pichcenie . Składniki na 2-4 porcje. Składniki: 300 ml soku Kubuś z pomarańczą 3/4 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego łyżka masła 200 ml zimnego mleka śnieżka do ubijania bitej śmietany (opakowanie 60g) galaretka pomarańczowa małe opakowanie herbatników borówki do dekoracji Połowę soku umieszczamy w garnku i dodajemy do niej masło. Doprowadzamy do wrzenia. Drugą połowę mieszamy w szklance
Czerwona Porzeczkatartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki, które gotujemy w 1 litrze wody. 2. Koperek drobno siekamy. 3. Ugotowane pulpety wyjmujemy z bulionu. Śmietanę mieszamy z mąką, wlewamy do bulionu, gotujemy chwilę do zgęstnienia. Do garnka przekładamy pulpety, koperek, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze chwilę. 4. Podajemy z ziemniakami i surówką
Szefowa kuchniroku, na „ciężkie poranki”i na rozgrzewkę. Ma tyle odmian i wersji ile gospodyń go przygotowuje. Z jajkiem, z kiełbasą, z ziemniakami, z boczkiem lub bez, ze śmietaną lub bez… tak możnaby wymieniać bez końca. Ja przedstawię dziś mój sposób na żur, a Was zapraszam do podzielenia się swoimi „wersjami”. Składniki
Kulinarna Patilogia100g jasnego brązowego cukru 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody szczypta soli 120g gorzkiej czekolady 3 łyżki greckiego jogurtu lub śmietany Krem: 4 torebeczki herbaty Earl Grey (użyłam firmy Dilmah) 100ml wrzącej wody 3 łyżki jasnego brązowego cukru 250g serka mascarpone Wierzch i boki: 150g gorzkiej czekolady 100ml śmietanki kremówki
Mała CukierenkaTARTA Z FETĄ I BOĆWINĄ opakowanie ciasta na tartę (dla mniej zdesperowanych czasowo może być przygotowane wg tego przepisu *) spora wiązanka listków boćwiny 200g sera feta 3 jajka 75ml śmietany kremówki czubata łyżeczka tymianku cytrynowego sól i pieprz do smaku Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Boćwinę płuczemy i siekamy na średniej wielkości kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Formę na tartę
les mirabellespatelni (z odrobiną oleju) usmażyć naleśniki. Na połowę każdego naleśnika ułożyć przesmażone mięso z cebulką (dodatkowo farsz możecie posypać startym żółtym serem). Naleśniki zwinąć, formułując trójkąty. Podawać z jogurtem, śmietaną lub sosem czosnkowym
Ugotowaćnajlepiej na noc kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu przygotowujemy ciasto- mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, wbijamy jajko, dokładnie mieszamy, dolewamy piwo, tak aby ciasto miało konsystencję śmietany na patelnię wylewamy olej, podgrzewamy, na gorącym smażymy obtoczone w cieście kotlety jabłka myjemy, kroimy w kosteczki, podsmażamy na maśle z cukrem, doprawiamy tymiankiem i kolendrą, dorzucamy ugotowaną kaszę podajemy
Luźna Kuchniacukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mąki pszennej 65 g zimnego masła galaretka: 500 g malin 2 galaretki malinowe 600 ml wrzątku krem: 350 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii beza: 2 białka 100 g cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 30 g płatków migdałowych Kruchy
Pożeraczka, czyli raz adobrzemarką poczytacie w TYM poście :) Skład kremu grzybowego przedstawia się następująco: grzyby suszone (podgrzybek) 18%, pieczarki 14%, cebula 14%, marchew 14%, mąka pszenna 14%, śmietana 6%, pietruszka natka 2%, mieszanka przypraw, liść laurowy, ziele angielskie, sól. Danie to dostępne jest w jednej wersji wagowej. Przed przygotowaniem waży jedynie 37 g, natomiast po uwodnieniu 370 g. Wartość
Zdrowie na języku :Pbezy posypanej orzechami. Taki blat przygotowujemy podwójnie i przekładamy warstwą budyniu. Brzmi pysznie prawda? Ciasto : 400 g mąki pszennej 200 g masła 150 g cukru pudru 2 łyżki śmietany 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki połączyć i wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na dwie części. Rozwałkować je na szerokość blaszki i przenieść na nią, uprzednio wkładając
Chocolate Muffin Blogszklanką okrągłe placuszki. Krem: Śmietankę 30 % (250 ml) ubijamy z cukrem pudrem (4 łyżki) do powstania gęstej masy. Wykonanie: Biszkopt nasączamy herbatą z cytryną. Na krążek układamy bitą śmietanę, kawałki pokrojonych truskawek. Przekładamy kolejnym biszkoptowym krążkiem i czynność powtarzamy. Na jeden torcik przeznaczamy 3 krążki. Dekorujemy truskawkami. A Ty komu podarujesz taką słodycz
Mój Smak na Życiekokosowego i nakładam drugą część masy z truskawkami, nakrywam drugim blatem kakaowym. Teraz dekoruję wierzch tortu. Ubiłam do tego celu śmietankę z masą śmietankową malinową. Można ozdobić ubitą śmietaną z fixem. Boki smaruję masą i obkładam biszkoptami. Obwiązałam wstążką. Tort trzeba schłodzić Na pół godzinki przed podaniem wyciągnąć z lodówki. Najlepiej kroić nożem moczonym w ciepłej wodzie. Smacznego
Takie tam pichcenietruskawkowe 3 szklanki wody 300 g śmietanki 30% 100 g herbatników petit beurre 200 g owoców w żelu (można użyć sezonowych) wiórki kokosowe Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Wymieszać robotem na niskich obrotach (gdyby masa była rzadka należy przełożyć masę na chwilę do lodówki, ale pilnujemy bo masę szybko tężeje) . W pucharkach
Delicious Titbitsbył wynikiem braku czasu i ogromnej chęci na przekąszenie ciepłego skondensowanego warzywnego czegoś podczas nasiadówki ze znajomymi ;) Co Nam trzeba: - paczka mrożonych warzyw na patelnię - 2 jajka - 3 łyżki śmietany 12 volt - szczypta pieprzu i soli - pół łyżeczki pieprzy ziołowego - sos do warzyw na ciepło (ja użyłam pół saszetki sosu serowo-kremowego do brokułów i kalafiora) - 3/4 paczki makaronu
upichconaPrzepis nadesłany przez czytelniczkę z bloga http://rarossa.blogspot.com Ciasto 40 dkg mąki 20 dkg masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 2 żółtka Farsz 4 duże łodygi rabarbaru 3 łyżki cukru 3 łyżki bułki tartej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Farsz Rabarbar obrać umyć i pokroić w kostkę wymieszać z cukrem oraz bułką tartą. Ciasto Mąkę
e-PrzepisyKulinarne