oprze!) świeżutka ciepła i chrupiąca bagietka. Do takiej sałatki możecie dodać świeżego ogórka lub paprykę, przyprawić ziołami. Sałatka jest z dodatkiem pestek dyni, możecie zamiennie dodać sezam, pestki słonecznika, a nawet suszone owoce. Smacznego:) Składniki: dwie spore garści mixu sałat kilka koktajlowych pomidorków 1 nieduża cebula kilka łyżek twarogu półtłustego 2 łyżki uprażonych lekko na suchej patelni pestek dyni sól
Zasmakuj Kuchnipulpetami z soczewicy (wegańskie) Dahl z soczewicy z brokułem i pomidorami Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej Zupa krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki z prażonym słonecznikiem Wegański pasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej
kulinarne odsłony patiowoców granatu dają idealne połączenie ze słodkimi truskawkami, łagodną mozarellą i szpinakiem. Składniki: świeży szpinak – oczyszczony, bez łodyżek czerwona cebula w piórka mozarella mini truskawki prażone pestki słonecznika ocet z owoców granatu – najlepszy od Look Food (dostępny w Społem, Carrefour E’Leclerc, Stokrotce, Auchan, Netto, Polo Market i wielu innych znanych sklepach) Nad przepisem nie będę
MojaQchnia.plcukru pudru 1 – 2 łyżeczki soku z cytryny wierzch 4 łyżki śmietany 18% 1 kopiata łyżka cukru pudru spód 100 g herbatników 2 – 3 łyżeczki oleju ze słonecznika Wykonanie Herbatniki rozdrabniamy w blenderze na piasek. Mieszamy z olejem i wykładamy nimi tortownicę (24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Spód ugniatamy. Tortownicę umieszczamy
Raj dla Podniebieniasmaku solą, kolorowym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ja podałam zupę z czarnym sezamem, listkami świeżego tymianku i oregano, ale nieźle smakuje również z suszonymi pomidorami i prażonym ziarnem słonecznika
Kuchenne zapiski Edytymakaron podaj z pesto, plasterkami rzodkiewki i posyp tymiankiem. Możesz przepakować do pudełka i zabrać do pracy/szkoły. Możesz przygotować też własne pesto z liści rzodkiewki (najlepiej ekologiczne), nasion słonecznika, parmezanu i oliwy. PODWIECZOREK K:263.0 / B:6.7 / T:14.1 / W:24.4 / Błonnik:8.1 CIASTO BURACZKOWE (PRZEPIS NA 5 PORCJI) Zjedz 1 z 5 porcji Mąka kokosowa
Powiedz dietom nieodcedzamy. Do miski sałatę, pomidorki, paprykę, cebulę, marchewkę, groszek, kukurydzę przekładamy, świeże listki: bazylii, mięty zwykłej i pieprzowej, zielonej pietruszki dokładamy, posiekanym szczypiorkiem posypujemy, a dla chrupkości prażony słonecznik dodajemy. Małe kuleczki mozzarelli dorzucamy i tuż przed podaniem sałatę dresingiem polewamy. Delikatnie mieszamy i ze smakiem zjadamy. Soli nie dodajemy, bo ziołami, musztardą, przyprawami zastępujemy. Smacznego
Moniki Smakołykispacery, taki batonik jest świetną przekąską, gdy nagle złapie mnie głód w parku :) Składniki: ok. 1-1,25 litra płatków owsianych, kukurydzianych i bakalii (u mnie: pestki dyni, słonecznik łuskany, rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy włoskie) puszka mleka skondensowanego słodzonego W misce wymieszać wszystkie płatki i bakalie. Mleko skondensowane przelać na patelnię i podgrzać na małym ogniu często mieszając. Ciepłe
Simply Foodsałatą rzymską. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem Składniki: 1 mała sałata rzymska lub połowa dużej 1 mały brokuł 4 jajka połowa puszki kukurydzy szklanka pestek (płatki migdałów, pestki słonecznika, pestki dyni) Sos: 6 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki sosu sojowego łyżeczka granulowanego czosnku pieprz sól Brokuła dzielimy na małe różyczki i krótko gotujemy
PatiGotujejakie są Wasze postanowienia noworoczne? Składniki: 6 łyżek (90 g) orzeszków ziemnych niesolonych 3 łyżki (40 g) suszonej żurawiny 1 łyżka (10 g) siemienia lnianego 4 łyżki (30 g) słonecznika 2 łyżki (20 g) płatków owsianych górskich 2 łyżki (20 g) płatków żytnich błyskawicznych 3 łyżki (70 g) miodu 1 łyżeczka (5 g) cukru Przygotowanie: 1) Miód z cukrem rozpuścić
Fitsweet.mezupełnie innej odsłonie - zdrowszej. Ale tak smacznej, że odrywać małe łapki to chyba wołami trzeba ;) :D Składniki: Owsiany spód: 1,5 szkl. płatków owsianych 3 łyżki ziaren słonecznika (można uprażyć) 2 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki miodu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Masa jogurtowa-cieniowana: 1200 g jogurtu naturalnego 2,5 szkl. jagód (miałam mrożone) 5 łyżek
Kolorowy Przepisownikłyżki posypki czekoladowej i 2 łyżki likieru Amaretto Uwaga : jako składników możemy też użyć innych suszonych owoców (moreli, śliwek, żurawiny) oraz dowolny rodzaj orzechów i ziaren (dynia, pestki słonecznika, sezam). Przygotowanie Orzechy posiekać na małe kawałki, migdały bardzo drobno pokroić lub zmielić. Wszystkie sypkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Dodać olej, syrop klonowy (lub miód) i rozbełtane
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasoja, bób, ciecierzyca, groch, soczewica i różne odmiany fasoli, ale nie należy przesadzać z soją (mimo, że zawiera dużą ilość białka) 4. W ciągu dnia nalezy jeść pestki dyni, słonecznika, orzechy, migdały 5. Należy jeść nabiał. Mleko to źródło wapnia, a jajka to źródło białka 6. Nalezy używać tłuszczów roślinnych takich jak: olej rzepakowy i oliwa z oliwek do smażenia
Kuchnia MagdaLenyjajko - 2 mocno dojrzałe banany - 1 szklanka płatków owsianych górskich - 2 łyżki tahini naturalnego - 1/2 szklanki nasion chia - 3 łyżki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki słonecznika - 3 łyżki miodu z mniszka lekarskiego Do miski daję banany, a następnie rozgniatam je widelcem. Dodaję wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszam całość ze sobą. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
WielopokoleniowoZostałam zaproszona do kuchni Doroty Wellman i Karola Okrasy. Razem przyrządziliśmy śniadanie. Było pysznie, bo przygotowaliśmy musli z jabłkiem i pieczoną dynią, owsiankę z siemieniem lnianym, nasionami słonecznika, jabłkiem, gruszką i cynamonem oraz batoniki czekoladowe z nasionkami chia. Przepisy znajdziecie na stronie LIDL’a . Artykuł KAMPANIA REKLAMOWA „DOROTA, KAROL I GOŚCIE” DLA LIDL pochodzi z serwisu
Looking for Cooking