bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 2 duże słoiki: 300g płatków owsianych ¾ szklanki soku pomarańczowego 1 banan’ 2 łyżki miodu 100g łuskanego słonecznika 100g pestek dyni 100g orzechów nerkowca 100g orzechów laskowych 2 łyżki nasion chia 100g żurawiny suszonej (użyłam żurawiny z sokiem z granata) Sposób przygotowania: Sok podgrzewamy z miodem, a następnie miksujemy
Kuchnia w czekoladziepojedyncza pierś z kurczaka (ok. 360g) 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie sera typu feta sos czosnkowy (z tego przepisu: sos czosnkowy z ziołami ) garść migdałów lub ulubionych nasion (np. słonecznika, dyni itd.) sól, pieprz, papryka słodka w proszku – do smaku olej rzepakowy lub oliwa z oliwek do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem – Wykonanie
Kulinarne Przebojeswojej mieszanki dodajecie: - 20 dag otrąb pszennych lub żytnich - 15 dag mąki pszennej - 15 dag mąki żytniej - 20 dag pokrojonych fig - 20 dag pokrojonych suszonych śliwek - 1/2 szklanki sezamu, słonecznika, orzechów i dyni Dobrej jakości bakalie znajdziecie na www.Skworcu.com.pl . 1. Całość wymieszać dokładnie dłonią. Podzielić na połowę. Dwie duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto i wygładzić dłonią
Apetyczna babeczkamieszanka węgierska "Hortex" sok pomidorowy "Hortex" 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej 1 łyżka maki pszennej pół szklaanki uprażonych ziaren (dynia, słonecznik, siemie lniane...) 2 ząbki czosnku 250 ml jogurtu sól i pieprz do smaku olej do smażenia placków Do jogurtu dodaj posiekany drobno czosnek. Dopraw solą i pieprzem - wymieszaj. Obierz i posiekaj
Gotuj Sam!pracy czy szkoły, dla dzieci lub dorosłych, dla wszystkich wielbicieli chrupiacych krakersów. Mniam❤ Składniki na 30 sztuk : 1 szklanka mąki z samopszy*, 1 szklanka mąki z płaskurki*, Garść słonecznika, Garść sezamu, Garść czarnuszki, 1/2 łyżeczki sody, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 2 łyżeczki soli, 3 łyżeczki cebuli suszonej, 2 łyżeczki czosnku suszonego w proszku, 5 łyżek passaty pomidorowej, 1/3 szklanki
Jeść, by żyć w zdrowiusamych ziaren. Jest dla mnie idealny. Bez mąki, z samych ziaren z dodatkiem jajka. Nic więcej. Zróbcie koniecznie. Składniki ( na foremkę o wymiarach 24cm x 11 cm ): - 120g pestek słonecznika - 120g pestek dyni - 120g siemienia lnianego - 120g sezamu - 2 duże jajka Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 35-40 minut w piekarniku nagrzanym
CookYourselfmasła orzechowego ( bez cukru) 110 g miękkiego masła 1 dojrzały banan 2 łyżki miodu 3 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli 3 łyżki posiekanej suszonej żurawiny 4 łyżki nasion słonecznika W dużej misce umieść wszystkie składniki i wyrób gładki i jednorodne ciasto. Następnie mokrymi dłońmi odrywaj kawałki ciasta i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszcz je delikatnie dłońmi i układaj
Kuchnia bezglutenowadojrzewająca bardzo cienko pokrojona), oraz rukola. Składniki na 4 porcje sałatki: 1/2 melona kantalupa (ma pomarańczowy miąższ i biało-zieloną skórkę) świeżo zmielony pieprz, 2 łyżki ziaren (dynia, sezam, słonecznik, orzechy) oliwa extra vergine rukola 8 plasterków szynki np. szwarcwaldzka świeży tymianek gotowa glazura balsamiczna np. o smaku żurawiny Jak przygotować błyskawiczną sałatkę z melona, szynki i rukoli? Pół melona
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmożna Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem, lub białym serem :) Pozdrawiam, Adrianna
Pause Gotowanie!dobre domowe musli. Więc do dzieła! - (proporcje na litrowy słoik) -pół słowika bezglutenowych płatków owsianych -1/4 bezglutenowych płatków kukurydzianych - pozostałą część uzupełniłam następująco : rodzynki płatki dyni ziarna słonecznika suszone jabłko w kostce Musli idealnie łączy się z jogurtem i owocami. U mnie jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami plus moje własne, domowe musli
BezglutenowaIzabelaoknem mroźno i zimno a u mnie czuć Wiosną :) Cudowny zapach nie tylko świeżej szarlotki ale również aromat owoców goji , rokietnika , bławatka i słonecznika :) TAK TAK :) Dokładnie :) Wszystko to za sprawą rewelacyjnej Herbaty Czerwony Diament ze sklepu internetowego https://www.cozaherbata.pl/ . Nie musisz wychodzić z domu a tym samym nie zmarzniesz , by zrobić wspaniałe zakupy i cieszyć się pysznymi
Gotowanie Patkichleba. W klasycznym pesto podstawą- oprócz najważniejszej bazylii- są orzeszki piniowe oraz ser parmezan, jednak możliwe są odstępstwa od tej reguły i można użyć innych orzechów lub pestek: nerkowce, słonecznik, dynia, a z serów np.: grana padano czy pecorino. W słoiczku, zalane z wierzchu oliwą, można przechowywać w lodówce około tygodnia. * świeża bazylia- 2 dorodne doniczki * nerkowce- 70 g * twardy
Kraina Miodem Płynącaugotowanej kaszy jaglanej 60 g masła orzechowego 30 g odżywki białkowej o smaku białej czekolady 30 g kremu migdałowego, użyłam tego KLIK 50 g śmietanki kokosowej garść orzechów, nasion słonecznika lub innych ulubionych bakalii Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie przełóż ją do misy malaksera, dodaj masło orzechowe, krem migdałowy, odżywkę białkową oraz śmietankę kokosową. Całość dokładnie zmiksuj
365 dni dookoła kuchnizimy, czy może makaron był szczególnie pyszny? Chyba i jedno, i drugie:) Składniki (na 2 porcje): 1 nieduże awokado sok z połowy cytryny garść liści bazylii 2 łyżki pestek słonecznika ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 150g spaghetti (lub innego ulubionego makaronu) sól garść kiełków Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Póki makaron się gotuje, przygotować pesto*. Awokado wydrążyć
Obiad gotowycelowo przychodzą do mnie głodni. W tym chlebku najważniejszy jest stosunek wody do mąki (1:1). Reszta to już Twoja inwencja twórcza. W moim chlebku zawsze znajdują się nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane i na zmianę czarnuszka z czarnym sezamem. Na dużą keksówkę daję zazwyczaj: 2 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej typ 2000 2 i 1/2 szklanki wody ciepłej
Mango Papaja