Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem i dynią

Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem i dynią

Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem i dynią

Chlebek ten robię właściwie co tydzień. Wychodzi mi kilka małych bochenków, które przechowuję w lodówce. Zwykle zapas kończy się po około tygodniu. Chlebek ten najlepiej smakuje świeży i jeszcze lekko ciepły ale tak jest, w sumie, z każdym pieczywem.  Drugiego dnia jest równie smaczny i chrupiący, potem już lekko czerstwieje. Potraktowany tosterem jest ponownie świetny. Składniki - na 2 średnie foremki chlebowe 500 g mąki bezglutenowej - zawsze korzystam ze swojej mieszanki mąki i zawsze wychodzi ideal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bezglutenowe, mak, mielone, pieczywo, słonecznik, dynia, chleb, ciasto z makiem, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, szybkie ciasto, drugie danie, chleb z ziarnami, chleb na drożdżach , bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.