słonecznik - 8260 przepisów (strona:333/551)

PESTO Z LIŚCI RZODKIEWKI 212

Takie pesto z liści rzodkiewki świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub pasta do chleba. Składniki: – pęczek liści rzodkiewki – 2 ząbki czosnku – 1/2 szklanki pestek słonecznika – 1/3 szklanki tartego Czytaj więcej → Artykuł PESTO Z LIŚCI RZODKIEWKI pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
KASZA BULGUR ZE SZPARAGAMI 167

dużo, to też kasza bulgur gości często na moim stole. Dziś przedstawiam Wam pomysł na bardzo pyszne i kolorowe danie – kasza bulgur ze szparagami, z dodatkiem prażonego słonecznika i czarnych oliwek. Składniki: – 100g kaszy bulgur – oliwa z oliwek Czytaj więcej → Artykuł KASZA BULGUR ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
Ptysiowy torcik z tuńczykiem 115

śmietankowego puszystego 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki żelatyny pieprz dekoracje: 4 pomidorki koktajlowe 1 ogórek długi 4 liście sałty 10 oliwek czarnych 1 papryczka chili 1 garść kiełek słonecznika natka pietruszki pieprz czerwony 160 g tuńczyka w sosie własnym Princes Ciasto ptysiowe: Do garnka wlewam wodę, dodaję masło, sól i zagotowuję. Do wrzącej wody wsypuję mąkę i energicznie mieszam

wesoła kuchnia
Sałatka włoska z chrupiącym salami 168

coś chrupie, a w tej chrupią aż dwie rzeczy, bo mamy w niej i chipsy z salami i cudowną mieszankę pestek włoskich z firmy Helio . W mixie zajdziemy pestki słonecznika, dyni i cudowne orzeszki pinii. Wprost idealna mieszanka do sałatek! Sałatka włoska z chrupiącym salami Składniki: kulka mozzarelli około 100 g salami 100 g makaronu penne około 50 g rukoli

PatiGotuje
Domowe musli 180

Musli:  1.Płatki (owsiane, pszenne, orkiszowe, żytnie, itp) 2.Otręby (owsiane, pszenne, orkiszowe, żytnie itp.) 3.Orzechy (włoskie, migdały, ziemne, laskowe itp.) 4.Ziarna / Pestki (siemię lniane, pestki dyni, pestki słonecznika, sezam itp.) 5.Dodatki smakowe (suszone owoce, wiórka kokosowe itp.)  6.Dodatek płynny (oleje, miody itp.) Składniki: 200g płatków owsianych górskich 200g płatków orkiszowych  100g migdałów 100g suszonej żurawiny

Smacznie Pysznie Kalorycznie
KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I MARCHEWKI 136

Kotleciki z kaszy jaglanej i marchewki to pyszny pomysł na obiad. Dodatek prażonych pestek słonecznika nadaje im ciekawego posmaku, samo przygotowanie kotlecików jest bardzo proste i szybkie. Sprawdzą się też świetne na grilla! 🙂 Składniki/6 kotlecików: – 1,5 szklanki kaszy jaglanej – 1 marchewka – 1 mała cebula – 2 jajka – 1 płaska łyżeczka Czytaj więcej → Artykuł KOTLECIKI

greengoodies
Granola z jogurtem i owocami – DESER DLA DIABETYKA 298

połączeniu z jogurtem naturalnym i niewielką ilością pełnych witamin owoców jagodowych, stanowią pełnowartościowy posiłek, który dodaje energii. Składniki na 6 porcji : 120g płatków owsianych górskich 20g ziaren słonecznika 20g orzechów laskowych 20g płatków migdałowych 20g miodu 120ml mleka owsianego 600ml jogurtu naturalnego 1,5% 300g borówek Płatki owsiane, orzechy i pestki wsypać do miski. Mleko podgrzać, dodać do niego miód

Dietolog
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, laktozy i jajek) 228

osoby na redukcji) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie śmietana 30% lub śmietanka kokosowa opcjonalnie starty parmezan płatki migdałów , pestki dyni lub słonecznika chipsy z boczku   Szparagi umyć, osuszyć i odłamać lub odkroić twarde i grube końce. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W garnku roztopić tłuszcz, zeszklić cebulę i dodać obrany

Ola la LCHF
Słodkie kulki owsiane czyli Słodki Czwartek odc. 150 147

orzechów arachidowych, bez cukru i innych dodatków) 2 łyżki siemienia lnianego roztartego w moździerzu ½ tabliczki gorzkiej czekolady 70% ½ szkl. wiórków kokosowych 4 płaskie łyżki miodu ½ szkl. ulubionych pestek np. słonecznika Na suchej patelni, na małym ogniu prażymy płatki owsiane, tak by zaczęły się lekko rumienić i ładnie pachnieć. Podobnie postępujemy z pestkami. Dorzucamy je do płatków. Czekoladę siekamy drobno

Dzieje kuchennej Wiewióry
Top 10 najlepszych przepisów na wiosnę – nowalijki 158

drobnego makaronu – u mnie zacierki ale może być fregola, orzo lub podobny (waga przed ugotowaniem) pęczek rzodkiewek razem z listkami ząbek czosnku przetarty przez praskę 4 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki startego parmezanu ćwierć łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 100 ml oliwy 2 szalotki – obrane, pokrojone na plasterki i podsmażone na patelni czerwona papryka – oczyszczona i pokrojona

Ugotowane pozamiatane
Owsiane ciasteczka - bez cukru, bez jaj, bez maki 95

Składniki : - 2 banany - sok z 1 mandarynki - 1 szklanka płatków owsianych - 1/2 szklanki rodzynek -1/2 szklanki słonecznika Przygotowanie : Banany blendujemy, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy Na blasze wylozonej papierem do pieczenia formujemy ciasteczka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut

Szkrab Je Sam
5 pomysłów na zdrowe przekąski 130

zawierają dużo wapnia i sprzyjają obniżaniu poziom cholesterolu. Pomocne przy zaparciach i dolegliwościach trawiennych. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzać z ich ilością ze względu na wysoką kaloryczność; pestki słonecznika i dyni – te ziarna są źródłem białka i zdrowych tłuszczów. Ich jedzenie obniża poziom cholesterolu. Ze względu na zawartość magnezu są polecane osobom narażonym na stres i pracującym umysłowo. Podobnie

Okiem Blondynki by McBlondi
Spaghetti z pesto (pesto alla genovese) 189

Tradycyjnie składniki na pesto uciera się w marmurowym moździerzu, jeśli go nie posiadacie lub chcecie ułatwić sobie pracę, użyjcie blendera Opcjonalnie orzeszki piniowe można zastąpić orzechami nerkowca lub ziarnami słonecznika, jednak polecam użyć oryginalnych składników, bo smak będzie się nieco różnić. Składniki: około 300 g makaronu spaghetti 1 duża doniczka bazylii 40 g orzeszków piniowych 1 ząbek czosnku 2 łyżki

Oryginalny smak
Sałatka z zielonymi szparagami, białą fasolą, czarną quinoą i wiosennym pesto 137

nasion słoneczknika 1/2 szklanki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny  klarowane masło pieprz sól Wykonanie: składniki na pesto - czosnek niedźwiedzi, rukola, natka pietruszki, liście rzodkiewki, parmezan, słonecznik, oliwę, sok z cytryny, trochę roli i pieprzu - umieszczamy w rozdrabniaczu i miksujemy na pesto, do takiej konsystencji, jaka Wam najbardziej odpowiada. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i przesmażamy

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania