zmiksować na gładki krem. Do smaku doprawić solą i sokiem z cytryny. Gdyby krem wyszedł zbyt gęsty można dolać bulionu. Gotową zupkę podałam z keksem jogurtu i prażonym słonecznikiem
Monia miesza i gotujeznajdzie u siebie płatki owsiane i banana - reszta to już tylko nasza wyobraźnia. Składniki: 1-2 banany 140 g płatków owsianych 10-20 g sezamu 10-20 g słonecznika 20-30 g pestek dyni 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: banany rozgniatamy widelcem i dodajemy ekstrakt dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy przekładamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem pieczemy
Gotowanie z pasjąmąki żytniej 1020 3-4 łyżki aktywnego zakwasu chlebowego ok. 650 ml letniej wody 2 łyżeczki soli 4 łyżki pestek dyni 4 łyżki nasion siemienia lnianego 4 łyżki pestek słonecznika Wykonanie: Do dużej miski wsypujemy obie mąki, dodajemy sól i mieszamy. Zakwas mieszamy z 600 ml letniej wody (nie dodajemy od razu całej wody, bo każda mąką inaczej chłonie
Kulinarne przygody Gatitybardzo syte zdrowe i pyszne :) SKŁADNIKI: 2 jajka 2 łyżeczki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego, kefiru lub maślanki szczypta sody 2-3 łyżki dowolnych otrębów często mieszam z żurawiną, słonecznikiem lub musli WYKONANIE: Jajka roztrzepujemy, dodajemy cukier, sodę oraz jogurt. Mieszamy i dodajemy otręby. Średnią patelnie (ja wykorzystałam taką z dołeczkami do smażenia jajek ) delikatnie smarujemy tłuszczem. Wlewamy masę
Pani na deserszklanki płatków owsianych górskich 2 jajka 10 dag masła 10 dag smalcu szklanka cukru ( można zmniejszyć, bo są dość słodkie) cukier wanilinowy 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady garść słonecznika i ziarenek lnu WYKONANIE: Tłuszcz rozcieramy, dodajemy partiami cukier. Następnie dodajemy jajka i dobrze miksujemy. Mąki mieszamy z solą oraz proszkiem i sodą, dodajemy do masy. Mieszamy łyżką. Dodajemy bakalie
Pani na deserpęczakiem Składniki: szklanka kaszy pęczak kawałek dyni (około 200 g) 3 średnie buraki około 10 pomidorków koktajlowych pestki z połowy granatu 125 g mozzarelli natka pietruszki dwie łyżki pestek słonecznika dwie łyżki pestek dyni 3-4 łyżki oleju (u mnie rzepakowy) sok z połowy małej cytryny pieprz sól Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy odrobiną oleju i wkładamy
PatiGotujejest bardzo smaczny i wilgotny. Z przepisu poniżej można upiec bułki lub dwa bochenki chleba. Lubię bułki mocno wypieczone z chrupiącą skórką, z dodatkiem nasion i pestek dyni lub słonecznika. Piekąc dyniowe bułki czy chleb z taką ilością żytniej mąki zawsze dodaję drożdże aby ciasto porządnie wyrosło. Zaoszczędzam również czas zwłaszcza gdy piekę w tygodniu. Ciasto chlebowe po prostu wyrasta
codojedzeniaMung 200g Orzeszki, Słodycze – zdrowe , pyszne i nie drogie :) w dodatku wygodne opakowanie :) Orzeszki ziemne prażone Orzechy Ziemne w karmelu 200g Słonecznik w czekoladzie 250g Wspaniałości prawda? W dodatku te wszystkie produkty = 150 zł :) Tanio prawda? Dla mnie ten SKLEP jest idealny i na pewno nie są to moje ostatnie
Gotowanie Patkipęczakiem Składniki: szklanka kaszy pęczak kawałek dyni (około 200 g) 3 średnie buraki około 10 pomidorków koktajlowych pestki z połowy granatu 125 g mozzarelli natka pietruszki dwie łyżki pestek słonecznika dwie łyżki pestek dyni 3-4 łyżki oleju (u mnie rzepakowy) sok z połowy małej cytryny pieprz sól Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy odrobiną oleju i wkładamy
PatiGotujekażdemu może wejść w gusta. Składniki na 2 porcje: -130 g makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany) -puszka tuńczyka -3 łyżki pesto zielonego -2 średnie brokuły -1 łyżka słonecznika łuskanego +40 g sera żółtego po posypania Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Brokuły blanszujemy(świeże) lub gotujemy do miękkości (mrożone). 3. Ugotowany makaron mieszamy na patelni z pesto i dodajemy tuńczyka
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: suche: - 1 szklanka płatków owsianych - 1 szklanka płatków jęczmiennych - 2 łyżki słonecznika - 2 łyżki pestek z dyni - 2 łyżki posiekanych nerkowców - 2 łyżki posiekanych orzechów pekan - 2 łyżki posiekanych migdałów - 2 łyżki posiekanych orzechów brazylijskich - 1 łyżka czarnego sezamu - 3 łyżki rodzynek mokre: - 1 jajko - 2 banany - 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki suche umieszczamy w dużej
Szkrab Je Samszklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 100 g roztopionego masła ok. 200 g bakalii (u mnie suszona żurawina, posiekane orzechy włoskie i migdały, słonecznik) W misce wymieszać płatki owsiane, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dodać całe jajka i rozpuszczone masło, wymieszać. Na koniec dodać bakalie, ponownie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką
Simply Foodzupie. Całość zmiksować na gładki krem. Jeśli potrzeba dosolić do smaku. Jeśli krem byłby za gęsty można dolać nieco bulionu. Gotowy krem podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie prażony słonecznik
Monia miesza i gotujeowsianych 60g pełnoziarnistej mąki żytniej 60g mąki ryżowej 175ml oleju kokosowego 4 wiejskie jaja 8 łyżek miodu 100g migdałów 35g siemienia lnianego 45g sezamu 35g pestek dyni 50g pestek słonecznika 120g suszonej żurawiny 60g rodzynek 35g jagłów ekspandowanych Płatki owsiane wsypujemy do blenndera i mielimy. Do dużej miski wsypujemy płatki, oba rodzaje mąki oraz wszystkie bakalie, pestki i orzechy. Wszystko
Cooking Monsterjuż warzywa są miękkie - blendujemy wszystko w garnku - i gotowe! Prawda, że prosty przepis? Krem jest przepyszny! Oczywiście można dodać na wierzch, przy podaniu kremu np. prażony słonecznik lub dynię... można dodać również inne zioła i przyprawy...w zależności od upodobań. :) Obowiązkowo dodajcie podczas podania kremu jogurt naturalny :) Powodzenia! :) Zapraszam również do zapoznania się z moimi innymi przepisami
MintTaste