ciasto - 163312 przepisów (strona:491/10888)

Pizza "Warzywko " i "Hawajska" 219

Pyszne ciasto na pizzę zrobicie z 1 kg mąki , ciasta starczy na zrobienie 3 dużych blach pizzy :) Oczywiście częśc ciasta można sobie zamrozic i zjeś w pózniejszym terminie. Ciasto wychodzi naprawdę pysznie puszyste, sprężyste i z dodatkiem przeróżnych dodatków wyjdą Wam "przecudnej urody " pizze :) My zrobiliśmy sobie dzisiaj 2 pizze : hawajską i warzywną. Taka pizza w sam raz nadaje(...)rodzinne przyjęcia bo wyrośnie z niej duuuużo ciasta :) Składniki na 3 duże pizze : blacha ok. 33 x 37 cm - pizza hawajska                                          okrągła średnica 31 cm - pizza 'Warzywko

Słodkości i nie tylko
Ciasto, truskawki i krem. Najsmaczniejszy tort ! 861

Delikatne ciasto, krem i truskawki a to wszystko bo tortu mi się zachciało ! Ma się wymagania, prawda ? Świeże truskawki są już w sklepach, ale wiadomo - importowane, więc nie tak dobre jak nasze polskie latem.... Na szczęście miałam jeszcze w zamrażarce ostatnią paczkę z zeszłego roku. Jednak do przybrania skusiłam się na mutanty z dalekiego kraju :D Tort jest bardzo smaczny(...)słodki i wilgotny w sam raz. Liczyłam na to, że samo ciasto będzie miało bardziej wyraźny różowy kolor przy tak dużej ilości dodanego kisielu, ale niestety, wyszło jak wyszło. Ma za to bardzo ładny zapach i ciekawy smak, które doskonale harmonizują z musem truskawkowym i delikatnym kremem. Konsystencja całości jest bardzo dobra do krojenia. Zobacz też przepis na bardzo łatwy

Smaczna Pyza
Banany w cieście naleśnikowym z wiórkami kokosowymi 209

łyżki jogurtu naturalnego olej do smażenia Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać jajka, 1 łyżkę cukru waniliowego, wiórki kokosowe i taką ilość wody, by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Odstawić je na 5 minut. Banany obrać, przekroić wzdłuż, obtoczyć w cieście. Smażyć na gorącym oleju na złotobrązowy kolor. Podawać z twarożkiem wymieszanym z jogurtem i pozostałym cukrem waniliowym

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 568

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g 450 g szpinaku mrożonego 130 g fety 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18-procentowej 1 garść startego sera żółtego  Szpinak podsmażyć na patelni, odparować wodę. Dodać zmiażdżony czosnek oraz pokruszoną fetę, Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Dodać śmietanę oraz ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki sie połączyły. Szpinakową(...)masę przestudzić, aby była letnia. Ciasto francuskie (duży płat 375 g - 50x26) rozwinąć, posmarować masą szpinakową, zwinąć w roladę i pokroić na plastry o szerokości ok 1-1,5 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15-20 minut aż ślimaczki ładnie się zarumienią

Monia miesza i gotuje
Przekąska z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą i pieczarkami 278

Niedawno dostałam od rodziców pyszną kapustę kiszoną - oczywiście ich własnej roboty, więc przyszedł mi do głowy pomysł, jak ją zaserwować. Spróbujcie, a nie pożałujecie :)  Składniki: 1 op. ciasta francuskiego, 30 dag kapusty kiszonej, 1 marchewka, 40 dag pieczarek, 2 łyżeczki kolendry (ja użyłam w ziarenkach i roztarłam je w moździerzu), 2 łyżeczki miodu, masło do wysmarowania formy, oliwa(...)obgotowaną kapustę i startą na dużych oczkach marchewkę. Przyprawiamy kolendrą, słodzimy miodem i dusimy na wolnym ogniu przez ok.15-20 minut od czasu do czasu mieszając. Farsz z kapusty studzimy. Ciasto kroimy na 12 kwadratów i wykładamy do wysmarowanej masłem formy mufinkowej. Nadziewamy farszem i brzegi zakładamy do środka. Pieczemy przez 30 minut w 200 ° C. Można serwować na ciepło

Delicious Titbits
Ciasto Shrek 439

Post Ciasto Shrek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
ciasto Zosieńka 53

ubitych białek stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka, cały czas miksując. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane suche składniki oraz olej i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 23x33cm, wyłożoną papierem do pieczenia). Ciasto pieczemy w ok. 175 st. C przez ok. 35-40 min. składniki na ciasto orzechowe: 200 g orzechów włoskich(...)następnie, cały czas miksując, stopniowo dodajemy cukier. Do ubitej masy wsypujemy posiekane orzechy wymieszane wcześniej z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Gotowe ciasto przekładamy do formy (ok. 23 × 33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 180°C przez ok. 35 minut. składniki na krem budyniowy cappuccino: 750 ml mleka 1 budyń

Domowy Smak Jedzenia
Jajka z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami 43

vent jajka z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami upieczone w airfryer. Jajka z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami będą idealne na Wielkanoc. Finger Food to wszelakie przekąski „na jeden kęs” zarówno wytrawne jaki na słodko vol-au-vent , tartinki , koreczki, kanapeczki , roladki i wszelkie inne różności. W lodówce zawsze mam ciasto francuskie. Jest niezawodne gdy zaskoczą nas goście(...)oraz ogórkiem bez nasion, odrobiną majonezu i szczypioru. Takie koszyczki prezentują się świetnie, są idealne na wielkanocną przystawkę, sprawdzą się doskonale na Wielkanocnym stole Składniki na koszyczki jajka z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami 1 op. ciasta francuskiego budyń błyskawkiczny truskawki śmietanfix 250 ml mleka Jak zrobić Koszyczki jajka z ciasta francuskiego . Truskawki kroimy w plastry. Błyskawiczny budyń

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cytrynowiec – lekkie, orzeźwiające ciasto na każdą okazję 51

Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem, ale również prezentuje się niezwykle apetycznie. Ten deser składa się z puszystego biszkoptu, intensywnie cytrynowego lemon curd, delikatnej pianki jogurtowej i orzeźwiającej galaretki. Idealny na wiosenne i letnie przyjęcia, ale równie dobrze sprawdzi się jako słodki akcent na co dzień. Cytrynowiec – lekkie, orzeźwiające ciasto na każdą okazję Składniki na Cytrynowiec: Biszkopt(...)której dno jest wyłożone papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piecz około 20 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studź przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie wyjmij je, przełóż na deskę do krojenia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Wystudzone ciasto przekrój na dwa równe blaty. Lemon curd Jajko i żółtka

e-PrzepisyKulinarne
Puszyste ciasto na kefirze z owocami – przepis na dużą blachę 48

Dzisiaj przepis na… „puszyste ciasto na kefirze”, bo czasami w kuchni chodzi o prostotę! Puszyste ciasto na kefirze to klasyka, która nigdy nie zawiedzie. Jest lekką alternatywą dla mojego ciasta jogurtowego , a dodatek kefiru sprawia, że ciasto jest puszyste, wilgotne i długo zachowuje świeżość. Jeśli szukasz przepisu na ciasto, które możesz przygotować w mgnieniu oka, to właśnie(...)sprawdzi się idealnie. Kefir, który jest bazą tego ciasta, nie tylko nadaje mu delikatnej konsystencji, ale również wzbogaca smak o subtelną nutę kwasowości. Dzięki temu ciasto nie jest przesadnie słodkie, co sprawia, że świetnie komponuje się z owocami. Do jego przygotowania możesz użyć mrożonych lub świeżych owoców, w zależności od sezonu. Ja polecam mix mrożonych owoców leśnych, maliny, jeżyny, truskawki

Gotujemywdomu.pl
Ciasto Santoska 49

Ciasto Santoska to kruche ciasto, kajmak, beza orzechowa oraz masa kawowa. Czyż to nie brzmi wspaniale? Zapraszam na przepyszne ciasto Santoska. Jest nieco słodkie, wysokie i podzielne. Doskonałe na Święta i większe uroczystości. Jestem pewna, że Wam zasmakuje. U mnie zniknęło w mgnieniu oka. Kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g masła 100 g cukru pudru 4 żółtka(...)serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (u mnie kawa zbożowa, karmelowa) 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: około 1/2 puszki kajmaku orzechy do dekoracji Kruche ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy na blat, dodajemy starte na dużych oczkach tarki zimne masło, składniki siekamy nożem. Następnie dodajemy cukier puder i ponownie krótko siekamy składniki. Na koniec dodajemy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Kawowy Słonecznikowiec – poznaj przepis na pyszny deser 108

Ciasto Kawowy Słonecznikowiec to idealna propozycja dla miłośników kawowych słodkości. Zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Składa się z mięciutkiego kakaowego biszkoptu, aksamitnego kremu kawowego, słodkich i chrupiących ziaren słonecznika, a całości dopełnia dżem porzeczkowy i kajmak. Ciasto Kawowy Słonecznikowiec – poznaj przepis na pyszny deser To ciasto to idealny deser na specjalne okazje, takie jak urodziny, imieniny czy święta. Jego(...)bogaty smak z pewnością zrobią wrażenie na gościach. Kawowy Słonecznikowiec to także doskonała propozycja na popołudniową kawę lub herbatę, która umili chwile spędzone w gronie najbliższych. Składniki na ciasto Kawowy Słonecznikowiec: Biszkopt kakaowy: 5 jajek rozmiar L 120 g mąki pszennej typ 450 lub pełnoziarnistej (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao

e-PrzepisyKulinarne
Biszkopt z kremem chałwowym 63

dobry krem chałwowy? Jeśli zastanawiasz się jak zrobić szybki krem do biszkoptu albo jakim kremem można przełożyć biszkopt , musisz poznać przepis na maślany krem z chałwą , idealny do tortów, ciast albo tak jak u mnie do zwykłego blatu biszkoptowego z dżemem.  Krem chałwowy z masłem i budyniem Krem z chałwą wymaga tylko ubicia masła z ugotowanym budyniem i pokruszoną(...)kawałeczki. Krem chałwowy - z czym łączyć Prosty krem chałwowy z budyniem i masłem świetnie komponuje się z kwaskowatym dżemem (na przykład z czarnej porzeczki), ale w sezonie warto udekorować ciasto na przykład malinami lub innym owocami, które przełamią słodycz chałwy w kremie.    Biszkopt czekoladowy z kremem chałwowym Przepis na biszkopt z kremem chałwowym to świetna baza do wykorzystania

Lekcje w kuchni
Drożdżówka z jabłkami 72

Puszysta drożdżówka z pachnącymi cynamonem jabłkami to pyszny wypiek drożdżowy , świetny zarówno na śniadanie jak i na deser . Jak to bywa w przypadku ciast drożdżowych , samo przygotowanie ciasta jest w miarę szybkie, natomiast jego wyrastanie zajmuje nieco czasu. Przygotowanie drożdżówki zaczynamy od usmażenia jabłek. Najlepiej w tym przepisie sprawdzą się miękkie, winne w smaku jabłka. Usmażone jabłka odstawiamy do wystygnięcia(...)międzyczasie zabieramy się za robienie ciasta. W mleku rozpuszczamy drożdże z mąką, odstawiamy do wyrośnięcia po czym łączymy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy ciasto. Tak przygotowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkujemy, wypełniamy jabłkami i formujemy w roladę. Drożdżówkę pozostawiamy do wyrośnięcia, po czym pieczemy i studzimy. Najlepiej smakuje podana tego samego dnia, zaraz po wystygnięciu. Zachęcam

MeCooks

Proponowane wyszukiwania