słonecznik - 8260 przepisów (strona:328/551)

BATONIKI PROTEINOWO-OWSIANE Z RODZYNKAMI 77

proszek do pieczenia (Bez odżywki białkowej batoniki również wyjdą smaczne, jeśli nie dodajesz odżywki białkowej dodaj więcej rodzynek, jajo, ewentualnie 2 łyżki miodu. Możesz dodać też żurawinę, morele suszone, słonecznik, orzechy... eksperymentuj) Oczywście w przypadku zmiany skłądników kaloryczność i makroskłądniki będą nieco inne niż podane pod zdjęciem.  Wykonanie:  Rodzynki dodajemy do płatków owsianych, zalewamy wrzącą wodą, dodajemy cynamon

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
CHLEBEK ORKISZOWO-PSZENNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI 70

płatki owsiane (150 g) -drożdże suche (7g) lub ¼ kostki (25 g) -woda ciepła -około 2,5 szklanki -cukier ½ łyżeczki - sól -1 łyżeczka - opcjonalnie: zioła, pieprz, pestki z dyni, słonecznik Wykonanie: 1. Zrobić mieszankę: W głębokim naczyniu, drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (1 szklanka) z cukrem i mąką (4 łyżki). Wymieszać dokładnie i odstawić pod przykryciem na około

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Żytni chleb na zakwasie z pestkami 99

przedstawiam chleb prosty, smaczny, z miękkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Chleb idealny na kanapki do pracy czy szkoły, pestki fajnie chrupią pod zębem. Chleb żytni na zakwasie z pestkami słonecznika i dyni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb z zieloną czubrycą 156

mąki pszennej (ja dałam 400 gram mąki typu 1000 i 100 gram typu 405), 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka czubrycy zielonej, 1 łyżka płatków owsianych, 1 łyżka ziaren słonecznika, 1 łyżka nasion szałwi hiszpańskiej chia, troszkę oregano, Wykonanie: w ciepłej wodzie kruszymy drożdże. Do osobnej miski wsypujemy mąkę oraz wszystkie składniki suche, mieszamy. Dolewamy wodę z drożdzami, mieszamy łyżką, przykrywamy

Smaki Przyprawy i Kolory
Ciastka muesli 112

smaczne. Przygotowałam je z samych zdrowych produktów: płatków owsianych, banana i bakalii. Składniki na 8 ciastek : 2 dojrzałe banany (180g banana bez skórek) 80 płatków owsianych górskich 10g nasion słonecznika 10g posiekanych orzechów włoskich 10g płatków migdałowych 10g rodzynek 1/2 łyżeczki cynamonu Banany zmiksować na mus. Ja to zrobiłam w rozdrabniającej końcówce blendera, ale równie dobrze można rozgnieść je widelcem

Dietolog
Zupa krem z cukinii i brokułów na bulionie warzywnym 142

Uwielbiam kremy z warzyw. A szczególnie mogę zajadać się taką zupą z cukinii i brokułów. Podana z prażonym słonecznikiem jest idealna na chłodniejsze dni. Mimo że, przygotowałam cały garnek, dokładkom nie mogłam się oprzeć. Jeżeli nie licząc czasu na ugotowanie bulionu, przygotowanie zupy krem z cukinii i brokułów jest ekspresowe. Chodźcie po przepis :) Zupa […] Artykuł Zupa krem z cukinii

Pink Envelope
Sałatka z jarmużem 90

łodygi jarmużu 1 słodki ziemniak orzeszki piniowe ( lub pestki słonecznika) olej sól papryka słodka lub pikantna syrop klonowy Słodkiego ziemniaka pokroić w kostkę dość dużą, zamarynować w oleju, papryce, soli i łyżce syropu klonowego. Piec 30 minut w piekarniku na 190 stopni. Jarmuż umyć i blanszować 1 minutę w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przygotować ulubiony dresing np. z musztardy i oleju

AZgotuj!
Domowa granola 99

ilością niepotrzebnych cukrów i innych dziwnych dodatków? Tak naprawdę w 30 minut możecie przygotować granolę z ulubionymi dodatkami w domu! Moja granola to mieszanka płatków, orzechów włoskich, sezamu, ziaren słonecznika i suszonych owoców. Teraz tylko jogurt naturalny oraz świeże owoce i mam pyszne, pełnowartościowe śniadanie.     Składniki: 1 szklanka płatków Czytaj dalej... Artykuł Domowa granola pochodzi z serwisu Pasja

Pasja Smaku
Domowa granola bez zbędnego cukru 111

pyszna granola gotowa. Idealne do mleka, jogurtu czy jako chrupiąca przekąska. DOMOWA CHRUPIĄCA GRANOLA  Czas przygotowania 25 minut Szklanka płatków owsianych Szklanka płatków jaglanych Pół szklanki pestek słonecznika Ćwierć szklanki pestek dyni Ćwierć szklanki siemienia lnianego 2 łyżki nasion chia 2 małe banany Pół łyżki miodu Płaska łyżka oleju rzepakowego Opcjonalnie cynamon Można dodać też orzechy, migdały, wiórki kokosowe

HealthyCreations
Dietetyczne ciasto z jabłkami :) 361

środku znajdziesz dużo jabłek, dużo cynamonu, dużo orzechów.  Składniki: 300 g mieszanki różnych płatków ( u mnie gotowe musli - płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki kukurydziane, nasiona słonecznika) 100 g mąki orzechowej (u mnie z orzeszków ziemnych, może każda dowolna mąka lub po prostu zmielone orzechy) 50 g ksylitolu lub erytrolu (Look Food) 1 łyżka płynnego oleju kokosowego (Look

Zdrowie na języku :P
Gryczano-kukurydziany najlepszy chleb bezglutenowy na świecie. 133

resztkę pestek, które potrzebne mi były do pesto, a że potrzeba jest matką wynalazku, to wykorzystałam gotową mieszankę suszonych owoców. Podsumowując zamiast suszonych owoców użyj dowolnych pestek czy to słonecznika, dyni itp. w dokładnie takiej samej ilości (150 g). Składniki na duży bochenek (moja keksówka ma wymiar 30×15 cm) 500 g mąki gryczanej białej (niepalonej) 200 g mąki

greenscarf
Lunch box ryżowy na słodko 113

pudełeczku nałożyć ryżu (u mnie Kupiec) , polać musem jabłkowo-malinowym i posypać świeżymi malinami. Lunch box do pracy gotowy. Do tego świeży listek mięty, kilka pestek dyni i słonecznika i mamy pyszną przekąskę lunchową! Polecam dla zabieganych ps. co dać jak nie ma musu w słoiczku? Świeże owoce wymieszane z jogurtem naturalnym i łyżeczką miodu! Share 1 Tweet 0 Google

Latosiowydom
CHLEB ORKISZOWY PEŁNOZIARNISTY Z ORZECHAMI I SEREM BLUE 166

dwóch silikonowych formach, o wym. 24x8cm Składniki: - 650g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 150g mąki żytniej chlebowej typ720 (jasna) - 25g soli himalajskiej (zwykłej mniej) - 20g siemienia lnianego - 20g pestek dyni - 20g słonecznika - 250g zakwasu (u mnie po 125g żytniego i 125g orkiszowego ) - 80-100g orzechów włoskich - 80-100g sera typu blue - ok.850g (ml) wody filtrowanej lub źródlanej W misie miksera

Smaczne Zdrowe
Zupa krem z szpinaku i cukini na mleku kokosowym z soczewica 73

Składniki : - 2 średnie  cukinie - pęczek koperku - 500 g szpinaku rozdrobnionego  - szklanka soczewicy zielonej  -  200 ml mleka kokosowego - opcjonalnie sól i pieprz - uprazony słonecznik do posypania Przygotowanie : Soczewice płuczemy na sitku. Zalewamy 4 szklankami wody i zagotowujemy.  Dodajemy obrana pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem.  Dodajemy szpinak, dolewamy ponownie

Szkrab Je Sam

Proponowane wyszukiwania