w paski, skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Na suchej patelni prażymy garść migdałów. Tuby kalmarów lekko odsączmy z oleju na papierowym ręczniku i kroimy w krążki – przekładamy do miski. Papryczki odsączone z zalewy przekrajamy
mojewypiekiinietylkoupodobań. Możemy zmieniać rodzaje bakalii , bądź całkowicie je pominąć . Aromat migdałowy możemy zastąpić innym ulubionym , np arakowym , rumowym. Świetnym dodatkiem będzie skórka otarta z wyszorowanej pomarańczy czy sok wyciśnięty z tego owocu. Zamiast miodu dobrym dodatkiem będą również powidła śliwkowe . Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkaproszku Mięso oprószamy mąką i obsmażamy ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Lepiej to zrobić w 2 partiach, żeby mięso się smażyło, a nie gotowało w swoich sokach. W tym samym czasie w dużym żeliwnym garnku na łyżce smalcu podsmażamy cebulę i dodajemy do niej gorące mięso prosto z patelnie (ostatnie mięso przekładamy z patelni razem z całym pozostałym
Trzeci talerzczekając w jelitach na swoją kolejkę na strawienie fermentują (co daje gazy, wzdęcia i inne mało seksowne efekty specjalne). 5. Nie pij zbyt dużo płynów do posiłku. Te rozcieczają soki trawienne. W rezultacie trawienie przebiebga gorzej. Wystarczy przyjrzeć się zwierzętom. Inne ssaki (z niechlubnym wyjątkiem człowieka) piją płyny w odstępach od posiłków. 6. Naucz się robienia dobrych zestawień pokarmowych
MODA NA BIOcukier, wciąż ubijając. Pianę ubić ponownie na sztywno, ale może się ona lekko przesuwać po ściankach miski. 2/3 ciasta zużyć do wyłożenia formy. Polecam zrobić niewielki rant wokół, by sok nie wylewał się z szarlotki na zewnątrz. Na ciasto wyłożyć jabłka, a na nie pianę z białek. Równo rozprowadzić. Wierzch posypać resztą ciasta startego na tarce o grubych oczkach. Ciasto
Weekendy w domu i ogrodzieowoców sokownik Sposób przygotowania: Na dno sokownika wlewamy wodę. W sicie umieszczamy umyte i obrane z ogonków owoce winogrona, przesypane warstwami z cukrem. Dusimy na wolnym ogniu, a powstały sok co jakiś czas zlewamy do słoików. Mocno zakręcamy i pasteryzujemy 30 minut w (zimnym) piekarniku ustawionym na 120st
Kuchnia w czekoladzie