jest bardzo smaczny i wilgotny. Z przepisu poniżej można upiec bułki lub dwa bochenki chleba. Lubię bułki mocno wypieczone z chrupiącą skórką, z dodatkiem nasion i pestek dyni lub słonecznika. Piekąc dyniowe bułki czy chleb z taką ilością żytniej mąki zawsze dodaję drożdże aby ciasto porządnie wyrosło. Zaoszczędzam również czas zwłaszcza gdy piekę w tygodniu. Ciasto chlebowe po prostu wyrasta
codojedzeniaMung 200g Orzeszki, Słodycze – zdrowe , pyszne i nie drogie :) w dodatku wygodne opakowanie :) Orzeszki ziemne prażone Orzechy Ziemne w karmelu 200g Słonecznik w czekoladzie 250g Wspaniałości prawda? W dodatku te wszystkie produkty = 150 zł :) Tanio prawda? Dla mnie ten SKLEP jest idealny i na pewno nie są to moje ostatnie
Gotowanie Patkipęczakiem Składniki: szklanka kaszy pęczak kawałek dyni (około 200 g) 3 średnie buraki około 10 pomidorków koktajlowych pestki z połowy granatu 125 g mozzarelli natka pietruszki dwie łyżki pestek słonecznika dwie łyżki pestek dyni 3-4 łyżki oleju (u mnie rzepakowy) sok z połowy małej cytryny pieprz sól Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy odrobiną oleju i wkładamy
PatiGotujekażdemu może wejść w gusta. Składniki na 2 porcje: -130 g makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany) -puszka tuńczyka -3 łyżki pesto zielonego -2 średnie brokuły -1 łyżka słonecznika łuskanego +40 g sera żółtego po posypania Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Brokuły blanszujemy(świeże) lub gotujemy do miękkości (mrożone). 3. Ugotowany makaron mieszamy na patelni z pesto i dodajemy tuńczyka
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: suche: - 1 szklanka płatków owsianych - 1 szklanka płatków jęczmiennych - 2 łyżki słonecznika - 2 łyżki pestek z dyni - 2 łyżki posiekanych nerkowców - 2 łyżki posiekanych orzechów pekan - 2 łyżki posiekanych migdałów - 2 łyżki posiekanych orzechów brazylijskich - 1 łyżka czarnego sezamu - 3 łyżki rodzynek mokre: - 1 jajko - 2 banany - 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki suche umieszczamy w dużej
Szkrab Je Samszklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 100 g roztopionego masła ok. 200 g bakalii (u mnie suszona żurawina, posiekane orzechy włoskie i migdały, słonecznik) W misce wymieszać płatki owsiane, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dodać całe jajka i rozpuszczone masło, wymieszać. Na koniec dodać bakalie, ponownie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką
Simply Foodzupie. Całość zmiksować na gładki krem. Jeśli potrzeba dosolić do smaku. Jeśli krem byłby za gęsty można dolać nieco bulionu. Gotowy krem podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie prażony słonecznik
Monia miesza i gotujeowsianych 60g pełnoziarnistej mąki żytniej 60g mąki ryżowej 175ml oleju kokosowego 4 wiejskie jaja 8 łyżek miodu 100g migdałów 35g siemienia lnianego 45g sezamu 35g pestek dyni 50g pestek słonecznika 120g suszonej żurawiny 60g rodzynek 35g jagłów ekspandowanych Płatki owsiane wsypujemy do blenndera i mielimy. Do dużej miski wsypujemy płatki, oba rodzaje mąki oraz wszystkie bakalie, pestki i orzechy. Wszystko
Cooking Monsterjuż warzywa są miękkie - blendujemy wszystko w garnku - i gotowe! Prawda, że prosty przepis? Krem jest przepyszny! Oczywiście można dodać na wierzch, przy podaniu kremu np. prażony słonecznik lub dynię... można dodać również inne zioła i przyprawy...w zależności od upodobań. :) Obowiązkowo dodajcie podczas podania kremu jogurt naturalny :) Powodzenia! :) Zapraszam również do zapoznania się z moimi innymi przepisami
MintTasteniespodziewanych gości! :) Pełnoziarniste bułki lub chlebek kroimy na małe kromeczki. Na kromeczki nakładamy cienkie plasterki sera mozzarella. Smarujemy je delikatnie pomidorowym pesto. Nakładamy posiekaną natkę pietruszki. Posypujemy ziarnami słonecznika. Kromeczki posypujemy starkowanym serem mozzarella. Nakładamy pokrojone w cienkie plasterki suszone pomidory. Gotowe pieczywko wkładamy do piekarnika na 200 stopni na ok. 10 min. GOTOWE ! :) Grzanki najlepiej podać ze smakowymi oliwami
MintTasteposiekaną natkę pietruszki - następnie całość miksujemy na gładką masę, doprawiamy bazylią, szczyptą pieprzu cayenne. KREM Z GROSZKU GOTOWY! Krem z groszku najlepiej podawać z kroplą jogurtu naturalnego i prażonym słonecznikiem. Zachęcam również do przygotowania kremu z cukinii - przepis znajdziesz -> tutaj
MintTastewarzyw przeciery pomidorowe lub pomidory z puszki i jeszcze raz miksujemy; - wszystko razem należy jeszcze raz zagotować i ewentualnie ponownie doprawić do smaku. Krem polecam podawać z prażonym słonecznikiem i natką pietruszki. SMACZNEGO
MintTastegotować jeszcze przez ok. 20 minut, aby wszystkie składniki były miękkie, na koniec dodać oregano, majeranek i dużą łyżkę masła; - zupę zblendować na gładką konsystencję. Polecam podawać z prażonym słonecznikiem i świeżą natką pietruszki. SMACZNEGO
MintTastebułki same rosną. Nie dość że pięknie się prezentują to są jeszcze cudne i smakowite, a no i zdrowe na bank. Do dzieła moi kochani. Bułeczki dyniowe ze słonecznikiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieminut, jest wspaniale rozgrzewająca oraz sycąca. Dodatkowo posiada piękny kolor, dzięki któremu wspaniale prezentuje się w naczyniu. Zupę oczywiście możecie podawać ulubionymi dodatkami, jak grzanki, pestki dyni, pestki słonecznika czy też z groszek ptysiowy. Aby podkręcić smak zupy, dodatkowo, zamiast śmietany, dodałam do niej odrobinę kremowego, koziego sera oraz natkę pietruszki. Dla tych co nie przepadają za ostrymi smakami, zalecam
Kuchnia Bazylii