Przepis na : deser
Składniki (na 20 kuleczek – 5 porcji) - 5 łyżek nasion słonecznika (ok. 50 g), - 2 łyki nasion chia (ok. 20 g), - 4 łyżki orzechów arachidowych(ok. 40 g), - 4 łyżki orzechów włoskich (ok. 40 g), - 3 łyżki płatków owsianych (ok. 30 g), - tabliczka gorzkiej czekolady (ok. 100 g). Sposób przygotowania 1. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. 2. Czekoladę mieszamy z nasionami, orzechami i płatkami. 3. Formujemy kuleczki i wykładamy na foli aluminiowej. 4. Kuleczki chłodzimy w lodówce przez ok. 1h. Czekoladowe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...