sok - 13499 przepisów (strona:510/900)

Grill i Opiekacz w jednym, czyli Grill & Melt Russell Hobbs 184

potrawy, a mycie jest niezwykle wygodne, bo wystarczy wyciągnąć płyty i umyć je pod bieżącą wodą lub w zmywarce do naczyń. Możliwość ustawienia nachylenia grilla dzięki czemu podczas grillowania soki i tłuszcz spływa do załączonej do zestawu tacki, a nasze dania stają się mniej kaloryczne i zdrowsze. Sprzęt nagrzewa się dość szybko, ale stygnie dość długo. Posiada dodatkowy włącznik. Powierzchni

Blondynka Gotuje
Sałatka z ekologicznego ryżu Basmati, jabłka i pieczonego buraka 126

przekąska, super sprawa na wynos! Syci, oczyszcza, doprowadza do równowagi kwasowo-zasadowej. Do dzieła! Składniki filiżanka ekologicznego ryżu białego basmati  Symbio średni burak 1 duże soczyste jabłko Dressing sok z połowy dużej cytryny 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu gryczanego Pestki dyni uprażone na patelni. Buraka upiecz w folii aluminiowej, obierz, pokrój w kostkę. Odłóż. Ryż ugotuj

Z Kuchni Do Kuchni
Oczyszczająca sałatka z buraków i fasoli 373

toksyn, leków i alkoholu. Łagodzi przebieg chorób bakteryjnych i wirusowych. Działa wykrztuśnie. Tak więc, zachęcam Was do włączenia buraków do diety, np. w postaci takich surówek, bądź w postaci soku. Składniki: - 2 surowe buraki - 2 duże ziemniaki - 4 kiszone ogórki - 1 puszka białej fasoli )ok. 240g po odsączeniu) - 1 łyżka majonezu zwykłego, z serka wiejskiego lub sojowego o obniżonej zawartości

Be Fit Be Strong
Lekka carbonara z groszkiem i migdalami 172

groszkiem, po czym odkładamy je na bok. Migdały lekko prażymy na suchej patelni a następnie miksujemy w malakserze. Dorzucamy do nich czosnek, szczyptę soli, listki bazylii, parmezan i sok z cytryny. Miksujemy aż składniki się połączą a następnie dorzucamy groszek. Krótko miksujemy tak by groszek pozostał grudkowaty. Makaron gotujemy wg wskazówek na opanowaniu. Boczek kroimy drobniutko i powoli smażymy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Barszcz wigilijny. 114

razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim (ma powstać wywar który później wlejemy do barszczu). Buraki obieramy, opłukujemy i ścieramy na tarce , wkładamy do garnka i dodajemy do nich sok z cytryny, następnie wszystko zalewamy wrzącą wodą, dodajemy czosnek  i zagotowujemy.  Do barszczu  dodajemy  wywar z ugotowanych grzybów, całość doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze

Moje-pitraszenie
Tort Chałwowy 393

tabliczka mlecznej czekolady 4 łyżki wódki 2 łyżki wiórków kokosowych DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Uwaga!: Nasączamy herbatą tylko górę tortu! Pierwszy i drugi biszkoptowy blat wchłonie sok z konfitury! Wykonanie Tortu: PRZYGOTOWANIE KONFITURY: Do konfitury- już kilka dni przed robieniem tortu, możecie dodać wódki-wymieszać i odstawić. Oczywiście można wymieszać konfiturę z wódką tuż przed zdobieniem tortu. Jeżeli

Domowe Torty
Amerykański kogel-mogel dla dorosłych czyli święta z Eggnog 384

Jako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny lub częściej kwasku cytrynowego, bo cytryn najczęściej nie bylo. Potem odkrylam jeszcze innego kogla mogla, tego robionego przez babcię. Wersję dla dorosłych. Z wódką. Zwaną ajerkoniakiem. Pamiętam jak babcia ręcznie kręciła ajerkoniak w butelce

Jem więc Jestem
Oszukany łosoś czyli pstrąg łososiowy :) 166

brytfannę do grillowania. A jeśli tak owej nie mamy i nie chcemy kupować wystarczy ruszt z piekarnika i pod spód wkładamy małą brytfanna do której będzie ściekać tłuszcz i soki z ryby. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy rybę min 15-20 min. Opcjonalnie: na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy małą garstkę ziaren słonecznika i troche siemienia lnianego i podsmażamy

Piekielna Kuchnia Pati
Pieczone Pierogi z Kapustą i Pieczarkami 231

pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do cebuli. Teraz na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam pieczarki z cebulą przez około 15 minut tak aby odparowała woda (sok) z pieczarek. Następnie do pieczarek dodaję ugotowaną i odsączoną kapustę kiszoną i dokładnie mieszam. Całość podsmażam jeszcze około 5 minut. Usmażone pieczarki z kapustą przekładam do miseczki, doprawiam solą, pieprzem

Uwaga Babcia Gotuje
Gołąbki wołowe z boczkiem parzonym z szybkowaru 148

krok po kroku znajdziesz tutaj ) rozgrzej w szybkowarze oliwę z masłem, dodaj cebulę, szczyptę soli i podsmażaj, aż cebula zarumieni się dodaj pomidory i podsmażaj chwilę do wydzielenia się soku dolej 200 ml wywaru drobiowego, dodaj czarny pieprz i szczyptę cukru lub stewi, aby delikatnie osłodzić sos zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Wywar Etap II przelej powstały

Szybko Szybkowar
Zrazy wołowe 307

zrazów poprzedzamy ich krótkim, ale intensywnym obsmażeniem. To bardzo ważne, gdyż nie tylko wpływa na smak i kolor zrazów, ale przede wszystkim utrwala ich kształt i „zamyka” przed ucieczką soków. Różne są szkoły i upodobania jeśli chodzi o podanie zrazów. Do najpopularniejszych dodatków należą m.in. gotowane ziemniaki i kopytka . Zwykle podaje się je również z sosem z duszenia, którego może

Kulinarna Pokusa
Roladki z kurczaka z sosem żurawinowo- szparagowym 164

kurczaka - 6 świeżych szparagów - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka masła - parmezan starty (ilość według uznania) - chlust białego wina - sól himalajska - ząbek czosnku - kilka listków bazylii - 1/ łyżeczki soku z limonki WYKONANIE: Na oliwie i maśle zeszklij szparagi i czosnek przez około 3-4 minuty, podlej winem, duś aż odparuje. Następnie z pozostałymi składnikami zmiksuj blenderem. Po uzyskaniu gładkiej

SMYKWKUCHNI
Christmas Mince Pie z Angli 132

kalifornijskie) 300 g cukru trzcinowego 250 g jabłek 125 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 50 g orzechów włoskich 100 ml brandy ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ½ łyżeczki zmielonych goździków ½ łyżeczki imbiru sok i skórka otarta z 1 cytryny ciasto: 900 g mąki pszennej razowej 200 g masła 200 g smalcu ½ łyżeczki soli 12 łyżek zimnej wody Wykonanie: Przygotować nadzienie: Jabłka umyć, obrać

Mama Gotuje
Keks 279

folię spożywczą lub w ściereczkę, lub od razu udekorować - keks można oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem (szklanka cukru pudru dokładnie wymieszana z kilkoma łyżkami gorącej wody lub soku z cytryny, pomarańczy) i posypać kandyzowanymi skórkami owoców lub innymi bakaliami

Smakołyki Bereniki
Czekoladowe ciasteczko z kremem cytrynowym 145

rozlać do dwóch foremek do sufletów wysmarowanych wodą. Piec w mikrofali 3-4 minuty. Wyjąć na talerz. Krem 3 łyżki twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki skórka + sok z cytryny  Składniki zmiksować. Na talerzu ułożyć ciastko, posmarować kremem lub przełożyć do szprycy i udekorować. Smacznego

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania