zwane pesto rosso to świetny dodatek do makaronów, bagietki lub kanapek. Jego głównym składnikiem są oczywiście suszone pomidory, ale do jego przygotowania potrzebujemy również tartego parmezanu, czosnku, pestek słonecznika i przypraw. Przygotowanie takiego pesto jest bardzo proste i szybkie, a zapewniam Was, że doskonale wzbogaci smak każdego dania 🙂 Czytaj więcej → Artykuł PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiesczerwonej cebuli puszki kukurydzy puszka groszku z marchewką 30 dag szynki konserwowej drobiowej 3-4 ogórki kiszone 10-15 dag makaronu muszelki 0,5 szklanki łuskanego słonecznika majonez jogurt naturalny musztarda sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, makaron, brokuła gotujemy. Ogórki kroimy w kostkę i przekładamy na sitko razem z groszkiem i kukurydzą. Cebulę, szynkę, jajko kroimy w kostkę, przekładamy
Pani na deserPyszny i bardzo prosty sernik z dodatkiem kawy to prawdziwe doznanie smakowe. Bazowałam na moim sprawdzonym przepisie na SERNIK ZE SŁONECZNIKIEM . Polecam zrobić :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM 25/40 CM: MASA SEROWA: 1,50 kg zmielonego sera 30 dag cukru 250 ml kwaśnej śmietany 125 ml oleju 4 jajka szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Pani na deserPuree z dyni – 250 g Mleko – 100 ml Drożdże – 30g Masło – 100g Cukier – 2-3 łyżki Szczypta soli Jajko – 2 sztuki + do posmarowania bułeczek Do posypania bułeczek – pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, sezam Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże z cukrem i solą. Masło roztopić i przestudzone dodać do mąki. Mąkę wymieszać z jajkami, mlekiem z drożdżami i puree
Kuchnia Bon Appetittyle dobre i ma tyle zastosowań, że nawet swąd palonych blenderów mi tego uczucia nie zdemolował. Domowe masło orzechowe robię z orzeszków ziemnych (arachidowych). Można robić masła z migdałów, słonecznika, orzechów laskowych czy włoskich i takie masła też pojawią się na blogu. Jednak z arachidków jest moim masłem ukochanym. Orzeszki arachidowe mają bardzo dużo białka i co śmieszniejsze, należą
ladykitchengorącej wody 1-2 łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru biały pieprz sól Dodatkowo: świeża bazylia 2 łyżki orzeszków pinii 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka pestek dyni Przygotownie: 1) Przygotować bulion mieszając koncentrat bulionu drobiowego Krakus z gorącą wodą. 2) Nasiona i orzechy podprażyć na suchej patelni. 3) Pietruszkę, ziemniaka oraz gruszki obrać i pokroić
Fitsweet.menaraz ;) Bardzo proste, pyszne chrupiące i do tego zdecydowanie fit, będą smakować zarówno małym jak i dużym miłośnikom słodkości. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 100 g żurawiny 100 g słonecznika 50 g sezamu 3 łyżki miodu 150ml mleka 3 jajka W jednym naczyniu mieszamy suche składniki, w drugim mokre, a następnie łączymy jedne z drugimi. Z powstałej masy formujemy okrągłe
Cynamonowe szczęścieGotowałam do miękkości warzyw. Wlałam sok z pomarańczy zgotowałam i zmiksowałam zupę. Następnie dodała przyprawy i wymieszałam, aż będzie miała swój smak. Wylałam do misek i okrasiłam oliwą, pestkami słonecznika i czarnuszką
AZgotuj!aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obtoczone w mące słonecznik, siemię lniane i migdały. Dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestaletniej wody (o temperaturze max. 40 stopni), 2 łyżeczek cukru (u mnie cukier trzcinowy), 1 łyżeczki soli (ja używam himalajskiej), ulubionych ziaren – u mnie jest to siemię lniane, słonecznik, pestki dyni i sezam, tłuszczu do posmarowania foremki, mielonego siemienia lnianego, mąki jaglanej lub kminku (mielonego i całego) – do wysypania formy (można też wyłożyć ją grubym papierem do pieczenia
Okiem Blondynki by McBlondiszklanka wody około 250 – 300 g różyczek kalafiora 1/2 niedużej czerwonej cebuli 1 mały ząbek czosnku 5 – 6 suszonych śliwek (niesiarkowanych, najlepiej miękkich) 1/3 szklanki pestek dyni lub słonecznika 1 łyżka oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron) + odrobina do natłuszczenia papieru do pieczenia oraz rąk podczas formowania burgerów 3 łyżki posiekanej natki pietruszki nierafinowana sól, przyprawy i zioła
Even Better FoodŚNIADANIE ⇨ Owsianka "nocna" z bananem i malinami Owsiankę przygotowałam z 20 g zwykłych płatków owsianych i 30 g owsianki śniadaniowej (jest to mieszanka płatków owsianych z migdałami, amarantusem, słonecznikiem i kilkoma innymi składnikami). Jako płynu użyłam mleka kokosowo-ryżowego. Dodałam kakao, 1/2 dojrzałego banana, cynamon, wanilię, nasiona chia oraz odrobinę cukru kokosowego. Zamieszałam i odstawiłam na noc. Przed zapakowaniem
Zdrowie na języku :Pznacie domową Nutellę z bananów? U mnie znika w mgnieniu oka, najczęściej łyżką prosto po przygotowaniu! Doskonale sprawdzi się też do posmarowania naleśników, bułki, czy lekkiego pieczywa ( Sonko ze słonecznikiem jest pyszne) oraz jako dodatek do przeróżnych deserów. To taka zdrowa słodkość.... Banany są bogate w magnez i potas, tak jak i surowe kakao, ale ono dodatkowo zawiera największą koncentrację
Di gotujemasła 3 łyżki cukru brązowego 3 łyżki miodu 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka sezamu białego łuskanego 3 łyżki nasion słonecznika dodatkowo: wiórki kokosowe Wykonanie: Do miski wrzucić wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i zagnieść ciasto. Formować małe kulki, lekko je rozpłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe ciastka
Trufelkowomających ochotę sobie coś upiec :D Składniki suche: 1,5 płatków owsianych 1 szklanka płatków orkiszowych (jeśli nie macie to dajcie 2,5 szklanki owsianych) pół szklanki pestek słonecznika pół szklanki orzechów arachidowych (fistaszków) łyżeczka cynamonu Składniki płynne: kopiata łyżka oleju kokosowego kopiata łyżka miodu 1/4 szklanki cukru brązowego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 łyżki wody Dodatki: pół szklanki
Mania Wypiekania