Znowu moja ulubiona cukinia. Pyszna i neutralna w smaku jest idealną bazą do kremowych zup. Bardzo dobrze przyjmuje smaki innych składników dlatego też połączyłam ją z wyrazistym porem i serem pleśniowym. składniki: 500 g obranej cukinii 200 g obranych ziemniaków 1 cebula 250 g pora, biała i jasnozielona część 1 l bulionu 1 łyżka masła 100 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy sól do smaku Cukinię i ziemniaki pokroić w kostkę. Pora pokroić w plastry lub pół plastry. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ro... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...