słonecznik - 8260 przepisów (strona:347/551)

Kotlety z kaszy i marchwi Pingwina Larsa. 165

serii: Lars poleca. *przepis z książki Jadłonomii Marty Dymek* Składniki 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2-3 marchewki 2 łyżki sosu sojowego mała drobno posiekana cebula 1/2szklanki sezam 1/2szklanki słonecznik natka pietruszki 2-3łyżki bułki tartej mały chlust oleju rzepakowego/oliwy Czytaj więcej

U Fiolki
Śniadaniowe mohito - krem jaglany z bananem, jabłkiem i awokado. (wpis sentymentalny) 177

gotuj pod przykryciem do miękkości 2. Do kaszy dodaj obrane owoce, jogurt i miód. 3. Zblenderuj. Dosłodź. 4. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. ze śliwkami z sosem winnym, orzechami,słonecznikiem... wspólnie jedzone z Siaśką kilka lat temu

U Fiolki
Z serii mój pierwszy raz: chleb oliwski (nocny) 135

gram mąki pszennej 650 150 gram mąki żytniej 720 300 ml wody łyżka oleju rzepakowego łyżeczka suszonych drożdży wierzch ciasta żółtko łyżka mleka łyżka mąki +bułka tarta +olej ziarenka: słonecznik mak sezam Wykonanie: 1. Połącz w misie mąki i drożdże. Wlej letnią wodę i olej. Wyrób ciasto (przez około 3 minuty) 2. Wyrobione ciasto przełóż do keksówki wysmarowanej olejem

U Fiolki
Ciastka owsiane 120

szkl. brązowego cukru -100 g masła -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -3-4 łyżki dodatków - posiekane orzechy, pestki, suszone owoce, czekoladowe groszki (u mnie: orzechy włoskie i pestki słonecznika) Przygotowanie Masło rozpuścić, utrzeć z cukrem i jajkami. Miksując powoli dodawać płatki, bakalie, mąkę, proszek do pieczenia. Na wyłożonej papierem blasze kłaść łyżką masę. Wstawić do nagrzanego

Zielona Kuchnia
Chleb z ziarnami 189

Pyszny, domowy i smaczny chleb pszenno żytni z ziarnami. Skład: mąka pszenna typ 650 3 szklanki, mąka żytnia typ 2000 1,5 szklanki,  ziarna słonecznika-siemienia i płatki owsiane 1,5 szklanki + garść do posypania na wierzch,  drożdże 50 g, ciepła woda 2 szklanki, cukier 1 łyżka, sól 1 czubata łyżka, ocet jabłkowy 4 łyżki. Rozpoczynamy

chleba naszego
Cynamonowe ciasto jogurtowe ze śliwkami i jabłkiem 162

też śliwki są już typowymi oznakami zbliżającej się jesieni? jak tylko na targowiskach pojawią się śliwki i słoneczniki ozdobne tak wiem, że to już jesień. I teraz pytanie stety czy niestety jesień. Niby zimno, szaro buro i ponuro ale dla blogera kulinarnego to kolejny etap kuchennych rewolucji, ciąg dalszy zamykania smaków lata i smaków jesieni w słoiki na zimowe długie

Życie zaczyna się w kuchni
Chleb pełen ziaren, bezglutenowy 141

weekend. Jest pyszny i mega sycący. Do tego wiadomo co jem. Chleb się nie kruszy. Zróbcie koniecznie. Składniki (na małą keksówkę o wymiarach: 26x12x7 cm): - 180 g ziaren słonecznika - 180g sezamu - 180g pestek dyni - 180g siemienia lnianego - 2 jajka - szczypta soli Wszystkie składniki wymieszać w misce do połączenia się ziaren z jajkiem. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

CookYourself
CHLEB BEZ MĄKI (BEZGLUTENOWY) - NAJLEPSZY 184

być inne dowolne) 30 g roztopionego masła 82% tłuszczu 120 g mielonego siemienia lnianego  25 g otrębów orkiszowych  2 łyżki sezamu 1 łyżka czarnuszki 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki suszonej żurawiny (można pominąć jeśli nie lubimy słodkich elementów w pieczywie) łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 1 serek wiejski 200 g 3 całe jajka Wykonanie

Walijskie Pichcenie
Zdrowy chleb z nasionami i goji 131

Zdrowy chleb Składniki: podłużna foremka o pojemności 1,5 l 70 g mąki migdałowej 120 g mąki ziemniaczanej 70 g nasion sezamu 70 g pestek dyni 70 g nasion słonecznika 30 g mąki z suszonych owoców róży 60 g płatków gryczanych 3 łyżki błonnika witalnego, zmielonego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 5 łyżek goji 1½ łyżeczki

codojedzenia
Cukiniowe spaghetti z zielonym sosem 123

porcje) ok 440 g spaghetti z cukini (surowego) 8 łyżek oleju rydzowego Semco 8 łyżek wody sól, pieprz ziołowy do smaku spory pęczek świeżej, aromatycznej pietruszki 2 łyżki nasion słonecznika 1 łyżkę nasion lnu Przygotujcie spaghetti – w zależności od tego z jakiego przyrządu skorzystacie. Podzielcie je na dwie równe porcje i umieśćcie na talerzach. Teraz robimy sos i tutaj

Szybko Tanio Smacznie
Bagietki orkiszowe na zakwasie orkiszowym 152

Bagietki orkiszowe Składniki: na 6 długich bagietek 400 g zakwasu orkiszowego 200 g mąki orkiszowej 800 g mąki pszennej 700-800 ml zimnej wody 1 łyżka soli sezam, czarnuszka, słonecznik do posypania 2 łyżki wody + 1 łyżka miodu do posmarowania Jeśli nie masz zakwasu orkiszowego to możesz użyć zakwasu pszennego. Ciasto na bagietki można wyrobić ręcznie lub za pomocą miksera

codojedzenia
BROKUŁOWA Z PRAŻONĄ CEBULKĄ 261

Bezmięsna sałatka dla każdego.  SKŁADNIKI: 1 świeży brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 4ogórki konserwowe 10 dag sera żółtego tartego 2 łyżki prażonej cebulki 2 łyżki prażonego słonecznika 1 cebula Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego   PRZYGOTOWANIE:  Brokuła myję, dzielę na różyczki. Gotuję ok 5min w osolonej wodzie. Odcedzam i studzę

Gotowanie Patki
Domowe masło orzechowe 398

tyle dobre i ma tyle zastosowań, że nawet swąd palonych blenderów mi tego uczucia nie zdemolował. Domowe masło orzechowe robię z orzeszków ziemnych (arachidowych). Można robić masła z migdałów, słonecznika, orzechów laskowych czy włoskich i takie masła też pojawią się na blogu. Jednak z arachidków jest moim masłem ukochanym. Orzeszki arachidowe mają bardzo dużo białka i co śmieszniejsze, należą

ladykitchen
Chleb drożdżowy z naczynia żaroodpornego 195

400g mąki pszennej + do podsypania 150g mąki gryczanej 25g świeżych drożdży 1½ szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: ½ szklanki ziaren słonecznika ¼ szklanki pestek dyni 2 łyżki nasion chia 2 łyżki siemienia lnianego Sposób przygotowania w Tefal Companion: Do garnka z założonym mieszadłem wlewamy wodę, dodajemy pokruszone drożdże oraz cukier i łyżkę

Kuchnia w czekoladzie
CZEKOLADOWE BATONY MUSLI (bez cukru, wegańskie) 186

Składniki: 1 szklanka płatków jaglanych 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki otrąb 1/2 szklanki żurawiny 1/2 szklanki daktyli 1/4 szklanki płatków migdałowych 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki oleju kokosowego 150 g gorzkiej czekolady Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania