słonecznik - 8260 przepisów (strona:371/551)

Kanapki z awokado 164

samo emituje. Składniki: • 1 małe dojrzałe awokado • 4 kromki ciemnego chleba • 2 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz do smaku Dodatki • roszponka • pomidorki koktajlowe • kiełki rzodkiewki • nasiona słonecznika Wykonanie: • Awokado przeciąć wzdłuż na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ łyżeczką. • Miąźsz awokado rozgnieść widelcem z sokiem cytryny, doprawić solą i pieprzem. • Posmarować kromki chleba

To co kocham
Bezglutenowy chlebek z ziarnami 128

ziarnami. Bez wyrabiania, bez drożdży, bez zakwasu, czyli po wymieszaniu robi się praktycznie sam. Nie obyło się bez modyfikacji i wyrzuciłam z przepisu ziarna słonecznika ( bo również mam na nie alergię). Oczywiście można je dodać pół na pół z nasionami dynii, swoją drogą jadłabym je garściami, gdybym mogła oczywiście. Chleb oprócz tego

To co kocham
Chrupiące ogórki greckie 99

lekką, dietetyczną kolację. Może to być również dodatek do obiadu lub przekąska między głównymi posiłkami. Zamiast sezamu czarnego można użyć zwykły jasny lub inne ziarna, np. słonecznika czy pestki dyni. Składniki: • 4 ogórki gruntowe ok. 10 cm • 4 łyżki jogurtu greckiego • 2 łyżki płatków migdałowych • kilka orzechów włoskich • szczypta czarnego sezamu

To co kocham
Kremowa zupa brokułowa ze szpinakiem 149

zupę można jeść z różnymi dodatkami. Na głodne brzuchy może to być kasza jaglana czy ryż, a na mniej głodne płatki migdałowe, pestki dyni czy słonecznika. Składniki: • 1 brokuł • 3 ziemniaki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 1 mała cukinia • 2 garści szpinaku • 3 łyżki oliwy • sól, pieprz do smaku • czarny sezam i płatki migdałów

To co kocham
Farfalle ze słonecznikowym pesto 98

najwdzięczniejszy temat na obiad. Wszystko dodać można, i tak świetnie smakuje. Tutaj wersja w 20 min. Składniki 300 g makaronu farfalle 1 garść świeżego oregano 2-3 łyżki pestek słonecznika 1/3 szklanki startego parmezanu 100 ml oleju rzepakowego pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy

R'n'G Kitchen
Zupa krem z cukinii 196

pieprz - gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa będą miękkie Następnie całość blendujemy na jednolity krem i posypujemy z wierzchu posiekaną natką pietruszki. Można również podać z prażonym słonecznikiem lub grzankami Na zdrowie

Szczęśliwa kuchnia
Zapiekana dynia ze słonecznikiem i ziarnami sezamu 150

banalna w wykonaniu. Może być również dodatkiem do dania głównego. Składniki: plastry dyni (u mnie 2 duże) 2 łyżeczki oliwy z pestek winogron sól himalajska 1 garść pestek słonecznika mielona papryka słodka, może być również ostra Piekarnik nastawić na 190 stopni - termoobieg Plastry dyni ułożyć na papierze do pieczenia Posolić i doprawić papryką Skropić olejem Piec 30 minut, a następnie

Szczęśliwa kuchnia
Żytnio-orkiszowy chleb na zakwasie 185

żytniej razowej (u mnie typ 2000; ta, której używałam do zakwasu) ➧  400 gramów mąki orkiszowej ➧   550 ml ciepłej wody ➧   1 łyżka soli ➧   1 garść pestek słonecznika - opcjonalnie, ja dałam Do miski przesiać oba rodzaje mąki, dodać wodę, sól i zakwas. Dodać pestki Wszystko bardzo dokładnie wymieszać łyżką na gładkie ciasto, które po wymieszaniu ma mieć klejącą

Szczęśliwa kuchnia
Baton musli - bez mąki i cukru 154

słodkich przekąsek. Są naprawdę pyszne! Polecam :) SKŁADNIKI: ok. 0,5 kg bezglutenowych płatków owsianych jumbo 50 g siemienia lnianego 50 g sezamu 100 g suszonej żurawiny 100 g pestek słonecznika 50 g pestek dyni 50 g orzechów laskowych 100 g orzechów  włoskich 3 białka jaja 1 całe jajo 5 łyżek syropu z agawy lub miodu 4 łyżki rozpuszczonego oleju

Kuchnia bezglutenowa
Chleb z samych ziaren, bez mąki z dodatkiem miodu. 119

Składniki: 120g płatków owsianych, 120g łuskanego słonecznika, 60g łuskanych nasion dyni, 60g nasion siemienia lnianego, 60g oleju kokosowego (ok. 3 łyżek), 50g mielonego siemienia lnianego, 50g orzechów laskowych, 20g nasion babki płesznik (ok. 2 łyżek) (lub mieszanka nasion babki płesznika i łupin babki jajowatej), 20 g nasion chia (ok. 2 łyżek), 1 łyżka miodu płynnego, 1/3 łyżeczki soli, 330ml wody

rozgotowana
Mini bułeczki na imprezę, nadziane serem żółtym 709

naturalny,  4 łyżki majonezu, 1 czubata łyżka ketchupu pikantnego, 5 ząbków czosnku, sól, pieprz. Ponadto: 170g sera żółtego ( ja użyłam cheddar ), 1 jajko ( temp. pokojowa ), olej, pestki dyni, słonecznik łuskany, majeranek, czerwona słodka papryka, sezam. Przygotowanie:                            Smacznego

W kuchni u Moniki
Bezglutenowa domowa granola 151

mleka. U mnie bije rekordy popularności z jogurtem naturalnym. Świetna na śniadanie, ale także do deserów.  Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g płatków owsianych bezglutenowych Jumbo 100 g ziaren słonecznika 100 g ziaren sezamu  100 g posiekanych orzechów włoskich 150 g migdałów 50 g stewii 1 białko 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego dowolne suszone owoce ( u mnie rodzynki, morele

Kuchnia bezglutenowa
Kulinarne nowINKI - czyli warsztaty z Kawą Inka i Sebastianem Olma. 136

podana z kawiorem z budyniu waniliowego   Kawa Inka z kruszonką z pistacji, orzechów brazylijskich i orzechów laskowych, udekorowana owocami physalis Kawa Inka z wywarem z ziaren mielonego lnu, słonecznika łuskanego i z sokiem z aloesu Kawa Inka z rozpuszczoną czekoladą mleczną i puree z kokosa Kawa Inka z gorzkim kakao, pudrem z cynamonu, smoothie bananowym z żółtych i czerwonych

kolorowotorcikowo
Żytnio-orkiszowy chleb na zakwasie 189

żytniej razowej (u mnie typ 2000; ta, której używałam do zakwasu) ➧  400 gramów mąki orkiszowej ➧   550 ml ciepłej wody ➧   1 łyżka soli ➧   1 garść pestek słonecznika - opcjonalnie, ja dałam Do miski przesiać oba rodzaje mąki, dodać wodę, sól i zakwas. Dodać pestki Wszystko bardzo dokładnie wymieszać łyżką na gładkie ciasto, które po wymieszaniu ma mieć klejącą

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 174

wszystkie ryby. Dopuszczalne są również sery, najlepiej takie o obniżonej zawartości tłuszczu. Oprócz białek wolno nam spożywać także tłuszcze roślinne (oliwa z oliwek, orzechy, produkty sojowe, oleje roślinne, oliwki, słonecznik, nawet lekki majonez), a także zdecydowaną większość warzyw. Produktami absolutnie zakazanymi są m.in.: pieczywo (poza pieczywem chrupkim w niewielkiej ilości, o czym niżej), makarony, ryż, kasza, chipsy, chrupki, krakersy, paluszki

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania