Drozdzowe paluchy z twarogiem lub makiem czyli Niedzielne Sniadanie doc.57

Drozdzowe paluchy z twarogiem lub makiem czyli Niedzielne Sniadanie doc.57

Drozdzowe paluchy z twarogiem lub makiem czyli Niedzielne Sniadanie doc.57

Kolejne bułeczki z książki "Cukiernia Lidla". Kołoczki były łatwe w obsłudze te tutaj paluchy choć równie pyszne ciut bardziej kłopotliwe. Skręcanie świderków z płynną masą w środku nie należy do najprzyjemniejszych ale naprawdę warto wykazać odrobinę cierpliwości! Drożdżowe paluchy z twarogiem lub makiem ciasto: 300 g mąki pszennej 150 ml mleka, ciepłego 22 g świeżych drożdży 35 g cukru 40 g roztopionego masła 2 żółtka kilka kropli ekstraktu waniliowego szczypta soli nadzienie: 275 g tłustego twarogu 2 żółtka i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, twaróg, pieczywo, świderki, cytryna, chleb, śniadanie, ciasto z makiem, mak, drożdżowe, mielone, śniadania, ciasto z masa, ciasta z masa, bułki, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, lekkie ciasto, ciasto ucierane , pyszne ciasto, łatwe ciasto, chleb na drożdżach , bułka pszenna, chleb mieszany, jajka z farszem

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.