Vol-au-vent z perliczką / kurczakiem
Vol-au-vent z perliczką / kurczakiem
Vol-au-vent, czyli potrawka z drobiu w cieście francuskim. mięso gotowane z perliczki lub kurczaka, opakowanie ciasta francuskiego* 1 jajko, sos: 30 g masła, 30 g mąki pszennej, 250 ml śmietany 22% płynnej, 2 żółtka, sól, 1 łyżeczka chrzanu, sok z cytryny, cukier Perliczkę lub kurczaka obrać z kości, mięso pokroić w niewielkie kawałki. Z ciasta wyciąć krążki – wielkość zależy od nas, ja przygotowałam porcje jednoosobowe. Na jedną porcję potrzebne są trzy krążki (ja wycinałam krążki o średnicy 10 cm). Jeden k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, mięso, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, sok, cytryna, sosy, kurczak, sos do jajek, przekąska, potrawka, rosół, przekąski, ciasto francuskie, kurczak z cytryną, gotowany kurczak, sos do kurczaka, potrawka z kurczaka
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję