mnie nowość, którą na pewno jeszcze powtórzę. Z czym podawać? Ja najczęściej zupy krem serwuję z mleczkiem kokosowym i prażonymi pestkami dyni lub, tak jak w tym przypadku, słonecznika. Bardzo fajnie sprawdzi się również kruszonka z chleba lub grzanki. Wszystko to kwestia gustu oraz możliwości i chęci. Oczywiście można podawać bez dodatków, ale co to za przyjemność
Blendmansuszone figi, morele, jabłka, gruszki, rodzynki, żurawinę, migdały i inne bakalie. Składniki: 3 szklanki płatków owsianych (u mnie pełnoziarniste), 5 łyżek miodu akacjowego Srebrna Pasieka Rodziny Sadowskich , 3 łyżki słonecznika, 3 łyżki sezamu, 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich, 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy, 2 łyżki płatków migdałowych, 10 łyżek wody, 1 duże jajko lub 2 małe. Przygotowanie: W misce
Aga w kuchnisię jako urozmaicenie II śniadania. Aktualnie dostępne są 3 smaki. RECENZJA TUTAJ PROSZKI PROTEINOWE W ofercie dostępnych jest 5 wariantów białka wegańskiego i 3 białka wegetariańskiego. Wegańskie powstały ze słonecznika, ryżu, konopi, soi i grochu. Natomiast wegetariańskie z białka serwatkowego. Wszystkie białka są naturalne, bez żadnych dodatków, nie aromatyzowane, dzięki czemu masz pełną swobodę stworzyć swój ulubiony koktajl, shake
Zdrowie na języku :PSkładniki: ok 300 g surowych buraków 1 duża cebula 1 szkl kaszy jaglanej 1/4 szkl mąki pełnoziarnistej pęczek posiekanej natki pietruszki 1 jajko prażone ziarna słonecznika imbir do smaku świeżo mielony pieprz do smaku sól do smaku ziarna sezamu Wykonanie : Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Buraki obieramy i ścieramy na tarce
Malinowe Pocałunkipodróży kulinarnych Małgosi Puzio na temat kuchni chińskiej. Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka lub wieprzowiny, wieprzowo - wołowego 200 g cienkiego makaronu chińskiego 5 grzybów mun paczka kiełków słonecznika lub rzodkiewki - 50 g 1 średnia cebula 1 marchewka 3 jajka papier ryżowy kapusta pekińska sos sojowy świeżo zmielony pieprz do smaku oliwa z oliwek Przygotowanie: 1) Namoczcie grzyby przez
Zasmakuj Kuchnidrożdże oraz olej. Dokładnie wyrobić na gładkie ciasto. Jeśli chcemy chleb z nasionami , to jest ten moment aby je dodać. U mnie przeważnie jest to siemię lniane, sezam lub słonecznik. Czasami też pestki dyni lub prażona cebulka. Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia na ok 40 minut. Gdy ładnie podrośnie jeszcze raz lekko wyrobić i ułożyć w wysmarowanych tłuszczem oraz
W garach u Gosiłyżeczka soli 1 łyżeczka cukru ( do ciasta) 2 płaskie łyżki cukru do gotowania 200ml ciepłego mleka+ 100ml ciepłej wody Jajko do posmarowania Dodatkowo: siemię lniane, mak, sezam lub nasiona słonecznika co kto lubi. Z drożdży, 3 łyżek mąki, łyżeczki cukru i płynów (woda + mleko)zrobić zaczyn. Odstawić na 15 minut aby drożdże ruszyły. Po tym czasie resztę mąki, sól wymieszać
W garach u Gosiżytniej 100 ml naturalnego żurku bez konserwantów ( u mnie taki w butelce) wymieszany ze 100ml letniej wody dodatkowo 150 ml letniej wody 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki ziaren siemienia lnianego 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1opakowanie drożdży instant ( 7g) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić razem z cukrem w letniej wodzie z dodatkiem 5-6 łyżek
W garach u Gosimiód to i zapach cytrusów... co z tego mi wyszło zobaczcie sami! Makowa granola z mandarynką 200 g płatków owsianych górskich 2 łyżki maku po 1 łyżce nasion słonecznika, posiekanych orzechów włoskich i migdałów 4 łyżki miodu lipowego 3 łyżki oleju kokosowego skórka z 1 mandarynki Płatki wrzucamy razem z makiem i orzechami na dużą patelnię. Przez 10 minut
Dzieje kuchennej Wiewiórykostki łososia, to możemy z tej resztki przygotować zielone spaghetti z łososiem - czyli gotujemy makaron, smażymy minutkę łososia. Mieszamy wszystkie składniki, czyli farsz szpinakowy, makaron i łososia! Możemy posypać słonecznikiem... I zapewniam - też jest pyszne! Zdrowo przyrządzone i pięknie podane... Dla wszystkich moich czytelników promocja! 10% zniżki na produkty #Ambition w sklepie Dajar na hasło ZDROWE-GOTOWANIE Polecam
dobra gospodyni dom wesołym czynipłatków owsianych 150 g płatków ryżowych bez cukru (to nasza alternatywa płatków kukurydzianych) 150 g orzechów: włoskich i laskowych 100 g orzechów ziemnych niesolonych 100 g łuskanych ziaren słonecznika 50 g ziaren jasnego sezamu 150 g oleju dobrej jakości (wg mnie idealny jest rzepakowy nierafinowany, generalnie taki bez bardzo wyrazistego smaku) 250 g płynnego, naturalnego miodu Można również dodać
gutfutciepła woda 7 g drożdże instant 4 łyżka oliwa z oliwek 250 g mąka z ciecierzycy 100 g maka z migdałów 50 g siemię lniane 100 g ziarna np. słonecznika, dyni, sezamu 4 szt jajko 1/2 łyżeczka sól Sposób przygotowania Wszystkie składniki mieszamy dokładnie, aż uzyskamy masę bez grudek. Masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy od razu
Kucharzycapełnoziarnistej typ2000 - 350g mąki żytniej chlebowej typ720 - 100g mąki gryczanej - 50g surowej kaszy gryczanej - 30g płatków gryczanych - 20g otrębów gryczanych - 28g soli himalajskiej - 100g ulubionych ziaren, ja daję: 50g słonecznika, 30g dyni i 20 siemienia lnianego - 280g zakwasu żytniego (wyjętego ok.1-2h wcześniej z lodówki) - 900g (ml) wody źródlanej lub filtrowanej - 30g ziaren amarantusa (można pominąć) Dodatkowo: - ulubione ziarna: u mnie
Smaczne Zdrowewartości jest zachowana. W dodatku batonik jest wegański i bezglutenowy. * Raw-Food Fruitbar Cocoa Mint Protein - wysokobiałkowy batonik z suszonych owoców. W składzie dominują daktyle, znajdziemy tam też pestki słonecznika, jagody goji, kakao w proszku, białko konopne i moje ulubione... ziarno kakaowca! Dzięki niemu i pestkom, batonik przyjemnie chrupie, a dodatek olejku miętowego nadaje świeżego akcentu. Coś dla fanów czekoladek
Poranek na słodkoWaniliowe placuszki z soi podane ze śmietankowym dipem oraz pestkami dyni i słonecznika *** PLACUSZKI SOJOWE /przepis własny/ 120 g ugotowanych ziaren soi jajko 2 płaskie łyżki mąki pszennej graham płaska łyżka mąki kokosowej łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka sojowego waniliowego (można użyć dowolnego soku lub mleka) szczypta soli kilka kropli aromatu waniliowego masło klarowane
Poranek na słodko