sok - 13499 przepisów (strona:491/900)

SURÓWKA COLESŁAW 203

główki białej kapusty 1 marchewka 1 średnia cebula 4 czubate łyżki gęstego majonezu 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki octu z białego wina sok z 1/2 cytryny płaska łyżka ostrego chrzanu (ze słoiczka) płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Sposób przygotowania: Z kapusty wyciąć głąby i bardzo cienko poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasteczka pomarańczowe 123

może dać więcej miodu), ale bardzo smaczne, można je upiec dzień przed Wigilią, nie wymagają wielkiego wysiłku, gdyż są bardzo proste w przygotowaniu. Mają w środku miód, zmielone orzechy, sok, miąższ i skórkę pomarańczową, są bez jajek. Lepszych ciasteczek pomarańczowych nigdzie nie znajdziecie. Gorąco je polecam! Można je zapakować w folię i dać w prezencie. Polecam również Najlepsze przepisy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryż z duszonymi jabłkami z cynamonem i goździkami (danie w 10-15 minut) 174

Jeśli należycie do tych, którzy za goździkami nie przepadają, to nie martwicie się, nie będą Wam przeszkadzać. Jabłka pokrojone w kostkę duszę na maśle z miodem, słodycz równoważę sokiem z cytryny, a całość aromatyzuję cynamonem i dwoma goździkami. Po 10 minutach mam mięciutkie, pyszne, aromatyczne jabłka, którymi przykrywam cynamonowy ryż z odrobiną słodkiej śmietanki. „Ryż z duszonymi jabłkami

Moja Delicja
Beza z kremem kawowo- cynamonowym i pomarańczami 181

stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku. Mascarpone miksujemy z konfiturą, cynamonem i kawą rozpuszczalną. Pomarańczę filetujemy i przekładamy na nieprzywieralną patelnię. Dodajemy sok który wyciskamy z pozostałej części pomarańczy, oraz miód cynamonowy (opcjonalnei inny + sporą szczyptę cynamonu). Podsmażamy chwilę, aż masa zgęstnieje a owoce przesiąkną smakiem miodu. Na pierwszy krążek wystudzonej bezy nakładamy połowę masy

Mienta blog
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe z pyszną dekoracją 152

pieczenia 1 płaska łyżeczka soli Kakao 2 łyżki      Dodatkowo: wiórka z truskawkowej czekolady Cukieteria wiórka z cytrynowej czekolady Cukieteria Lukier: cukier puder 1 szklanka i sok z cytryny Wykonanie: Migdały płatki zmieliłam w młynku do kawy, dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia ,kakao oraz sól.Dodaję miękkie masło lub rozpuszczone,cukier i jajka oraz

Różowa kuchnia
portobello zapiekane z camembertem 212

też nie przepadam :) Składniki: - 6 - 7 grzybów portobello - kilka gałązek natki pietruszki - 1 camembert - łyżka masła - łyżka oliwy z oliwek marynata: - 3 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki soku z cytryny - 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich - 3 drobno posiekane ząbki czosnku - sól morska (soli nie żałujemy, pieczarki są mięsiste i nie będzie jej czuć) - pieprz do smaku Składniki marynaty mieszamy

Cook&Love
Wigilijne makiełki. 108

bakalie,  zastępowano je rodzimymi suszonymi owocami: jabłkami, gruszkami i śliwkami. Jak widać krótka, szybko i po sprawie. Ja dodałam jeszcze 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy i odrobinę soku dla złamania słodyczy miodu. Ta prosta potrawa nie ustępuje niczym,  tym  złożonym i wyszukanym. Mamy takie perełki w tradycji, świszcz, makiełki, śliszki i wiele, wiele innych, o których

Dieta moja pasja
BROKUŁ W CIEŚCIE 540

SKŁADNIKI : 1 spory brokuł 250 g mąki pszennej 200 ml mleka  2 jajka sok z 1/2 cytryny sól, pieprz, słodka papryka do smaku 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta proszku do pieczenia  olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka marchewkowa 122

się ta zabawa i musiałam się prosić mojego męża. A z moim kuchennym pomocnikiem nie jest tak źle. Zaczynam od starcia osobno marchewki i ziemniaków. Ziemniaki odsączam z soku. W dużej misce miksuję razem ziemniaki, jajka, marchewkę, cebulę, kaszę, olej i przyprawy. Formę do pieczenia (keksówkę) wykładam połową boczku, wlewam masę i układam na niej resztę boczku. Piekę

Ugotowane pozamiatane
Malinowo serowy pucharek warstwowy z chrupiącymi płatkami 135

wersji szybkiej w mikrofalówce. Na dno pucharka wykładamy opiekane płatki kukurydziane, następnie układamy warstwę waniliowego serka homogenizowanego, a na serek dajemy całej rozmrożone (jeszcze ciepłe) maliny wraz z sokiem, który puściły podczas rozmrażania. Wierach zdobimy świeżą mięto. Podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Sałatka z oscypkiem, melonem i oliwkami 235

małe lub 1 duży oscypek sos: 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka słodkiego sosu sojowego ( można zastąpić 1 łyżeczką cukru) 1 łyżka miodu/syropu 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Rukolę umyć i osuszyć. Oliwki przekroić na pół, oscypka pokroić na plasterki. W miseczce wymieszać wszystkie składniki na dressing. Rozgrzać

Jaglusia
Miekkie nadziewane pierniczki 329

białko z cukrem pudrem, do tego momentu, aż masa stanie się gładka. Nie należy uprzednio ubijać jajka. Wtedy zamiast lukru otrzymamy usztywnioną pianę. Wedle uznania można dodać kilka kropel soku z cytryny lub barwnik. Przed dekorowaniem należy lukier wstawić na 15 min do lodówki, aby nieco stężał. Ciastka lukrujemy wedle uznania, posypujemy posypkami i wkładamy

Kuchnia od dwojga
Bigosik słodko kwasny 199

czarnego  3 łyżki koncentratu pomidorowego  4 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej  Wykonanie  Słodką kapustę szatkuję , kapustę kiszoną płuczę w wodzie i odciskam bardzo dokładnie z nadmiaru soku , następnie do garnka z odrobiną oleju przekładam nasza pokrojoną kapustę białą i kapustę kiszoną , przesmażamy je około 15 minut , od czasu do czasu mieszając . Kiedy kapusta nam się przesmaża , cebulkę

Mój Smak
Ryba w chrupiącej kokosowej panierce 130

sól, pieprz jajka 1/3 szkl. bułki tartej 1/3 szkl. maki pszennej 1/3 szkl.wiórków kokosowych Helio olej do smażenia Bułkę tartą wymieszać z mąką i wiórkami kokosowymi.Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i maczać najpierw z obu stron w rozmąconym jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Smażyć na oleju z obu stron, na złoto

Moje domowe kucharzenie
wigilijne pierogi z kapustą kiszoną i grzybami 721

dnie może być piasek) Przekładamy do małego garnka zalewamy wodą, w której się moczyły, dodajemy czosnek, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy ok. 60 min. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kapustę drobno kroimy. Grzyby również drobno kroimy i dodajemy do kapusty. Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy do kapusty z grzybami, mieszamy. Doprawiamy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania