sok - 13499 przepisów (strona:499/900)

PLACUSZKI Z CUKINII 136

sól, pieprz, słodka papryka 1 ząbek czosnku, 2 łyżki jogurtu naturalnego WYKONANIE Cukinie myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy. Odstawiamy na 10 min, następnie odsączamy z nadmiaru soku. Do cukinii dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajka, jogurt oraz mąkę. Doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Na rozgrzaną patelnią lekko posmarowaną olejem, nakładamy

słodki bratek
Malinowa tarta 150

maliny. Barwą, smakiem i zapachem kuszą latem, a potem są jego wspomnieniem. Najlepsze świeże, nie przetworzone, ale również są pyszne zamknięte w słoikach (przepyszne konfitury), czy butelkach (wyśmienite soki). Zanim lato się skończy i minie sezon na maliny uraczę Was Ciastem na niedzielę - Malinowa tarta. Składniki na ciasto półkruche (forma do tarty o średnicy 28 cm): - 500 g mąki krupczatki

mojewypiekiinietylko
Sałatka z czerwonej kapusty ze śliwką 215

Przyprawy dobrej jakości kupicie na stronie www.Skworcu.com.pl . 1. Kapustę poszatkować, śliwki wypestkować i drobno pokroić, gruszkę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić razem ze skórką. Kapustę zasolić, gdy puści sok lekko odcisnąć w dłoniach. 2. Zalewę zagotować z wszystkimi składnikami, wsypać kapustę, gotować 10 minut. Po koniec gotowania dodać śliwki i gruszkę, gotować 2 minuty. Przełożyć do słoików i pasteryzować

Apetyczna babeczka
Rozwój dziecka w 19. miesiącu życia (1 rok i 7 miesięcy) 155

jest przeszczęśliwa. Nawet chętniej wtedy je dalej. Rzadko już rozlewa, zależy co je. Jednak radzi sobie coraz lepiej. Tak samo jak z piciem ze szklanki. Już nie dostaje soku z kubka niekapka, stoi zapomniany w szafce. Do wody wciąż taki mamy, bo może być zawsze pod ręką i nic się nie wyleje. Ale poza mlekiem i wodą wszystko pije

Anioszek w kuchni
Super kanapka + śliwkowy sos bbq szybki shoot 137

śliwkowy Składniki na śliwkowy sos bbq: 1,2 kg śliwek 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka kminku ½ łyżeczki kolendry ½ szklanki miodu ⅓ szklanki octu jabłkowego sok z połowy cytryny łyżka świeżo startego imbiru 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka chilli ½ łyżeczki sos Worcestershire Przygotowanie sosu: Do garnka wrzucamy drylowane śliwki, dolewamy miodu doprowadzamy do wżenia i dodajemy resztę przypraw

PaleoLife
Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington 138

świeżo zmielonym pieprzem. Pieczarki dokładnie oczyszczamy i ścieramy na tarce jarzynowej. Przekładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, dodajemy zmielone suszone podgrzybki. Smażymy do chwili, aż z grzybów odparuje sok, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki przekładamy do miski. Na patelni rozgrzewamy mocno oliwę i dokładnie obsmażamy polędwiczki na rumiano ze wszystkich stron

mojewypiekiinietylko
Ciasto czekoladowe z cukinią 147

łyżka kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na bok, aby puściła sok. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy jajka i mieszamy. Następnie, nie przerywając ucierania, dokładamy rozpuszczoną czekoladę i wsypujemy mąkę

My simple kitchen
Guacamole 110

koktajlowych lub inne ulubione 1 łyżka świeżej kolendry 1 ząbek czosnku Wykonanie: 1 Do miski dodaj posiekaną cebulę, czosnek i jalapeno. 2 Wsyp przyprawy oraz posiekaną kolendrę i wyciśnij sok z limonki. 3 Pomidorki rozkrój, wyczyść z całego "mokrego" środka, pokrój w kostkę i również dodaj do miski. 4 Awokado przekrój, wyjmij pestkę i za pomocą łyżki wyciągnij całą jadalną

Blendman
Bigos z cukinii 74

pasy a następnie na drobniejsze kawałki w poprzek. Wrzucam do garnka, lekko solę i duszę na niewielkim ogniu. Często mieszam, by się nie przypaliła, dość szybko zacznie puszczać soki. Skórkę pomidorów nacinam lekko w krzyżyk, na przeciwległym końcu niż znajduje się szypułka, zalewam wrzątkiem i ściągam skórkę, kroję w kostkę i dorzucam do cukinii. Na patelni podsmażam pokrojoną w połówki

Pichceniomania
BOEUF BOURGUIGNON – WIEDŹMIN 3: KREW I WINO – wołowina po burgundzku 235

kości wyrzucamy. Z kolei mięso kroimy w większe kawałki, mniej więcej 10x5cm – często przepisy podają, aby mięso pokroić w drobniejszą kostkę, ale to powoduje, że z mięsa uciekają soki, lepiej więc podsmażyć większe kawałki i dopiero później pokroić w mniejsze. Patelnię z pozostałym po smażeniu boczku tłuszczem mocno rozgrzewamy i kładziemy kawałki wołowiny – nie mogą się one stykać ze sobą

Nerds Kitchen
Jogurtowe ciasto z czarnymi jagodami 192

gotowy - polecam jest na nim całe mnóstwo niezawodnych przepisów! Zmieniłam jedynie drobne składniki tzn zamiast śmietany użyłam jogurtu greckiego, oleju użyłam słonecznikowego oraz dołożyłam skórkę z cytryny i odrobinę soku. Julianna pisze, że ciasto można upiec z każdymi owocami wiec w przyszłym tygodniu może by tak wypróbować wersję z śliwkami?! Co Wy na to? Jogurtowe ciasto z czarnymi jagodami

sierotka maRysia w kuchni
Żeberka z grilla 193

mango. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 1,5 kg żeberek wieprzowych Marynata 10 łyżek sosu teriyaki 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka imbiru 8 łyżek sok z limonki 4 łyżeczki zmiażdżonej trawy cytrynowej 5 goździków 4 łyżki brązowego cukru 4 łyżki oliwy Do podania sałatka z mango Instrukcje Żeberka kroimy w poprzek na grube

Kulinarna Pokusa
SAŁATKA OBIADOWA Z KASZĄ BULGUR 190

wstawić do piekarnika i piec w 200 stopniach ok.30 min. Kiedy mięso będzie już gotowe poczekać aż wystygnie. Wymieszać z kaszą, dodać świeże warzywa pokrojone w kostkę.Polać sokiem z limonki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Przepięknej i przepysznej niedzieli

pieprzny smaczek
Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto pietruszkowym 132

zapisała mi na kartce przepis na pulpo a la gallega , czyli ośmiornicę po galicyjsku z ziemniakami. Poza głównymi składnikami była tam użyta tylko oliwa z oliwek, kilka przypraw, sok z cytryny i duuużo papryki. Prosto i ze smakiem, jednak czegoś w tym daniu mi brakowało i dzisiaj chyba wiem już czego! Kilka dni temu zastanawiając się, co dla Was ugotować

Food Square
Moqueca de camarao - brazylijska potrawka z krewetkami 214

sosu chilli lub tabasco (zależy od gustu)** - kolendra zielona świeża (próbowaliśmy raz z pietruszką) - szczypta soli Obieramy krewetki z pancerzyka. Krewetki marynujemy miksturą z startego czosnku, kuminu, soli i soku z cytryny. Odstawiamy na pół godziny. Paprykę, pomidory, cebulę kroimy w kręgi. Szatkujemy kolendrę.  Na dnie głębokiej patelni/ woka układamy pierwsza warstwę warzyw: cebula, papryka, pomidory. Jako drugą warstwę

Smaki Brazylii

Proponowane wyszukiwania