śmietanowie - 6000 przepisów (strona:257/400)

Odkrywamy kalifornijskie wina II 162

oraz tropikalnych z aromatami owoców moreli. Wino mineralne o przyjemnej kwasowości. Dobrze zbalansowane, świeże, kruche z przyjemnym, trwałym finiszem. Idealne do delikatnych mięs, indyka, kurczaka, jagnięciny, sosów na bazie śmietany, dojrzałych serów o mocnej kremowej strukturze. Importer: Piwnica Wybornych Win Marimar Estate, La Masia Pinot Noir 2004 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane, ręcznie zebrane owoce. Zbiór trwa

królestwo garów
Prosto z Targu w La Rotisserie 144

Panna cotta z rabarbarem, galaretka z Sauterna i bazylia. Rabarbar w kilku odsłonach, czy jak kto woli zabawa rabarbarem, i to bardzo udana zabawa. Delikatna panna cotta z bitej śmietany przykrywająca duszony rabarbar, a na niej galaretka ze słodkiego francuskiego wina Sauterna, sorbet z rabarbaru, gotowany rabarbar z granatem posypany czekoladą.  Dania podawał nam Paweł Oszczyk.  Z wielką

królestwo garów
Muffiny owsiane z daktylami 220

proszkiem, soda i daktylami. Jajka rozmącić, dodać płatki z jogurtem, miód i olej. wymieszać wszystko z suchymi składnikami.  Nałożyć do papilotek, piec ok. 25 minut. Krem: 200 g śmietany kremówki ubić z 3 łyżkami cukru pudru. Krem nakładać szprycą na zimne muffiny, dekorować odrobiną orzechów i pozostałymi daktylami. Zmodyfikowany przepis z książki: "Muffiny. Małe, ale pyszne

Humanistka w kuchni
Panna cotta mojito - idealne chłodzenie. 172

słupek rtęci również wędruje w górę więc czas odkurzyć przepisy na chłodzące desery. Oryginalna panna cotta pochodzi z północnych Włoch i składa się ze śmietany, żelatyny i cukru oraz różnych dodatków np. wanilii. Dziś proponuję chłodzącą panna cottę w stylu karaibskim: mleczko kokosowe, mięta, rum, sok z limonki i ewentualnie dodatek zielonej herbaty matcha dla koloru.     Czas

SzczyptaSmaQ
Ciasto na biszkopcie - pychotka 499

ciacho musi być. Co prawda często też jest w ciągu tygodnia coś słodkiego ale na weekend nie ma zmiłuj. Dziś polecam Wam pychotkę czyli biszkopt, masa, galaretka i bita śmietana. Ciacho idealne nie tylko na weekend ale praktycznie na każdą okazję nawet na komunie bo to już czas myśleć na menu komunijnym. To oczywiście dla osób mających

Ewa w kuchni
Stek pieprzowy – wyjątkowe steki znane z kuchnii francuskiej 210

stopnia wysmażenia steków (aby zobaczyć jak prawidłowo grillować steki skorzystajcie z naszego poradnika klikając tutaj ). Tak przygotowane steki są często podawane z sosem pieprzowym składającym się ze zredukowanego koniaku, śmietany w połączeniu m.in. z takimi składnikami jak: masło, szalotka i musztarda Dijon. Stek pieprzowy – wyjątkowe steki znane z kuchnii francuskiej is a post from: naRuszcie.pl The post Stek pieprzowy – wyjątkowe

naRuszcie
Sernik adwokatowy 252

pieczenia 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 1 szkl cukru 5 jajek 1 budyń śmietankowy b/c (proszek)  100 ml śmietany kremówki 30% 200 ml oleju 250 ml Advokaat Dalkowski Starotoruński Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki ciasta włożyć do misy miksera i zmiksować. Przełożyć na blat, zagnieść i uformować kulkę. Tortownicę

Ala piecze i gotuje
Gulasz z wolnowaru 188

Dodać przyprawy, dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę śmietany

Moje domowe kucharzenie
pyszne domowe gofry 190

następnie dodaje je do ciasta i np. przy pomocy drewnianej łyżki delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Upieczone gofry podajemy z np. z dżemem, bitą śmietaną, owocami

Domowy Smak Jedzenia
Zupa Marchewkowa z pikantnymi klopsikami 175

Zupa o najbardziej intensywnym kolorze:D  może ona obudzi wiosnę !! Zupa Marchewkowa z pikantnymi klopsikami SKŁADNIKI: 5 dużych marchewek 1 ziemniak łyżka masła 200-300 ml śmietany 12% mięso mielone cebula sól, pieprz, ostra papryczka  bułka tarta, jajko Marchewkę i ziemniaka kroimy w na mniejsze kawałki , gotujemy na parze do miękkości. Następnie dolewamy masło i jogurt. Blenderujemy doprawiając

MarciochaKucharzy
SAŁATKA Z TŁUCZONYMI ZIEMNIAKAMI I ŁOSOSIEM WĘDZONYM 197

łososia ( 1 opakowanie) 4-5 ogórków kwaszonych  1 czerwona cebula  łyżka ziół prowansalskich  1 łyżka masła 1 łyżka koperku  3 łyżki majonezu + 3 łyżki śmietany + sok z cytryny  sól, pieprz  Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić wodę, dodać masło, zioła, koperek. Stłuc tłuczkiem. Odczekać ok. 15 do przestygnięcie, następnie dodać plastry łososia

pieprzny smaczek
Tarta ze szparagami. 257

znajduje się w piekarniku i zginamy do środka brzegi ciasta dociskając mocniej aby się nie rozeszły w trakcie pieczenia .Ciasto nakłuwamy widelcem i wylewamy na nie rozbełtane jajko ze śmietaną i serem i przyprawami. Na masę wykładamy szparagi i pomidorki i zapiekamy całość w 200 stopniach przez około 20 minut .Podajemy ciepłe. Pomysł z Poezja smaku

Ladylaura.
Szarlotka w wersji mini 158

babeczkach, a jak nie chcecie siedzieć nad małymi foremkami, z przepisu wychodzi również jeden placek, jak u Pieczarki Mysi. A jak wiadomo, do szarlotki pasują i lody i bita śmietana. Zima musi

Pink Envelope
Semla 129

Odkąd wypatrzyłam te bułeczki na stronie Moje Wypieki musiałam przetestować ten przepis. Semla to pszenna bułeczka nadziewana masą migdałową i bitą śmietaną. W Szwecji jest to tradycyjny słodki przysmak, którym zajadają się w ostatni dzień karnawału – tłusty wtorek. Oryginalnie semlę podaje się w głębokim talerzu, z ciepłym mlekiem. Jednak na pierwszy raz chciałam wypróbować

Pink Envelope
Schab, pure z selera i chipsy z pietruszki - obiad doskonały :) 219

osobę, w zależności od wielkości warzywa) seler i ziemniaki w proporcji 1:1 3 ząbki czosnku schab (1 - 2 plastry dla osoby, zależnie od apetytu :)) korzeń pietruszki 50 ml śmietany 50 ml mleka sól, pieprz  smalec wieprzowy Sos: 50 g wędzonego boczku 50 g cebuli 50 g masła 4 pieczarki korzeń pietruszki 150 ml ciemnego piwa 100 ml bulionu

Taste Of My Day