CHLEB PIENINSKI PSZENNO-ZYTNI Z ORKISZEM

CHLEB PIENINSKI PSZENNO-ZYTNI Z ORKISZEM

CHLEB PIENINSKI PSZENNO-ZYTNI Z ORKISZEM

CHLEB PIENIŃSKI PSZENNO-ŻYTNI Z ORKISZEM W smaku przypomina tradycyjny chleb mieszany, jednak zawartość mąki orkiszowej powoduje, iż jest on bardziej delikatny i smaczniejszy. Miąższ ma mięciutki, a skórkę bardzo chrupiącą, która fantastycznie 'trzeszczy' podczas krojenia. Świetnie smakuje nawet z samym masełkiem. Bardzo łatwy w przygotowaniu chleb. Polecam przepis na domowy chleb pieniński z dodatkiem orkiszu. SKŁADNIKI: na 1  bochenek (około 750g) 300g mąki pszennej np. typ 650 150g mąki żytniej typ. 20... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Książka Kucharska

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.