zamiennie 20 g typ 720 + 10 g typ 2000) 54 g śruta żytnia (zamiennie mąka żytnia typ 2000 ) 6 g słód jasny 30 g siemię lniane 15 g słonecznik 300 g woda (65-70°C) Nasiona uprażyć na patelni. Wymieszać wszystkie składniki z wodą (65-70°C), przykryć i zostawić na 3 godziny w temp. 65°C Ciasto cały
Przepisy na domowy ser i chlebśniadanie można zjeść naturalny jogurt z dodatkiem świeżych owoców malin, truskawki, kiwi czy banana. Aby jeszcze bardziej się pożywić i dodać sobie energii, można dorzucić wartościowe płatki orkiszowe, nasiona słonecznika, dyni czy zmielone siemię lniane. Aby nie czuć się głodnym do obiadu można wcześniej przygotować domowe batoniki na bazie suszonych owoców, wymieszanych z miodem i ulubionymi płatkami kukurydzianymi. Osoby, które
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!najprostszym, z jakim się spotkałam. Chleb piecze się na drożdżach, nie wymaga wyrabiania, szybko rośnie. Chleb wyrasta wspaniale, ma chrupiącą skórkę i mięciutki, treściwy miąższ. Można dodać do niego słonecznik, otręby albo inne rzeczy, na które mamy ochotę. To będzie mój ulubiony chlebowy wypiek. składniki: zaczyn: 50 g świeżych drożdży łyżka miodu 0,5 szkl ciepłej wody ciasto właściwe
6nieboporcje): 100 g kaszy gryczanej palonej (Edena) 400 ml mleka kokosowego (Edena) 2-3 łyżki syropu daktylowego (Edena) 1 łyżeczka cukru waniliowego (Edena) Dodatki: plastry kokosowe (Edena) uprażony słonecznik (Edena) maliny mrożone Przygotowanie: Do rondelka przełóż opłukaną pod bieżącą wodą kaszę gryczaną, wlej mleko kokosowe, dodaj syrop daktylowy i cukier waniliowy. Wymieszaj, zagotuj i gotuj pod przykryciem, na małym
Zdrowie na języku :Pidealna na kolacje! Smak podkreślamy sosem koperkowym i voila :) Składniki na 2 porcje: *garść roszpunki *1 mozzarella *1 pomindor *1 ogórek *garść czerwonych porzeczek *mieszanka orzeszków piniowych, żurawiny, nasion słonecznika i dyni Sos koperkowy: *2 łyżeczka majonezu *2 łyżki jogurtu naturalnego *koperek *pieprz Przygotowanie chyba jest zbędne :) Smacznego
FITBUuKszkl. cukru, 1 op. proszku do pieczenia, 1 szkl. oleju, 2 jajka i ścieramy na grubych oczkach dwa jabłka. Potem wyrabiamy lepkie ciasto. Można też dodać rodzynki, ziarna słonecznika, pestki dyni .... Formujemy kulki i rozpłaszczając układamy na blachę. Ciastka pieczemy w temperaturze 180 st.C / 25-30 minut Jak ostygną mamy super ciastka dla każdego, pyszne i zdrowe :) Smacznego
chleba naszegoszklanki płatków owsianych 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju 12 g świeżych drożdży 1/2 szklanki ciepłej wody 4 łyżki siemienia lnianego, po 2 łyżki ziaren słonecznika i sezamu wykonanie: Drożdże rozrabiam w niewielkiej ilości ciepłej wody. W misce mieszam wszystkie składniki, wykładam na blat i wyrabiam elastyczne, miękkie ciasto (w razie potrzeby podsypuję mąką pszenną). Zostawiam
babka w formieenergia: 301 kcal węglowodany: 38,2 g w tym cukry: 34,7 g tłuszcz: 12,5 g białko: 5,7 g REGENEO - ORZEŹWIAJĄCA POMARAŃCZA daktyle * migdały * nasiona słonecznika * koncentrat soku pomarańczowego * granulat pomarańczowy * rodzynki sułtańskie (rodzynki sułtańskie, olej słonecznikowy) * proteiny grochowe * olejek pomarańczowy Baton proteinowy. Najlepszy po intensywnym wysiłku. Zawartość białka w batonie odpowiada jego ilości w dwóch kurzych
Zdrowie na języku :Pdanie. Składniki na 2 porcje: ok. 120 g makaronu pełnoziarnistego 1/2 brokuła 1 duża pierś z kurczaka (pojedyncza) 8 łyżek oliwy 10 szt. orzechów nerkowca (możesz zastąpić prażonym słonecznikiem) sól, pieprz (kolorowy) 1 łyżeczka cukru 1 duży ząbek czosnku 2 łyżeczki startego parmezanu Przygotowanie: W garnku zagotuj wodę z 1/2 łyżeczki soli - wrzuć pierś i ugotuj
Alutka-Gotujemoże się nie udać ! Składniki : 500 g mąki gryczanej ( można również zmielić kaszę gryczaną ) 25 g drożdży świeżych * lub 7 g drożdży instant 550 ml wody 2 łyżki słonecznika 3 łyżki pestek dyni 2 łyżki siemienia lnianego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka miodu lub cukru Wykonanie : *W przypadku drożdży świeżych należy najpierw zrobić zaczyn Miksujemy wszystkie składniki ( ciasto ma mieć
Marcepanowa kuchnialetniego mleka 150 ml wody 1 duże jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Mix ziaren * *Ziarna do posypania : mak/sezam/siemię lniane/ pestki dyni / słonecznik ( według gustu i smaku ) PRZYGOTOWANIE: Zaczyn( w przypadku świeżych drożdży ) : Drożdże kruszymy do miseczki zasypujemy 1 łyżką cukru , dolewamy lekko podgrzane mleko (nie gorące!) mieszamy do rozpuszczenia . Zaczyn odstawić przykryty
Marcepanowa kuchniazdrowe śniadanie , które możemy przygotować już wcześniejszego dnia ! SKŁADNIKI : 250 ml jogurtu naturalnego ( sojowego lub bez laktozy ) 30 g namoczonych : płatków owsianych ,siemienia lnianego i ziaren słonecznika 1 jabłko cynamon 1 łyżka miodu ( można pominąć ) *opcjonalnie żurawina/rodzynki do posypania PRZYGOTOWANIE : Dzień wcześniej : zalewamy mix płatków i ziaren przegotowaną wodą i przykrywamy . Rano
Marcepanowa kuchniawłaściwe: cały zaczyn ok. 420-430 ml wody 50 g ekspandowanej kaszy jaglanej 400 g mąki gryczanej 25 g płatków owsianych 1 łyżka pestek słonecznika 1 łyżka soli 1 czubata łyżeczka miodu 1 łyżka oleju (użyłam rzepakowego , może być też kokosowy ) * Chleb można posypać ulubionymi ziarnami , ja swój posmarowałam odrobiną oleju
Marcepanowa kuchniakromki razowego chleba na zakwasie 1-2 łyżki dżemu Łowicz Rokitnik 100% z owoców duża garść rukoli 4 plastry wędzonego żółtego sera , niezbyt cienkie 2 jaja odrobina oleju kiełki słonecznika według uznania Patelnię grillową posmarować odrobiną oleju. Opiec z obu stron chleb. Pod koniec opiekania na patelnię dołożyć ser. Grillować aż zmięknie i zacznie się topić. W międzyczasie na drugiej
Pełny talerz