gości jest cukinia faszerowana tym, co akurat znajdę w lodówce. Dziś krążki cukinii wypełnione pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą. W wersji wegańskiej bez mozzarelli, ale ze słonecznikiem. Kuskus to delikatna, lekkostrawna i ekspresowa kasza, którą można przygotować w kilka minut. Nie trzeba jej gotować, wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać, aż płyn się wchłonie. Dotychczas spotykałam tylko białą wersję
Dietologpodawany z sałatka z gruszka i orzechami laskowymi (21 zł). Danie pięknie się prezentuje i doskonale smakuje sałatka z krewetkami, pomidorowym pistou i camembertem w cieście filo z prażonym słonecznikiem i aromatyzowana zielona oliwą (31 zł). Sałatka jest rewelacyjna, idealnym jej dopełnieniem jest dressing, którym została polana, a krewetki są chrupiące ziemniaczana zapiekanka z kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem
Kulinarne przygody GatityDzień Matki i coś słodkiego na pewno będziecie robić i może ktoś się skusi na taki serniczek..Tym razem co prawda do sernika dodałam pokruszone "ludki" z sezamu i słonecznika w karmelu, ale można też nic nie dodawać lub dodać startą czekoladę, rodzynki , świeże owoce itp. 1 kg twarogu 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 1 szkl.śmietany
Moje domowe kucharzenieprzygotowanie 2 porcji Składniki na placki 3 jajka 2 garści kukurydzy Pół cukinii Pół pęczka szczypiorku 10 łyżek płatków owsianych 2-3 łyżki miksu pestek dyni i słonecznika Czubryca zielona, pieprz, sól Karmelizowane warzywa Czerwona papryka Pół czerwonej cebuli Ocet balsamiczny Pasta ajvar Łyżeczka miodu PLACKI Płatki owsiane oraz pestki zmielić na mąkę, część pestek można zostawić w większych
HealthyCreationsłyżki masła (dałam nierafinowany olej kokosowy- o smaku kokosa) - 50g drobno pokrojonych owoców suszonych (u mnie 20g świeżych daktyli i 30g moreli) - 50g ziaren (u mnie podprażony słonecznik) - 40g orzechów (u mnie rozdrobnione nerkowce, włoskie, laskowe i migdały)- można pominąć W rondlu podgrzać syrop z ksylitolem (lub cukrem) i olejem kokosowym (lub masłem) do rozpuszczenia (nie gotować). Następnie dodać płatki
Smaczne Zdrowesiostra była zachwycona jej smakiem. 1 woreczek kaszy jęczmiennej Cenos pęczek szparagów filet z kurczaka 1/2 sałaty lodowej sól, świeżo zmielony pieprz 7 pomidorków koktajlowych 3 łyżki ziaren prażonych (słonecznik, pini, pestki dyni) Dressing: 1/2 szkl oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy francuskiej łyżka miodu sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Dressing: wszystkie składniki przełożyć do słoiczka, zakręcić i mocno
Smakołyki Asibardzo zyskuje na smaku i jest po prostu przepyszna. Polecam Wam! przepis na truskawki pod kruszonką z owsianki - 15 łyżek płatków ( owsiane, błyskawiczne, jęczmienne, górskie -mieszanka) - kilka łyżek ziaren ( słonecznik, dynia) - kilka łyżeczek nasion chia - suszona żurawina - syrop z agawy - olej kokosowy (zamiennie masło) - truskawki Kokilki wysmaruj tłuszczem, poukładaj owoce, posyp mieszanką, skrop syropem z agawy i olejem kokosowym. Pieczemy
SMYKWKUCHNIpozostawiłabym w całości. Ciastka ze sfermentowanych ziaren owsa • 860g dokładnie odsączonych ziaren owsa, użyłam całość po fermentacji trochę dodałam do ciasta chlebowego, • 200g roztopionego masła, • 3 łyżki słonecznika, • 3 łyżki dyni, • 3 łyżki melasy, miałam z morwy białej, może być miód, • 3 łyżeczki trzcinowego cukru, • 3 łyżki z górką mąki kokosowej, • 3 jajka, • 2 płaskie łyżeczki sody
Leśny Zakątekjednego stołu i spożywają wspólnie posiłek. Jest to czas gdzie można porozmawiać i dowiedzieć się nieco o kulturze i kuchni hiszpańskiej. Szparagi z majonezem, awokado i batonik ze słonecznika Ananas obtoczony „włosami anielskimi” z lodami kokosowymi ”Flan” podany z marakują i kremem waniliowym La paella Valenciana Artykuł Praktyki w restauracjach pochodzi z serwisu Kuchnia hiszpańska - przepisy "Gotuj po hiszpańsku
Gotuj po hiszpańskuczekoladową Składniki: 3 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki posiekanych migdałów 1/2 szklanki poppingu z amarantusa 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/4 szklanki sezamu 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki rodzynek 3 łyżki suchego maku 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki kardamonu 2 łyżki syropu klonowego lub z agawy 2 łyżki oleju
Moja Mama Gotujeśmietankowego puszystego 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki żelatyny pieprz dekoracje: 4 pomidorki koktajlowe 1 ogórek długi 4 liście sałty 10 oliwek czarnych 1 papryczka chili 1 garść kiełek słonecznika natka pietruszki pieprz czerwony 160 g tuńczyka w sosie własnym Princes Ciasto ptysiowe: Do garnka wlewam wodę, dodaję masło, sól i zagotowuję. Do wrzącej wody wsypuję mąkę i energicznie mieszam
wesoła kuchniacoś chrupie, a w tej chrupią aż dwie rzeczy, bo mamy w niej i chipsy z salami i cudowną mieszankę pestek włoskich z firmy Helio . W mixie zajdziemy pestki słonecznika, dyni i cudowne orzeszki pinii. Wprost idealna mieszanka do sałatek! Sałatka włoska z chrupiącym salami Składniki: kulka mozzarelli około 100 g salami 100 g makaronu penne około 50 g rukoli
PatiGotujeMusli: 1.Płatki (owsiane, pszenne, orkiszowe, żytnie, itp) 2.Otręby (owsiane, pszenne, orkiszowe, żytnie itp.) 3.Orzechy (włoskie, migdały, ziemne, laskowe itp.) 4.Ziarna / Pestki (siemię lniane, pestki dyni, pestki słonecznika, sezam itp.) 5.Dodatki smakowe (suszone owoce, wiórka kokosowe itp.) 6.Dodatek płynny (oleje, miody itp.) Składniki: 200g płatków owsianych górskich 200g płatków orkiszowych 100g migdałów 100g suszonej żurawiny
Smacznie Pysznie Kaloryczniepołączeniu z jogurtem naturalnym i niewielką ilością pełnych witamin owoców jagodowych, stanowią pełnowartościowy posiłek, który dodaje energii. Składniki na 6 porcji : 120g płatków owsianych górskich 20g ziaren słonecznika 20g orzechów laskowych 20g płatków migdałowych 20g miodu 120ml mleka owsianego 600ml jogurtu naturalnego 1,5% 300g borówek Płatki owsiane, orzechy i pestki wsypać do miski. Mleko podgrzać, dodać do niego miód
Dietolog