proszek do pieczenia (Bez odżywki białkowej batoniki również wyjdą smaczne, jeśli nie dodajesz odżywki białkowej dodaj więcej rodzynek, jajo, ewentualnie 2 łyżki miodu. Możesz dodać też żurawinę, morele suszone, słonecznik, orzechy... eksperymentuj) Oczywście w przypadku zmiany skłądników kaloryczność i makroskłądniki będą nieco inne niż podane pod zdjęciem. Wykonanie: Rodzynki dodajemy do płatków owsianych, zalewamy wrzącą wodą, dodajemy cynamon
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaspłatki owsiane (150 g) -drożdże suche (7g) lub ¼ kostki (25 g) -woda ciepła -około 2,5 szklanki -cukier ½ łyżeczki - sól -1 łyżeczka - opcjonalnie: zioła, pieprz, pestki z dyni, słonecznik Wykonanie: 1. Zrobić mieszankę: W głębokim naczyniu, drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (1 szklanka) z cukrem i mąką (4 łyżki). Wymieszać dokładnie i odstawić pod przykryciem na około
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasprzedstawiam chleb prosty, smaczny, z miękkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Chleb idealny na kanapki do pracy czy szkoły, pestki fajnie chrupią pod zębem. Chleb żytni na zakwasie z pestkami słonecznika i dyni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemąki pszennej (ja dałam 400 gram mąki typu 1000 i 100 gram typu 405), 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka czubrycy zielonej, 1 łyżka płatków owsianych, 1 łyżka ziaren słonecznika, 1 łyżka nasion szałwi hiszpańskiej chia, troszkę oregano, Wykonanie: w ciepłej wodzie kruszymy drożdże. Do osobnej miski wsypujemy mąkę oraz wszystkie składniki suche, mieszamy. Dolewamy wodę z drożdzami, mieszamy łyżką, przykrywamy
Smaki Przyprawy i Kolorysmaczne. Przygotowałam je z samych zdrowych produktów: płatków owsianych, banana i bakalii. Składniki na 8 ciastek : 2 dojrzałe banany (180g banana bez skórek) 80 płatków owsianych górskich 10g nasion słonecznika 10g posiekanych orzechów włoskich 10g płatków migdałowych 10g rodzynek 1/2 łyżeczki cynamonu Banany zmiksować na mus. Ja to zrobiłam w rozdrabniającej końcówce blendera, ale równie dobrze można rozgnieść je widelcem
DietologUwielbiam kremy z warzyw. A szczególnie mogę zajadać się taką zupą z cukinii i brokułów. Podana z prażonym słonecznikiem jest idealna na chłodniejsze dni. Mimo że, przygotowałam cały garnek, dokładkom nie mogłam się oprzeć. Jeżeli nie licząc czasu na ugotowanie bulionu, przygotowanie zupy krem z cukinii i brokułów jest ekspresowe. Chodźcie po przepis :) Zupa […] Artykuł Zupa krem z cukinii
Pink Envelopełodygi jarmużu 1 słodki ziemniak orzeszki piniowe ( lub pestki słonecznika) olej sól papryka słodka lub pikantna syrop klonowy Słodkiego ziemniaka pokroić w kostkę dość dużą, zamarynować w oleju, papryce, soli i łyżce syropu klonowego. Piec 30 minut w piekarniku na 190 stopni. Jarmuż umyć i blanszować 1 minutę w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przygotować ulubiony dresing np. z musztardy i oleju
AZgotuj!ilością niepotrzebnych cukrów i innych dziwnych dodatków? Tak naprawdę w 30 minut możecie przygotować granolę z ulubionymi dodatkami w domu! Moja granola to mieszanka płatków, orzechów włoskich, sezamu, ziaren słonecznika i suszonych owoców. Teraz tylko jogurt naturalny oraz świeże owoce i mam pyszne, pełnowartościowe śniadanie. Składniki: 1 szklanka płatków Czytaj dalej... Artykuł Domowa granola pochodzi z serwisu Pasja
Pasja Smakupyszna granola gotowa. Idealne do mleka, jogurtu czy jako chrupiąca przekąska. DOMOWA CHRUPIĄCA GRANOLA Czas przygotowania 25 minut Szklanka płatków owsianych Szklanka płatków jaglanych Pół szklanki pestek słonecznika Ćwierć szklanki pestek dyni Ćwierć szklanki siemienia lnianego 2 łyżki nasion chia 2 małe banany Pół łyżki miodu Płaska łyżka oleju rzepakowego Opcjonalnie cynamon Można dodać też orzechy, migdały, wiórki kokosowe
HealthyCreationsśrodku znajdziesz dużo jabłek, dużo cynamonu, dużo orzechów. Składniki: 300 g mieszanki różnych płatków ( u mnie gotowe musli - płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki kukurydziane, nasiona słonecznika) 100 g mąki orzechowej (u mnie z orzeszków ziemnych, może każda dowolna mąka lub po prostu zmielone orzechy) 50 g ksylitolu lub erytrolu (Look Food) 1 łyżka płynnego oleju kokosowego (Look
Zdrowie na języku :Presztkę pestek, które potrzebne mi były do pesto, a że potrzeba jest matką wynalazku, to wykorzystałam gotową mieszankę suszonych owoców. Podsumowując zamiast suszonych owoców użyj dowolnych pestek czy to słonecznika, dyni itp. w dokładnie takiej samej ilości (150 g). Składniki na duży bochenek (moja keksówka ma wymiar 30×15 cm) 500 g mąki gryczanej białej (niepalonej) 200 g mąki
greenscarfpudełeczku nałożyć ryżu (u mnie Kupiec) , polać musem jabłkowo-malinowym i posypać świeżymi malinami. Lunch box do pracy gotowy. Do tego świeży listek mięty, kilka pestek dyni i słonecznika i mamy pyszną przekąskę lunchową! Polecam dla zabieganych ps. co dać jak nie ma musu w słoiczku? Świeże owoce wymieszane z jogurtem naturalnym i łyżeczką miodu! Share 1 Tweet 0 Google
Latosiowydomdwóch silikonowych formach, o wym. 24x8cm Składniki: - 650g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 150g mąki żytniej chlebowej typ720 (jasna) - 25g soli himalajskiej (zwykłej mniej) - 20g siemienia lnianego - 20g pestek dyni - 20g słonecznika - 250g zakwasu (u mnie po 125g żytniego i 125g orkiszowego ) - 80-100g orzechów włoskich - 80-100g sera typu blue - ok.850g (ml) wody filtrowanej lub źródlanej W misie miksera
Smaczne ZdroweSkładniki : - 2 średnie cukinie - pęczek koperku - 500 g szpinaku rozdrobnionego - szklanka soczewicy zielonej - 200 ml mleka kokosowego - opcjonalnie sól i pieprz - uprazony słonecznik do posypania Przygotowanie : Soczewice płuczemy na sitku. Zalewamy 4 szklankami wody i zagotowujemy. Dodajemy obrana pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Dodajemy szpinak, dolewamy ponownie
Szkrab Je Sam