słonecznik - 8260 przepisów (strona:375/551)

Co Lila jadła w środę ? 24 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 106

Zupa ziemniaczana z ciecierzycą.  II Danie 16:00 Babciny obiadek. Schab, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka.  Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowe z owsianką, słonecznikiem, siemieniem lnianym i nasionami chia. Kolacja 19:00 Chleb z olejem lnianym, pomidorem i sałatą. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę?  1 Co Lila jadła

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe ciasteczka bananowe z nasionami (idealna przekąska do szkoły i pracy) 122

też brzmią świetnie. Możliwości są nieograniczone! Oprócz tego aż cztery przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> . Przepis na ciasteczka bananowe z nasionami Składniki banan płatki owsiane górskie słonecznik rodzynki siemię lniane nasiona chia Wykonanie Banana rozgniatamy widelcem i wsypujemy wybrane dodatki w dowolnej ilości. Formujemy ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Tym razem zrobiliśmy ciasteczka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co Lila jadła w środę ? 25 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 125

oleju lnianego (zamiast oleju możesz dodać masło). Na drugi dzień zupa została zmiksowana na krem, który smakował Lilianie  jeszcze bardziej. II Danie 16:00 Kasza kuskus z cebulką, słonecznikiem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Super szybkie i super lekkie danie.  Podwieczorek 17:30 Domowe ferrero rocher, przepis znajdziesz tutaj>>> . Kolacja 19:00 Bułka i twaróg

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Batony FIT 132

niżej proporcje są orientacyjne. Można dość dowolnie modyfikować poprzez dodanie ulubionych składników (np. orzechy, migdały, suszone owoce). 1,5 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki pestek dyni 1/2 szklanki ziaren słonecznika 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki ziaren sezamu 3/4 szklanki rodzynek 1/3 szklanki mleka 4 łyżki miodu 2 dojrzałe banany 1 jajko Banany rozgnieść widelcem. Miód rozpuścić w garnku

Bullio
Chleb razowy z ziarnami 157

zachowuje świeżość. 300 g mąki pszennej razowej 50 g mąki żytniej razowej 150 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 300 ml wody 50 ml mleka 80 g ziaren słonecznika 60 g pestek dyni 40 g ziaren sezamu 2 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soli Dodatkowo: masło do wysmarowania formy otręby pszenne do wysypania formy ziarna sezamu

Bullio
Krupnik z batatów 198

gotowanie). Po 10 min dodaj 1-1,5 lita wody, kaszę i dopraw do smaku sola, opcjonalnie możesz zabielić zupę śmietanką z nerkowców (równi dobrze może być z nasion słonecznika). Smacznego! Artykuł Krupnik z batatów pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
WOLL Szafir Lite - patelnia idealna? 168

gwarancji na równość dna oraz 2 letniej gwarancji na uchwyty i powłoki. Na p i erwszy ogień poszedł kurczak z brokułami - pełna obaw, żeby nie zepsuć tego cuda podprażyłam słonecznika, a następnie przeszłam do przygotowania sosu. Cebulka się ładnie zeszkliła, na całej powierzchni patelni, nie tylko na środku. Dorzuciłam kolejne składniki i przygotowałam nasz obiad z zadowoleniem obserwując jak ładnie

Cynamonowe szczęście
Bezglutenowe krakersy z amarantusa 149

więcej, zależy od mąki) 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka soli 1 spora łyżeczka proszku do pieczenia *opcjonalnie 2 łyżki miodu lub syropu klonowego *opcjonalnie czarnuszka, ziarna sezamu lub słonecznika do posypania Wykonanie: 1 Do malaksera wsyp suche składniki i wymieszaj. 2 Dodaj wodę oraz olej i wyrabiaj ciasto. Jeśli będzie zbyt suche, dodaj więcej wody. Ciasto musi dać się

Blendman
Zupa krem z pomarańczowych warzyw 121

jeszcze doprawić do smaku jak potrzeba i jeszcze raz zmiksować. Zupa jest dosyć gęsta więc jeśli takiej nie lubicie można dolać bulionu. Gotową zupkę podałam z grzankami i prażonym słonecznikiem, jak ktoś lubi można też do gorącej zupy dodać trochę sera pleśniowego

Monia miesza i gotuje
CIASTKA OWSIANE 86

przeróżne dodatki i za każdym razem wyjdą inne w smaku. Zdrowe i idealne jako przekąska, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Składniki: * 2 szklanki płatków owsianych * 2/3 szklanki słonecznika * 1/2 szklanki rodzynków * 1/2 szklanki mąki * 1/3 szklanki cukru * 130 g masła * 3 dość solidne łyżki masła orzechowego(może być z kawałkami orzechów) * 2 jajka * 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zrób to smacznie
Zapiekanka z porem 182

Zapiekanka makaronowa z porem i innymi abstrakcyjnymi dodatkami, z którymi tak naprawdę można eksperymentować. Orzechy włoskie zastąpić ziemnymi, żurawinę rodzynkami, dynię słonecznikiem. Nieskończona liczba możliwości :) 1/2 szklanki makaronu w kształcie ryżu 1 por 3 łyżki żurawiny 2 łyżki orzechów włoskich 2 pomidory 2 małe żółte papryki 3 łyżki pestek dyni 1 jajko 1 szklanka passaty pomidorowej 30 gram sera mozzarella

Czerwony Gupik
Chleb owsiano-orkiszowy z pestkami dyni 131

wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do  podłużnej  foremki,wierzch posmarować mlekiem. Piec ok. 1 godzinę w temp. 180 stopni. Polecam również mój chleb owsiany z siemieniem lnianym i słonecznikiem http://elka72.bloog.pl/id,345671775,title,Chleb-owsiany,index.html

Kolorowa kuchnia Elki
Czekoladowe kuleczki 146

Składniki (na 20 kuleczek – 5 porcji) - 5 łyżek nasion słonecznika (ok. 50 g), - 2 łyki nasion chia (ok. 20 g), - 4 łyżki orzechów arachidowych(ok. 40 g), - 4 łyżki orzechów włoskich (ok. 40 g), - 3 łyżki płatków owsianych (ok. 30 g), - tabliczka gorzkiej czekolady (ok. 100 g). Sposób przygotowania 1. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. 2. Czekoladę mieszamy z nasionami

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Chleb pszenny na drożdżach, dla początkujących piekarzy 150

pełnoziarnistej lub mąki pszennej chlebowej typ 750 (w tej ilości zawarta jest mąka do startera chleba) 1/4 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. otrębów owsianych lub pszennych 1/4 szkl. pestek słonecznika 1/4 szkl. pestek dyni lub pokrojonych na kawałki migdałów (ale nie płatków migdałów) 1/3 szkl. siemienia lnianego 1/4 łyżki soli 1/2 łyżeczki cukru 25 g świeżych drożdży

Codziennik Kuchenny
Hodowla kiełków 154

używaj do kiełkowania nasion w przeznaczonych do wysiewu do gruntu - są zabezpieczane przed gniciem trującymi środkami chemicznymi. Nie polecam do kiełkowania również nasion przeznaczonych do spożycia np. słonecznika, fasolki mung, soji itp. Z mojego doświadczenia wynika, że duży procent takich nasion nie wykiełkuje. Hodowla kiełków jest bardzo tania, w zależności od gatunku roślin z 1 g suchych

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania