słonecznik - 8260 przepisów (strona:356/551)

KETO BUŁKI BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 242

kokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu Sól himalajska do smaku Opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka   Odważyć wszystkie składniki a następne dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi uformować 4 – 5 płaskich bułek. Piec

Ola la LCHF
Sałatka z kaszy gryczanej i buraka 186

możecie zabrać do LunchBoxa solo lub podać z kawałkiem pieczonego mięsa. Składniki na 2 porcje: 100g kaszy gryczanej palonej 1 średni burak ½ cebuli 1,5 łyżki łuskanych pestek słonecznika 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego lub soku z cytryny Sól Pieprz Przygotowanie: Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Buraka obrać, pokroić

Fabryka pomysłów
Ciastka jaglane z bakaliami 201

szklanki mąki gryczanej 3 łyżki miodu 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 jajka 1/3 szklanki wody 2 łyżki orzechów włoskich drobno pokrojonych 2 łyżki żurawiny 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka jagód goji 6 moreli pokrojonych na drobno Suche  składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Następnie dodajemy miód, olej kokosowy oraz jajka

Emskie Smaki
Batoniki muesli z orzechami i czekoladą 176

rabat 5% na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Składniki: 2 garści orzechów włoskich lekko rozdrobnionych (ok 3/4 szklanki) 1/2 szklanki słonecznika łuskanego 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej, posiekanej 1 szklanka płatków żytnich lub owsianych 4 pokrojone morele suszone 2-3 duże łyżki miodu cynamon  Raz, dwa i gotowe. Wystarczy wymieszać wszystkie

Chocolate Muffin Blog
Recenzja produktów Legal Cakes 172

przysmaku po prostu powala na kolana. 10. Baton orzechowo-czekoladowy 140g Składniki: banany, czekolada, orzechy włoskie, odżywka białkowa, daktyle, mąka jaglana, pistacje, płatki jaglane, płatki gryczane, pestki dyni, pestki słonecznika, sezam, cynamon, syrop klonowy, zielona herbata, cytryna. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 388,5kcal, tłuszcz 18g, węglowodany 41g, białko 14,5g. Opinia: Baton z największą ilością składników, pełen orzechów i czekolady

Be Fit Be Strong
GRAHAMKI 137

ciepłej wody, 150 ml mleka, 20 g drożdży, 1 płaska łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 150 g mąki pszennej, 200 g mąki graham, 2 łyżki oleju, 2 łyżki łuskanego słonecznika, 1 łyżeczka czarnuszki WYKONANIE    W wodzie rozrabiamy drożdże, cukier oraz łyżkę mąki pszennej, przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 min. Do miski wsypujemy obie mąki, sól

słodki bratek
Krem z marchewki w orientalnym stylu 172

dodawaliśmy już przepis na zupę marchewkową, a jednak nie! Dlatego nadrabiamy zaległości i przedstawiamy przepis na krem z marchewki w nieco orientalnym stylu. Do tego grzanki albo prażony słonecznik i gotowe :) Krem z marchewki w orientalnym stylu Przepis na ok. 4 porcje Potrzebujemy: 4 średnie marchewki 1/4 główki kalafiora 2 małe ziemniaki 1 pietruszka (korzeń) 1 cebula 2 ząbki czosnku

Bananowe Pole
Chleb pszenno-żytni z ziarnami 175

zamiennie 20 g typ 720 + 10 g typ 2000) 54 g śruta żytnia (zamiennie mąka żytnia typ 2000 ) 6 g słód jasny 30 g siemię lniane 15 g słonecznik 300 g woda (65-70°C)  Nasiona uprażyć na patelni. Wymieszać wszystkie składniki z wodą (65-70°C), przykryć i zostawić na 3 godziny w temp. 65°C Ciasto cały

Przepisy na domowy ser i chleb
Efektywna dieta na lato 180

śniadanie można zjeść naturalny jogurt z dodatkiem świeżych owoców malin, truskawki, kiwi czy banana. Aby jeszcze bardziej się pożywić i dodać sobie energii, można dorzucić wartościowe płatki orkiszowe, nasiona słonecznika, dyni czy zmielone siemię lniane. Aby nie czuć się głodnym do obiadu można wcześniej przygotować domowe batoniki na bazie suszonych owoców, wymieszanych z miodem i ulubionymi płatkami kukurydzianymi. Osoby, które

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
chleb na drożdżach, najprostszy 161

najprostszym, z jakim się spotkałam. Chleb piecze się na drożdżach, nie wymaga wyrabiania, szybko rośnie. Chleb wyrasta wspaniale, ma chrupiącą skórkę i mięciutki, treściwy miąższ. Można dodać do niego słonecznik, otręby albo inne rzeczy, na które mamy ochotę. To będzie mój ulubiony chlebowy wypiek. składniki: zaczyn: 50 g świeżych drożdży łyżka miodu 0,5 szkl ciepłej wody ciasto właściwe

6niebo
Gryczanka kokosowa - śniadanie idealne :) 189

porcje): 100 g kaszy gryczanej palonej (Edena) 400 ml mleka kokosowego (Edena) 2-3 łyżki syropu daktylowego (Edena) 1 łyżeczka cukru waniliowego (Edena) Dodatki: plastry kokosowe (Edena) uprażony słonecznik (Edena) maliny mrożone  Przygotowanie: Do rondelka przełóż opłukaną pod bieżącą wodą kaszę gryczaną, wlej mleko kokosowe, dodaj syrop daktylowy i cukier waniliowy. Wymieszaj, zagotuj i gotuj pod przykryciem, na małym

Zdrowie na języku :P
Sałatka z roszpunką, porzeczką i mozzarellą 178

idealna na kolacje! Smak podkreślamy sosem koperkowym i voila :) Składniki na 2 porcje: *garść roszpunki *1 mozzarella *1 pomindor *1 ogórek *garść czerwonych porzeczek *mieszanka orzeszków piniowych, żurawiny, nasion słonecznika i dyni Sos koperkowy: *2 łyżeczka majonezu *2 łyżki jogurtu naturalnego *koperek *pieprz Przygotowanie chyba jest zbędne :)  Smacznego

FITBUuK
ciastka owsiane 231

szkl. cukru, 1 op. proszku do pieczenia, 1 szkl. oleju, 2 jajka i ścieramy na grubych oczkach dwa jabłka.  Potem wyrabiamy lepkie ciasto. Można też dodać rodzynki, ziarna słonecznika, pestki dyni .... Formujemy kulki i rozpłaszczając układamy na blachę. Ciastka pieczemy w temperaturze 180 st.C / 25-30 minut Jak ostygną mamy super ciastka dla każdego, pyszne i zdrowe :) Smacznego

chleba naszego
bulki żytnie z ziarnami 141

szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju 12 g świeżych drożdży 1/2 szklanki ciepłej wody 4 łyżki siemienia lnianego, po 2 łyżki ziaren słonecznika i sezamu wykonanie: Drożdże rozrabiam w niewielkiej ilości ciepłej wody. W misce mieszam wszystkie składniki, wykładam na blat i wyrabiam elastyczne, miękkie ciasto (w razie potrzeby podsypuję mąką pszenną). Zostawiam

babka w formie