zapoznania się z przepisami, jak i ofertą sklepu, podczas najbliższych zakupów! Przygotowaliśmy cztery posiłki (przepisy na poniższym zdjęciu): 1. Pasta z zielonego groszku i awokado z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą 2. Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami 3. Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo- miętowym 4. Sorbet z mango z ciepłą
SMYKWKUCHNIsamemu nie będzie Was już kusić :) Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki orzechów (u mnie laskowe i migdały) 3/4 szklanki ziarenek (u mnie chia, siemię lniane i słonecznik) 3/4 szklanki suszonych owoców (u mnie rodzynki, brzoskwinie i jagody goja, liofilizowane truskawki) 4 łyżki miodu 4 łyżki oleju kokosowego sok z 1/2 pomarańczy Do miski wyciskamy sok z pomarańczy
Ciastkozercysmakosz pesto, stwierdzam, że to jest naprawdę pyszne! Składniki: pęczek naci młodej marchewki (korzeń można wykorzystać jak w TYM PRZEPISIE ) 80 ml dobrej jakości oleju 75 g prażonych pestek słonecznika 20 g prażonych płatków migdałów 20 g drobno tartego parmezanu mały ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Wykonanie: Liście marchwi moczymy w zimnej wodzie (często bywa naprawdę bardzo zabrudzona ziemią
gutfutSkładniki (1 porcja): 150 g filetu z kurczaka 200 g różyczek brokułu 2 łyżki masła orzechowego łyżka oliwy z oliwek do smażenia 30 g uprażonych pestek słonecznika 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: Brokuły umyć, pokroić, ugotować w osolonej wodzie. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić, sola i pieprzem. Wrzucić na rozgrzany olej razem z czosnkiem. Gdy się zarumieni
Menu Zdrowiapszennej (u mnie typ 450); 250 ml kwasu z kiszonych ogórków; 20 g świeżych drożdży; 1 łyżka ziaren siemienia lnianego + odrobina do posypania po wierzchu; 1 łyżka ziaren słonecznika + odrobina do posypania po wierzchu; 1 łyżka pestek dyni + odrobina do posypania po wierzchu; 1 łyżeczka białego cukru; 1 płaska łyżeczka soli. Dodatkowo: Forma keksowa o wymiarach
Gospodyni Miejskadługowieczność, a panom - poprawić płodność i potencję. Poniżej podaje przepis na pyszną granolę Mojej Mamy: Składniki: 700 g płatków owsianych 200 g migdałów 50 g sezamu 50 g nasion słonecznika owoce goji lub żurawiny 150 g dobrego oleju słonecznikowego (najlepiej tłoczonego na zimno) 150 g miodu 150 ml soku jabłkowego lub wody 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: • w małym garnku podgrzać
Moja Mama Gotujeprzyprawy, zmiksować blenderem i pogotować jeszcze 2-3 minuty. Zupa ma być gęsta, ale jeżeli potrzeba można dolać troszkę bulionu lub gorącej wody. Podawać z podprażonymi pestkami dyni lub słonecznika, albo z grzankami. Smacznego! P.S. Każda zupa potraktowana jak „gorący kubek” może być doskonałą alternatywą drugiego śniadania do pracy. Jeżeli nie mamy gdzie jej podgrzać wystarczy kupić sobie niewielki termos
Moja Mama Gotujedynię, wyłuskany czosnek i wszystko zmiksować. Zmiksowaną zupę przelać do garnka i gotować na małym ogniu jeszcze około 10-15 minut. Zupę można podawać z podprażonymi pestkami dyni lub słonecznika, lanymi kluseczkami (tak jak tutaj zupa pomidorowa ) lub fetą. Zamiast świeżych pomidorów można również użyć około 700 ml gotowego przecieru pomidorowego w butelce. Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama Gotujejeśli są małe pierniczki, odpowiedni czas pieczenia to góra 8 minut. Dekorujemy według uznania. Ja osobiście nie przepadam za gotowymi polewami i sztucznymi barwnikami. Używam zazwyczaj suszonych bakalii: nasion słonecznika, dyni, płatków migdałowych i kokosowych, suszonej żurawiny oraz ewentualnie srebrnych dekoracyjnych kuleczek. Polewę lukrową też przygotowujemy sami: pół cytryny i cukru pudru ile się uda wkręcić. Gotowymi pierniczkami dzielimy się
Moja Mama Gotujerzodkiewka – to źródło witamin: A, B1, B2, B3, C, E i składników mineralnych (wapń, żelazo, magnez, cynk, siarka, potas, fosfor, miedź i mangan) oraz chlorofilu, inozytolu, PABA i białka, słonecznik – jest bardzo bogaty w witaminy (A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B11, C, D, E, K), składniki mineralne (wapń, żelazo, fosfor, cynk, miedź, magnez, potas, kobalt, fluor, jod, mangan
Moja Mama Gotujedodatku drożdży . Wersja uproszczona bez zakwasu. Porcja na jedną keksówkę. Składniki ciasta: ½ kg mąki (u mnie żytnia razowa i orkiszowa jasna) 2 łyżki zaczynu 1 szklanka ziaren (słonecznika, dyni, siemienia lnianego) 1 i ½ łyżeczki soli kamiennej lub himalajskiej 2 szklanki wody 1 łyżka oliwy Składniki zaczynu na pierwszy bochenek: 2 kromki pieczywa na zakwasie 3 łyżki wody Przygotowanie zaczynu: Jeżeli
Moja Mama GotujePyszna pasta z cieciorki z dodatkiem zielonych oliwek Składniki: 12 dużych zielonych oliwek 1 i 1/3 szklanki ugotowanej cieciorki 2 łyżki tahini (ewentualnie 70 g podprażonych pestek dyni lub słonecznika) 1 ząbek czosnku sok z ½ cytryny 4-5 łyżek dobrego oleju sól i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki sól, pieprz Przygotowanie: Do miksera wkładamy odcedzoną z wody
Moja Mama Gotujesuszonymi śliwkami i daktylami Pyszne i łatwe w przygotowaniu Składniki: 15 daktyli 15 suszonych, miękkich śliwek bez pestek 6 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki pasty Tahini 5 łyżek słonecznika garść orzechów włoskich (najlepiej wymoczonych w wodzie) 2 łyżki siemienia lnianego ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki miodu lub syropu klonowego 1 łyżka drobno posiekanej, kandyzowanej skórki pomarańczy 2 łyżki prażonego sezamu (uwaga
Moja Mama Gotujekokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu Sól himalajska do smaku Opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka Odważyć wszystkie składniki a następne dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi uformować 4 – 5 płaskich bułek. Piec
Ola la LCHF