sok - 13499 przepisów (strona:507/900)

Moje #kuchenneskarby - Zakupy w sklepie z produktami arabskimi 180

daktyli obecnie stał się popularny jako zdrowy zamiennik cukru, ale jest to tradycyjny produkt wykorzystywany w kuchni krajów Bliskiego Wschodu i Północnej Afryki. Produkuje się go z zagęszczonego soku daktylowego - suszone daktyle moczy się w wodzie, przeciera przez sito, a uzyskany płyn odparowuje. W przypadku tego konkretnie produktu firmy BASRA, z 200 g daktyli powstało 100 g syropu, zawiera

Chilli Czosnek i Oliwa
Schab niy-byle-jaki (Schab niebanalny) 164

nawet udało, na srogim 17 łogniu żech go podpiyk ze kołżdyj strōny, a kuchnia niy bōła zmaraszōno. 18 Niyskorzij 19 żech tyn schab łodstawiōł na chwila, żeby te soki z miysa trocha wlazły nazod rajn. 20 Bez tyn czas na reszcie masła klarowanego we brytfance żech zeszklōł pokrōno 21 cebula i wlołech dō ni szklōnka cydru i szklōnka wody. Wciepłech

Chop w kuchni
Zapiekane płatki owsiane z owocami 177

wszystkie składniki były przykryte. Powinny szybko wchłonąć wodę. Do naczynia żaroodpornego (w którym będziemy zapiekać naszą owsiankę) ucieramy na tarce na dużych oczkach 2 obrane jabłka, dodajemy sok z połówki cytryny i cynamon (ilość wg uznania) i wszystko razem mieszamy. Gdy płatki wchłoną całą wodę układamy z nich równą warstwę na jabłkach a z wierzchu posypujemy wiórkami kokosowymi i płatkami

Kulinarna Patilogia
Wegański i bezglutenowy, jaglany sernik chałwowy (jagielnik!) na ciasteczkowym spodzie. 170

łyżki stewii z erytrytolem 100g chałwy 2 łyżki syropu z agawy 150ml mleka migdałowego 100ml mleka kokosowego 2 łyżeczki nieaktywnych płatków drożdżowych 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 2 łyżki soku z cytryny Góra 1 tabliczka czekolady 5 kopiastych łyżeczek dżemu wiśniowego 2 łyżeczki syropu z agawy   Sposób przygotowania Spód Herbatniki łamiemy na mniejsze kawałki i łączymy w siekaczu

Fill The Bowl
Tort urodzinowy Świnka Peppa 206

patera zostanie czysta. Na środek ciasta nakładamy dżem (ciasto waniliowe jest dosyć wilgotne więc nie używam już ponczu, gdyby Wasze spody tego potrzebowały poncz można zrobić z dowolnego soku lub owocowej herbaty). Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i wyciskamy obręcz blisko krawędzi tortu – dzięki temu nawet duża ilość dżemu i owoców zostanie na swoim miejscu. Truskawki kroimy

Ciastkozercy
Wegański majonez z nerkowców. 140

smakuje idealnie, szczególnie w wege burgerach! Wegański majonez z nerkowców   Składniki 125 g (1 szklanka) nerkowców 80ml (⅓ szklanki) wody + 2-3 łyżki* 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 4 łyżeczki soku cytryny 1 łyżeczka syropu z agawy 1 łyżeczka octu jabłkowego 4 łyżeczki dobrej jakości oleju ½ łyżeczki soli *Dodajemy w przypadku zbyt gęstej konsystencji Sposób przygotowania Nerkowce moczymy w wodzie

Fill The Bowl
Orientalna zupa krem z pieczonych warzyw i z dynią piżmową. Niezwykle zdrowa i aromatyczna. Post dr Dąbrowskiej. 162

odporność i zadziała na organizm przeciwzapalnie oraz osłaniająco. Przyprawa korzystnie wpływa na kondycję żył, usprawnia pracę serca i układ oddechowy, zalecana jest w przypadku przeziębienia (działa wykrztuśnie). Pobudza wydzielanie soków trawiennych, działa napotnie, żółciopędnie, przeciwreumatycznie, antyseptycznie i moczopędnie. Ponieważ pobudza wydzielanie mleka, zalecany jest w diecie karmiących matek. Może być stosowany przez kobiety w ciąży – pomoże złagodzić nudności

Naturalna Kuchnia
Tarta z musem czekoladowym 125

mlecznej, albo mieszanej – to już zależy od Was – 3-4 łyżki cukru pudru – 4 łyżki likieru pomarańczowego (jeśli nie macie możecie wymieszać np. wódkę/ spirytus z sokiem z pomarańczy, najlepiej świeżo wyciśniętym) – opcjonalnie bita śmietana Wykonanie: Składniki na spód zmiksować razem w malakserze. Gotową masę wyłożyć do formy do tart (dno i boki, brzegi wyrównać). Schłodzić

Pociąg Do Kuchni
Surówka z marchewki i ananasa 181

łyżki syropu z ananasa opcjonalnie łyżeczka cukru Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Plastry ananasa odsączyć, pokroić w nieduże kawałki Składniki umieścić w misce, wymieszać z sokiem z ananasa i gotowe

Niebieski kubek z kawa
Domowy sos słodko-kwaśny 167

łyżki cukru trzcinowego, - czubata łyżka mąki ziemniaczanej, - szklanka wody, - sól, pieprz (do smaku), - szczypta imbiru, - szczypta chilli (opcjonalnie). Przygotowanie: 1. Do głębokiej patelni lub garnka wsypujemy cukier i wlewamy sok wyciśnięty z pomarańczy i cytryny oraz syrop z puszki ananasa. Mieszamy i podgrzewamy, aż do rozpuszczenia cukru. Kiedy cukier się rozpuści, dodajemy passatę pomidorową i podgrzewamy, aż do zagotowania

two broke sisters
Tarta serowo-gruszkowa. 95

łyżka mąki ziemniaczanej 70g. budyniu śmietankowego z cukrem 250g. sera białego z wiaderka syrop: 2 szkl. wody 1 łyżeczka miodu 5-10 goździków(wg. gustu) 1 ziarenko kardamonu sok z połowy cytryny WYKONANIE: 3 gruszki obieramy, kroimy na połowy, wydrążamy i wkładamy do syropu. gotujemy 5 min., następnie wykładamy na papierowy ręcznik, osuszamy, nacinamy wąskie paski, odkładamy do wystygnięcia, formę

Kuchnia Beaty
Cytrynowy sernik z bezową pianką 132

zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku.  Masło roztopić i przestudzić.  Do zmielonego twarogu dodać żółtka i jajka, cukier, esencję waniliową oraz obie mąki. Zmiksować. Wlać sok z połowy cytryny oraz skórkę otartą z cytryny. Ponownie zmiksować. Na końcu wlać stopione i przestudzone masło. Zmiksować wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką

Codzienna kuchnia niecodzienna
KEBAB DIETETYCZNY - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 185

łyżeczki starego imbiru 2 ząbki czosnku 1  łyżka przyprawy garam masala szczypta soli 0.5 łyżeczki mielonego kminku 0.5 łyżeczki chilli w proszku 1/3 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego sok z cytryny ćwiartka 100 g sałaty  ***************************************************** Liście kolendry lub natki siekamy drobno,oraz chilli i cebulę.Mieszamy mięso z  zieleniną , jogurtem i przyprawami.Dokładnie wyrabiamy.Dzielimy na  porcje , które

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Makaroniki francuskie 144

mąką migdałową do miski. Niektórzy radzą, żeby to jeszcze zmiksować, ale ja tego nie robiłam i wyszło, a poza tym miksując mąkę migdałową łatwo ją nagrzać, a wtedy puszcza „soki” i się robi pulpa. Dodajemy 52 g białek i mieszamy bardzo dokładnie. Zrobi się zbite „coś”, ale nie panikujcie. Tak ma być. 2. Pozostałe 52 g białka ubijamy na niezbyt

ladykitchen
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 162

ziemniakiem z karmelizowaną mandarynką autorka: malinowyporanek  | blog: malinowyporanek #30 Chałka na miodzie i suchych drożdżach autorka: caca  | blog: Kuchnia w szuwarach Deser z kaszy jaglanej z sokiem malinowym autorka: kiad   | blog: latosiowy-dom Złote mleko autorka: jazzowesmaki  | blog: Jazzowe Smaki Koktajl Oczyszczająco-Odchudzający / Detox & Slim-Down Smoothie autorka: Blue Almonds  | blog: Blue Almonds PYSZNE

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania