bakalie, zastępowano je rodzimymi suszonymi owocami: jabłkami, gruszkami i śliwkami. Jak widać krótka, szybko i po sprawie. Ja dodałam jeszcze 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy i odrobinę soku dla złamania słodyczy miodu. Ta prosta potrawa nie ustępuje niczym, tym złożonym i wyszukanym. Mamy takie perełki w tradycji, świszcz, makiełki, śliszki i wiele, wiele innych, o których
Dieta moja pasjaSKŁADNIKI : 1 spory brokuł 250 g mąki pszennej 200 ml mleka 2 jajka sok z 1/2 cytryny sól, pieprz, słodka papryka do smaku 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta proszku do pieczenia olej do smażenia
Kulinarne Fantazje Mariolisię ta zabawa i musiałam się prosić mojego męża. A z moim kuchennym pomocnikiem nie jest tak źle. Zaczynam od starcia osobno marchewki i ziemniaków. Ziemniaki odsączam z soku. W dużej misce miksuję razem ziemniaki, jajka, marchewkę, cebulę, kaszę, olej i przyprawy. Formę do pieczenia (keksówkę) wykładam połową boczku, wlewam masę i układam na niej resztę boczku. Piekę
Ugotowane pozamiatanewersji szybkiej w mikrofalówce. Na dno pucharka wykładamy opiekane płatki kukurydziane, następnie układamy warstwę waniliowego serka homogenizowanego, a na serek dajemy całej rozmrożone (jeszcze ciepłe) maliny wraz z sokiem, który puściły podczas rozmrażania. Wierach zdobimy świeżą mięto. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkimałe lub 1 duży oscypek sos: 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka słodkiego sosu sojowego ( można zastąpić 1 łyżeczką cukru) 1 łyżka miodu/syropu 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Rukolę umyć i osuszyć. Oliwki przekroić na pół, oscypka pokroić na plasterki. W miseczce wymieszać wszystkie składniki na dressing. Rozgrzać
Jaglusiabiałko z cukrem pudrem, do tego momentu, aż masa stanie się gładka. Nie należy uprzednio ubijać jajka. Wtedy zamiast lukru otrzymamy usztywnioną pianę. Wedle uznania można dodać kilka kropel soku z cytryny lub barwnik. Przed dekorowaniem należy lukier wstawić na 15 min do lodówki, aby nieco stężał. Ciastka lukrujemy wedle uznania, posypujemy posypkami i wkładamy
Kuchnia od dwojgaczarnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej Wykonanie Słodką kapustę szatkuję , kapustę kiszoną płuczę w wodzie i odciskam bardzo dokładnie z nadmiaru soku , następnie do garnka z odrobiną oleju przekładam nasza pokrojoną kapustę białą i kapustę kiszoną , przesmażamy je około 15 minut , od czasu do czasu mieszając . Kiedy kapusta nam się przesmaża , cebulkę
Mój Smaksól, pieprz jajka 1/3 szkl. bułki tartej 1/3 szkl. maki pszennej 1/3 szkl.wiórków kokosowych Helio olej do smażenia Bułkę tartą wymieszać z mąką i wiórkami kokosowymi.Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i maczać najpierw z obu stron w rozmąconym jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Smażyć na oleju z obu stron, na złoto
Moje domowe kucharzeniednie może być piasek) Przekładamy do małego garnka zalewamy wodą, w której się moczyły, dodajemy czosnek, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy ok. 60 min. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kapustę drobno kroimy. Grzyby również drobno kroimy i dodajemy do kapusty. Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy do kapusty z grzybami, mieszamy. Doprawiamy
Domowy Smak Jedzeniałyżka miękkiego masła Dekoracja z masy dragant 1 płaska łyżeczka żelatyny (rozpuszczona w 40 ml wody) 0,5 kubka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki soku z cytryny Przygotowanie: Piekarnik ustawiamy na termoobieg temperaturę na 160"C Masło, czekoladę i miód przekładamy do rondelka. Podgrzewany co jakiś czas mieszając, dodajemy przyprawę do piernika. Kiedy masa będzie jednolitą odstawiamy
Luźna KuchniaCIASTO BIAŁE -4 jajka -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -1 1/3 szkl mąki pszennej tortowej -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -0,5 szkl cukru LUKIER -cukier puder -sok z cytryny -woda Najpierw przygotowujemy ciasto zielone Keksówkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Żółtka oddzielamy od białek Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, olej, wodę,proszek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuosuszonego pstrąga kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Gotujemy na parze przez 15 minut. Podajemy z sałatą ze świeżą rzodkiewką i kiełkami, skropione oliwą i sokiem z cytryny. W taki sposób można przygotować każdą rybę
MarcinChefktórym skóra staje się miękka i nawilżona. Maseczki są niezwykle proste do przygotowania – prócz wody różanej wystarczą domowe składniki takie jak zsiadłe mleko czy miąższ z pomidora z dodatkiem soku z cytryny . Proste wieczorne zabiegi O dłonie można także zadbać przed pójściem spać. Wystarczy przez kilka minut myć ręce w letniej wodzie , a następnie wmasować w nie oliwkę dla dzieci
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżki miodu - 1 rozgnieciony goździk - 1 ziarno kardamonu zielonego Na patelnię wyłóż pokrojone w plastry pomarańcze, dodaj cukier, miód i przyprawy. Gotujemy przez około 10 minut, pomarańcze puszczą sok, który odparuje i troszkę się skarmelizuje tworząc gęsty aromatyczny sos. Usmażony naleśniki układamy na dużym talerzu smarujemy cienką warstwę sera, składamy na cztery, tak aby powstała ćwiartka. Smażymy na małej ilości
SMYKWKUCHNIrazową, szczyptę soli, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej i 1 łyżeczkę sody. Dodajemy rozpuszczone masło z miodem, sok i skórkę otartą z cytryny. Na koniec dodajemy roztrzepane jajka z mlekiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
La grande e la piccola cuoca