słonecznik - 8260 przepisów (strona:337/551)

Chleb z samych ziaren, bez mąki 111

samych ziaren. Jest dla mnie idealny. Bez mąki, z samych ziaren z dodatkiem jajka. Nic więcej. Zróbcie koniecznie. Składniki ( na foremkę o wymiarach 24cm x 11 cm ): - 120g pestek słonecznika - 120g pestek dyni - 120g siemienia lnianego - 120g sezamu - 2 duże jajka Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 35-40 minut w piekarniku nagrzanym

CookYourself
Owsiane ciasteczka bez mąki i jajek 166

masła orzechowego ( bez cukru) 110 g miękkiego masła 1 dojrzały banan 2 łyżki miodu 3 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli 3 łyżki posiekanej suszonej żurawiny 4 łyżki nasion słonecznika W dużej misce umieść wszystkie składniki i wyrób gładki i jednorodne ciasto.  Następnie mokrymi dłońmi odrywaj kawałki ciasta i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszcz je delikatnie dłońmi i układaj

Kuchnia bezglutenowa
Sałatka z melonem, szynką i rukolą 121

dojrzewająca bardzo cienko pokrojona), oraz rukola. Składniki na 4 porcje sałatki: 1/2 melona kantalupa (ma pomarańczowy miąższ i biało-zieloną skórkę) świeżo zmielony pieprz, 2 łyżki ziaren (dynia, sezam, słonecznik, orzechy) oliwa extra vergine rukola 8 plasterków szynki np. szwarcwaldzka świeży tymianek gotowa glazura balsamiczna np. o smaku żurawiny Jak przygotować błyskawiczną sałatkę z melona, szynki i rukoli? Pół melona

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść? 197

można Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się  do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem, lub białym serem :) Pozdrawiam, Adrianna

Pause Gotowanie!
DOMOWE MUSLI Z JOGURTEM I OWOCAMI 147

dobre domowe musli. Więc do dzieła! - (proporcje na litrowy słoik) -pół słowika bezglutenowych płatków owsianych -1/4 bezglutenowych płatków kukurydzianych - pozostałą część uzupełniłam następująco  : rodzynki płatki dyni ziarna słonecznika suszone jabłko w kostce Musli idealnie łączy się z jogurtem i owocami. U mnie jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami plus moje własne, domowe musli

BezglutenowaIzabela
SZARLOTKA I CZERWONY DIAMENT? 120

oknem mroźno i zimno a u mnie czuć Wiosną :) Cudowny zapach nie tylko świeżej szarlotki ale również aromat owoców goji , rokietnika , bławatka i słonecznika :) TAK TAK :) Dokładnie :) Wszystko to  za sprawą rewelacyjnej Herbaty Czerwony Diament ze sklepu internetowego https://www.cozaherbata.pl/ .  Nie musisz wychodzić z domu a tym samym nie zmarzniesz , by zrobić wspaniałe zakupy i cieszyć się pysznymi

Gotowanie Patki
Klasyczne pesto z bazylii 116

chleba. W klasycznym pesto podstawą- oprócz najważniejszej bazylii- są orzeszki piniowe oraz ser parmezan, jednak możliwe są odstępstwa od tej reguły i można użyć innych orzechów lub pestek: nerkowce, słonecznik, dynia, a z serów np.: grana padano czy pecorino. W słoiczku, zalane z wierzchu oliwą, można przechowywać w lodówce około tygodnia. * świeża bazylia- 2 dorodne doniczki * nerkowce- 70 g * twardy

Kraina Miodem Płynąca
Dietetyczny blok czekoladowo – orzechowy 175

ugotowanej kaszy jaglanej 60 g masła orzechowego 30 g odżywki białkowej o smaku białej czekolady 30 g kremu migdałowego, użyłam tego KLIK 50 g śmietanki kokosowej garść orzechów, nasion słonecznika lub innych ulubionych bakalii Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie przełóż ją do misy malaksera, dodaj masło orzechowe, krem migdałowy, odżywkę białkową oraz śmietankę kokosową. Całość dokładnie zmiksuj

365 dni dookoła kuchni
Makaron z pesto z awokado 136

zimy, czy może makaron był szczególnie pyszny? Chyba i jedno, i drugie:) Składniki (na 2 porcje): 1 nieduże awokado sok z połowy cytryny garść liści bazylii 2 łyżki pestek słonecznika ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 150g spaghetti (lub innego ulubionego makaronu) sól garść kiełków Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Póki makaron się gotuje, przygotować pesto*. Awokado wydrążyć

Obiad gotowy
Śledź marynowany z kaparami, pieprzem i czerwoną cebulką w oleju lnianym na domowym chlebie z ziarnami 110

celowo przychodzą do mnie głodni. W tym chlebku najważniejszy jest stosunek wody do mąki (1:1). Reszta to już Twoja inwencja twórcza. W moim chlebku zawsze znajdują się nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane i na zmianę czarnuszka z czarnym sezamem. Na dużą keksówkę daję zazwyczaj: 2 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej typ 2000 2 i 1/2 szklanki wody ciepłej

Mango Papaja
Chleb bez mąki 375

oraz wielu innych cennych wartości odżywczych. Do tego chlebek długo utrzymuje świeżość, nawet do tygodnia od upieczenia 👍 CHLEB BEZ MĄKI Składniki: - 4 duże jajka - 100g jogurtu naturalnego - 70g pestek słonecznika - 70g siemienia lnianego - 50g pestek dyni - 50g sezamu białego - 50g łupiny babki jajowatej - 40g oliwy z oliwek - łyżeczka soli himalajskiej Jajka, jogurt, oliwę oraz sól wymieszać za pomocą trzepaczki. Dodać

Zgrabne Gotowanie
Domowa pasta z brokułów do kanapek 110

wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp.  Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania prawie gładkiej pasty. Podawaj ją na kromkach pełnoziarnistego pieczywa, kładąc

The Slow Life Wife
Rozgrzewająca zupa krem z dyni 116

curry, imbir oraz czosnek. Doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 40 min na małym ogniu.  Następnie zmiksować blenderem na papkę.  Podawać z prażonymi orzechami ziemnymi lub słonecznikiem. Wartość odżywcza: Smacznego

The Slow Life Wife
Domowa granola 129

żurawiny 100  g suszonych moreli 50 g siemienia lnianego w ziarnach 50 g otrębów owsianych 50 g orzechów laskowych lub włoskich 50 g nasion dyni 50 g nasion słonecznika 50 g migdałów (całych,w płatkach lub mielonych) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml miodu 200 ml niesłodzonego soku jabłkowego Sposób przygotowania: Rozgrzej

The Slow Life Wife
Tradycyjny mazurek wielkanocny 130

żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko,  1 cukier waniliowy,   puszka mleka skondensowanego na kajmak  Dekoracje: polewa czekoladowa, migdały, orzechy laksowe,  pestki dyni i słonecznika Sposób przygotowania:  Dokładnie siekamy wszystkie składniki lub ucieramy na makutrze (jeśli posiadamy).  Wstawiamy składniki posiekane do lodówki na około 30 minut.  Po upływie czasu rozwałkowujemy masę

The Slow Life Wife

Proponowane wyszukiwania