słonecznik - 8260 przepisów (strona:343/551)

Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem i orzechami 282

rozpuścić, przełożyć do foremki i schłodzić. A potem to już tylko uważać, aby za dużo nie zjeść Ja użyłam jako bakalii głównie orzechów – włoskie, laskowe, nerkowca i pestek słonecznika. Możecie dać również migdały jak i żurawinę czy rodzynki. Drukuj Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem i orzechami Składniki 50 g ekspandowanego amarantusa (popping) 80 g gorzkiej czekolady ( u mnie

Mieszam w Garnku
Bułki Paleo które zawsze się udają 158

łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu sól himalajska do smaku- opcjonalnie. Ja nie daję i też wychodzą pyszne. opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można łyżką. Odstawiamy na ok. 10 minut. Ciasto początkowo będzie dość rzadkie ale trzeba pamiętać że łupiny babki chłoną wodę więc po odstawieniu gęstnieje

Marta próbuje
Prosty chleb z octem 188

orkiszowych - można zastąpić otrębami pszennymi lub innymi  + łyżka otrąb do obsypania chleba z wierzchu przed pieczeniem 3 łyżki nasion lub pestek - u mnie po łyżce nasion siemienia lnianego, słonecznika i pestek z dyni   2 łyżeczki soli - płaskie   1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu spirytusowego 10% WSP "Społem" Kielce   500ml ciepłej wody - u mnie zwykła "kranówa" Sypkie

Grunt to przepis!
Surówka z marchewki 179

knajpa, to inne wykonanie. Jak widać surówka z marchewki jest bardzo elastyczna, jeśli chodzi o dodatki. Co do dekoracji to zamiast pestek dynii możesz również użyć słonecznika lub orzechów włoskich, również wcześniej uprażonych na suchej patelni. Jeśli natomiast masz lenia, to surówka bez garnishu również obleci. Inne przepisy, w których znajdziesz marchewkę: Zupa krem z marchewki Zupa orzechowa Pasztet

Blendman
Zupa krem z marchewki i imbiru - Tefal Cuisine Companion 144

Przygotowanie tradycyjne: Warzywa z imbirem wsadzić do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować blenderem na gładki krem. Podawać z pestkami dyni i słonecznika. Smacznego

CookYourself
Chleb pszenny z ziarnami. 167

pyszny bo domowy. Składniki: 500 g. mąki pszennej, typ 650 200 ml ciepłej wody 200 ml ciepłego mleka 35 g. drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki słoneczniku 1 łyżka dyni 1 łyżka siemienia lnianego Dodatkowo żółtko + trochę mleka do wysmarowania chleba. Wykonanie: Ciepłą wodę i mleko wlać do miski, dodać pokruszone drożdże i cukier. Wymieszać, przykryć

Agusiowe smakołyki
CHLEBEK GRYCZANY Z CHIA 163

dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało gęstą konsystencje,proszę się tym nie przejmować .Przełożyć ciasto do keksówek i odstawić na ok.45-50 min.do wyrośnięcia.. Wierzch chlebka można posypać ziarnami słonecznika,dyni czy płatkami owsianymi albo zostawić bez niczego. Piec około 45-50 min.w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i przełożyć na kratkę do ostygnięcia. Chlebek jest pyszny

Mała w garnku miesza
SUPER ENERGETYCZNY CHLEBEK Z CHIA 137

SKŁADNIKI 4 łyżki chia 4 łyżki ziaren słonecznika 4 łyżki ziaren dyni 4 łyżki płatków jaglanych 2 łyżki mąki gryczanej 1 łyżka mąki konopnej 1 łyżka syropu klonowego lub karobu 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki 1/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 160ml wody do zalania chia 200ml wody Blacha o wymiarach 32x22cm WYKONANIE  Nasionka chia zalać  ciepłą wodą

Mała w garnku miesza
Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim 167

skóry. Kroimy w dużą kostkę. Rozkładamy na talerzu. Na wierzchu układamy serek wiejski. Całość posypujemy posiekaną natką i suszonym tymiankiem. Doprawiamy do smaku. Sałatkę można wzbogacić dodając ulubione orzechy, słonecznik, suszone figi lub posypać czarnuszką

Moja smaczna kuchnia
Jaglana granola pachnaca kokosem 217

się nie obyło.  Sezam i orzeszki ziemne musiałam wymienić na inne smakołyki.  Efekt jest naprawdę smakowity!!! Jaglana granola pachnaca kokosem 2 szkl. płatków jaglanych 1/3 szkl. pestek słonecznika 1/2 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy by miód i olej kokosowy oblepiły wszystkie suche składniki. Wymieszaną masę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czekoladowa tarta z tapioką (bez pieczenia) 204

się na kawałek smacznej tarty czekoladowej na bazie lekkostrawnej tapioki. Polecam! Składniki (na formę 12x36 cm): Spód: 1 czubata szklanka orzechów ziemnych (niesolonych i nieprażonych) lub 1 szklanka ziaren słonecznika 1 czubata szklanka wiórków kokosowych łyżka kakao 1 duży dojrzały banan Nadzienie: 1/2 szklanki granulek tapioki + 1,5 szklanki wody do namoczenia tapioki 3 szklanki mleka roślinnego (pół na pół

Domowa Cookierenka Agi
Najzdrowszy chleb z ziaren i płatków owsianych 198

owsianych. Bez drożdży, mąki i glutenu. Smakuje z miodem, konfiturą, pastą z makreli, pate z wątróbek. 1,5 szklanki płatów owsianych (u mnie Provena bezglutenowe) 1 szklanka nasion ze słonecznika 2 łyżki maku niebieskiego 1/2 szklanki pestek z dyni 1/2 szklanki siemienia lnianego jasnego 4 łyżki babki płesznik garść orzechów laskowych (niekoniecznie) 1 łyżeczka kminku 1 łyżka miodu 2 łyżki

AZgotuj!
Czekoladowe krówki z masłem słonecznikowym i daktylami 212

szklanka pasty słonecznikowej (przepis poniżej) 1 szklanka daktyli 1 tabliczka ciemnej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego Aby przygotować domową pastę słonecznikową, delikatnie upraż na rozgrzanej patelni 1 szklankę ziaren słonecznika z dodatkiem szczypty soli. Przełóż do blendera i zmiksuj na gładką pastę, co jakiś czas zeskrobując całość ze ścianek kielicha blendera (powinno to zając jakieś 10-15minut). Przełóż

Roślinna - blog wegański
Czekoladowe krówki z masłem słonecznikowym i daktylami 212

szklanka pasty słonecznikowej (przepis poniżej) 1 szklanka daktyli 1 tabliczka ciemnej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego Aby przygotować domową pastę słonecznikową, delikatnie upraż na rozgrzanej patelni 1 szklankę ziaren słonecznika z dodatkiem szczypty soli. Przełóż do blendera i zmiksuj na gładką pastę, co jakiś czas zeskrobując całość ze ścianek kielicha blendera (powinno to zając jakieś 10-15minut). Przełóż

Roślinna - blog wegański
Prosty chleb razowy, pszenno-orkiszowy 240

można część zastąpić mąką pszenną typ 500, 550 lub 650) 330 ml letniej wody  łyżka oleju  1,5 łyżeczki soli (ok. 9-10 g) nasiona słonecznika, siemienia lnianego i sezamu lub inne do posypania W misce wymieszać dokładnie zakwas z wodą, dodać sól i olej i ponownie dobrze wymieszać.  Dodać obie mąki, wyrobić ciasto łyżką lub mikserem

Przepisy na domowy ser i chleb