niespodziewanych gości! :) Pełnoziarniste bułki lub chlebek kroimy na małe kromeczki. Na kromeczki nakładamy cienkie plasterki sera mozzarella. Smarujemy je delikatnie pomidorowym pesto. Nakładamy posiekaną natkę pietruszki. Posypujemy ziarnami słonecznika. Kromeczki posypujemy starkowanym serem mozzarella. Nakładamy pokrojone w cienkie plasterki suszone pomidory. Gotowe pieczywko wkładamy do piekarnika na 200 stopni na ok. 10 min. GOTOWE ! :) Grzanki najlepiej podać ze smakowymi oliwami
MintTasteposiekaną natkę pietruszki - następnie całość miksujemy na gładką masę, doprawiamy bazylią, szczyptą pieprzu cayenne. KREM Z GROSZKU GOTOWY! Krem z groszku najlepiej podawać z kroplą jogurtu naturalnego i prażonym słonecznikiem. Zachęcam również do przygotowania kremu z cukinii - przepis znajdziesz -> tutaj
MintTastewarzyw przeciery pomidorowe lub pomidory z puszki i jeszcze raz miksujemy; - wszystko razem należy jeszcze raz zagotować i ewentualnie ponownie doprawić do smaku. Krem polecam podawać z prażonym słonecznikiem i natką pietruszki. SMACZNEGO
MintTastegotować jeszcze przez ok. 20 minut, aby wszystkie składniki były miękkie, na koniec dodać oregano, majeranek i dużą łyżkę masła; - zupę zblendować na gładką konsystencję. Polecam podawać z prażonym słonecznikiem i świeżą natką pietruszki. SMACZNEGO
MintTastebułki same rosną. Nie dość że pięknie się prezentują to są jeszcze cudne i smakowite, a no i zdrowe na bank. Do dzieła moi kochani. Bułeczki dyniowe ze słonecznikiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieminut, jest wspaniale rozgrzewająca oraz sycąca. Dodatkowo posiada piękny kolor, dzięki któremu wspaniale prezentuje się w naczyniu. Zupę oczywiście możecie podawać ulubionymi dodatkami, jak grzanki, pestki dyni, pestki słonecznika czy też z groszek ptysiowy. Aby podkręcić smak zupy, dodatkowo, zamiast śmietany, dodałam do niej odrobinę kremowego, koziego sera oraz natkę pietruszki. Dla tych co nie przepadają za ostrymi smakami, zalecam
Kuchnia Bazyliiczerwonej cebuli puszki kukurydzy puszka groszku z marchewką 30 dag szynki konserwowej drobiowej 3-4 ogórki kiszone 10-15 dag makaronu muszelki 0,5 szklanki łuskanego słonecznika majonez jogurt naturalny musztarda sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, makaron, brokuła gotujemy. Ogórki kroimy w kostkę i przekładamy na sitko razem z groszkiem i kukurydzą. Cebulę, szynkę, jajko kroimy w kostkę, przekładamy
Pani na deserPyszny i bardzo prosty sernik z dodatkiem kawy to prawdziwe doznanie smakowe. Bazowałam na moim sprawdzonym przepisie na SERNIK ZE SŁONECZNIKIEM . Polecam zrobić :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM 25/40 CM: MASA SEROWA: 1,50 kg zmielonego sera 30 dag cukru 250 ml kwaśnej śmietany 125 ml oleju 4 jajka szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Pani na deserPuree z dyni – 250 g Mleko – 100 ml Drożdże – 30g Masło – 100g Cukier – 2-3 łyżki Szczypta soli Jajko – 2 sztuki + do posmarowania bułeczek Do posypania bułeczek – pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, sezam Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże z cukrem i solą. Masło roztopić i przestudzone dodać do mąki. Mąkę wymieszać z jajkami, mlekiem z drożdżami i puree
Kuchnia Bon Appetittyle dobre i ma tyle zastosowań, że nawet swąd palonych blenderów mi tego uczucia nie zdemolował. Domowe masło orzechowe robię z orzeszków ziemnych (arachidowych). Można robić masła z migdałów, słonecznika, orzechów laskowych czy włoskich i takie masła też pojawią się na blogu. Jednak z arachidków jest moim masłem ukochanym. Orzeszki arachidowe mają bardzo dużo białka i co śmieszniejsze, należą
ladykitchengorącej wody 1-2 łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru biały pieprz sól Dodatkowo: świeża bazylia 2 łyżki orzeszków pinii 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka pestek dyni Przygotownie: 1) Przygotować bulion mieszając koncentrat bulionu drobiowego Krakus z gorącą wodą. 2) Nasiona i orzechy podprażyć na suchej patelni. 3) Pietruszkę, ziemniaka oraz gruszki obrać i pokroić
Fitsweet.menaraz ;) Bardzo proste, pyszne chrupiące i do tego zdecydowanie fit, będą smakować zarówno małym jak i dużym miłośnikom słodkości. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 100 g żurawiny 100 g słonecznika 50 g sezamu 3 łyżki miodu 150ml mleka 3 jajka W jednym naczyniu mieszamy suche składniki, w drugim mokre, a następnie łączymy jedne z drugimi. Z powstałej masy formujemy okrągłe
Cynamonowe szczęścieGotowałam do miękkości warzyw. Wlałam sok z pomarańczy zgotowałam i zmiksowałam zupę. Następnie dodała przyprawy i wymieszałam, aż będzie miała swój smak. Wylałam do misek i okrasiłam oliwą, pestkami słonecznika i czarnuszką
AZgotuj!aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obtoczone w mące słonecznik, siemię lniane i migdały. Dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestaletniej wody (o temperaturze max. 40 stopni), 2 łyżeczek cukru (u mnie cukier trzcinowy), 1 łyżeczki soli (ja używam himalajskiej), ulubionych ziaren – u mnie jest to siemię lniane, słonecznik, pestki dyni i sezam, tłuszczu do posmarowania foremki, mielonego siemienia lnianego, mąki jaglanej lub kminku (mielonego i całego) – do wysypania formy (można też wyłożyć ją grubym papierem do pieczenia
Okiem Blondynki by McBlondi