śmietanowie - 6000 przepisów (strona:265/400)

Naleśniki z brzoskwiniami 111

waniliowy miksujemy dodajemy 3 połówki  pokrojonych w kostkę brzoskwiń , wszystko mieszamy . Naleśniki smarujemy serkiem z brzoskwiniami i składamy w rożki . Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę nakładamy na każdy naleśnik  dekorujemy pozostałymi brzoskwiniami

Smakowite Dania
Pasta jajeczna z łososiem i suszonymi pomidorami! 189

ekologicznych - 4 plastry łososia wędzonego - 4-5 pomidorów suszonych (mogą być takie w oleju) - ser feta (1/3 opakowania ) - świeże oregano - ewentualnie 2 łyżki majonezu lub 2 łyżki śmietany - pieprz Wszystko kroimy w drobne kawałeczki, masę mieszamy ze sobą, doprawiamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 15 minut. Podajemy na gorącej bagietce

SMYKWKUCHNI
117. Mirabelkowo, czyli drożdżówki z Luks Pomadą. 233

przesianej mąki (zabieramy z tych przygotowanych już 500 gramów. Mąkę dodajemy po jednej łyżce i mieszamy, aby kontrolować gęstość rozczynu). Mieszamy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji bardzo gęstej śmietany, oprószamy mąką  (aby nie wysechł) przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 45 minut.  Do drugiej, dużej miski przesiewamy mąkę. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestygnięcia

Symfonia Smaków
Mazurek kajmakowy 300

gęstnieć - cały proces może trwać 30-40 minut, nie należy sugerować się czasem, ale wyglądem i konsystencją masy - jeśli masa znacznie zmniejszy objętość i będzie mieć konsystencję średnio gęstej śmietany, można zakończyć proces gotowania (kolor może być żółtawy lub lekko brązowy), można też umieścić na zimnym talerzyku kroplę masy, jeśli od razu zastyga, kajmak jest gotowy - ważne jest, by masa

Smakołyki Bereniki
Warzywa z patelni 142

fasolki czerwonej 3 marchewki 1 puszka kukurydzy kawałek pora 1 papryka czerwona  2 garści  fasolki mrożonej zielonej 2 selery naciowe  Vegeta, pieprz , bazylia suszona 1/2 szklanki śmietany 30 % 3 łyżki masła  Wykonanie : Fasolkę ugotować w osolonej wodzie Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowe, por pokroić w pół talarki. Kukurydzę odsączyć z wody. Paprykę pokroić

Sama słodycz i szczypta chili
Dlaczego gotowane pomidory też są dobre dla zdrowia. Przepis na pomidory po prowansalsku. 192

warzywami, z bazylią, z rukolą, z serem, z mozzarellą (wiem, to też ser), na pizzie, na włoską nutę, przesiąknięty zapachem Prowansji czy po staropolsku w swojskiej zupie pomidorowej zaciągniętej śmietaną. Na pewno warto jeść pomidory i to bez wyrzutów sumienia, bez uszczerbku dla linii, za to z korzyścią dla zdrowia. Dlaczego warto  jeść pomidory? Pomidor jest niskokaloryczny (zawiera tylko

MODA NA BIO
Placuszki z serkiem wiejskim 30417

proszku do pieczenia - płaska   1 mały cukier wanilinowy (16g) - lub 1 płaska łyżka domowego cukru waniliowego (wyrób własny TU )   szczypta soli  Serek wiejski odsączyć z ewentualnej śmietany.  W dużej misce ubić mikserem pianę z białek ze szczyptą soli - wspomaga trwałość piany . Dodać cukier, cukier waniliowy i dalej poubijać.  Dodać mąkę, proszek do pieczenia, twarożek

Grunt to przepis!
Aromatyczne śniadanko na waflach ryżowych 190

moje śniadanie -wafle ryżowe naturalne  Good Food -mieszanka prażonych ziaren Euforia od  Ziarenkowo -wędzony łosoś -ser feta -ziarna babki płesznik -glassa sojowa -niewielka ilość śledzia w śmietanie z cebulką -brokuł na parze kilka kwiatuszków Na wafle poukładaj pokrojonego drobniutko śledzia z cebulką. Dodaj ser feta oraz łososia wedzonego. Całość posyp ziarnami od Ziarenkowo i nie zapomnij o glassa

Z Kuchni Do Kuchni
Śledz 182

sama sobie go...doprawiam. Jak lubię? Samego lub z dodatkiem wędliny, koreczków... Śledz jest jednak najlepszy gdy jest najprostszy! Kroje śledzika w paseczki, układam na półmisku-talerzu. Miksuję śmietanę 18% z majonezem i dodaje trochę musztardy, solę i dosmaczam pieprzem kolorowym prosto z młynka. Zalewam tym śledzia. Dodaję bardzo dużo świeżego szczypioru, który sama hoduję na parapecie z malutkich cebulek

Z Kuchni Do Kuchni
Waniliowo-czekoladowy senik marmurkowy 231

Pyszny dwukolorowy czekoladowo-waniliowy sernik. Na niedzielę, na imprezę, na Święta ... polecam :) SKŁADNIKI 5 jajek 250 g cukru 750 g tłustego twarogu 250 g śmietany kremówki 60 g mąki kukurydzianej 3 łyżki kakao 1 łyżka aromatu waniliowego masło i bułka do tortownicy polewa: 3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 100 g masła 3 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy

Moje Kuchenne Rewelacje
Lody cytrynowo-imbirowe, zaćmienie słońca i lekkie rozdwojenie jaźni 186

lodów) 80 g świeżego imbiru 1/8 łyżeczki soli 250 ml mleka 5 żółtek 165 g cukru skórka otarta 1 cytryny sok z 1,5 cytryny 500 ml śmietany kremówki Imbir obrać, pokroić w plastry. Umieścić razem z mlekiem w garnuszku, zagotować. Zdjąć z palnika, dodać skórkę otartą z cytryny, odstawić na 30-60 minut. Przecedzić. Żółtka ubić z cukrem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Koktajl maślankowo-owocowo-gryczany 164

Wypiłam właśnie dużą szklankę pożywnego koktajlu. Pysznego i na dodatek bardzo zdrowego. A wszystko przez produkcję domowego masła . Nieczęsto je przygotowuję bo dostanie dobrej, wiejskiej śmietany nie jest w mieście takie proste. Ale kiedy już się udało to zrobiłam pachnące, prawdziwe masło a przy okazji zostało mi ok. 1 litra świeżutkiej maślanki. Maślanka zawiera dużo lecytyny, białka i soli mineralnych

Smaczna Pyza
Śledzie ze śliwką, goździkami i cynamonem 160

Śledź to bardzo popularna przystawka, najczęściej podawana w śmietanie lub w oleju. Ja proponuję dziś na słodko.  Składniki: 3 matiasy śledziowe, 5 dużych suszonych śliwek, Kilka goździków, Łyżeczka cynamonu, Odrobina papryki chilli, Oliwa, Cebula Rzeżucha, jak dekoracja. Śledzie wymoczyć w wodzie a następnie wypłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę, Na dno naczynia położyć pokrojoną w plastry cebulę

Kulinarna rozmowa
Pierogi z nadzieniem serowo - bakaliowym 143

wyciętym pasku ciasta, przykryć drugim paskiem, docisnąć i wycinać kwadratowe pierożki. Brzegi docisnąć widelcem. Gotować w osolonym wrzątku około 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzić. Sos:   szklanka śmietany 18%, łyżka musztardy ostrej (użyłam Kętrzyńskiej),  sól, pieprz,  łyżka posiekanego szczypiorku. Śmietankę zmieszać z musztardą, solą, pieprzem i szczypiorkiem. Pierogi podawać z sosem i zeszkloną cebulką

Z miłości do słodkości
Torcik pomarańczowy 131

płaska łyżeczka proszku do pieczenia  * do nasączenia sok pomarańczowy  Galaretka : * 3 pomarańcze * 2 galaretki pomarańczowe  Krem czekoladowy : * 100g czekolady mlecznej  * 100g czekolady gorzkiej  * 200ml śmietany kremówki  * 200g serka mascarpone  Przygotowanie : Jajka ubijać razem z cukrem aż masa będzie gęsta. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodawać po trochę do masy jajecznej, Wymieszać

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania