kwaskowo-owocowymi nutami. Coś genialnego. Zdecydowanie polecam, najlepsza 😋 Składniki: 250 g mieszanki różnych płatków (u mnie gotowe musli - płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki kukurydziane, nasiona słonecznika) 60 g oleju kokosowego (forma półpłynna) 60 g ksylitolu lub erytrolu 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli 2 jajka Budyń: dwa opakowania budyniu (użyłam Amylona
Zdrowie na języku :Ppodwójną porcję, bo z jednej wychodzi sałatki nie dużo. Miłego dnia :-) Składniki: 1 brokuł 1 czerwona cebula 300 g wędzonego boczku 100 g pestek dyni 100 g pestek słonecznika Sos: 2 łyżki octu winnego 2 łyżki cukru 3 łyżki majonezu 1. Brokuła myjemy, dzielimy na małe różyczki i gotujemy. Odcedzamy, studzimy. 2. Na patelni bez dodatku tłuszczu podsmażamy
kruche babeczkiproste w przygotowaniu ciasto. Zachęcam do skosztowania. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu a efekt jest smakowity. Ciemny biszkopt przekładamy kremem na bazie kajmaku, kremówki i podprażonych ziaren słonecznika. Całość polana gorzką czekoladą. Mmm... pyszności musicie spróbować. Ciekawe połączenie smaków. Biszkopt:5 jajek3/4 szklanki cukru1/2
Krokusowy Domwarto poeksperymentować w kuchni, by spróbować czegoś innego. Przepis Danie łatwe, szybkie i fit! Porcja: 500kcal, Tłuszcz: 18g, Białko: 16g, Węglowodany 65g, błonnik 9g Składniki: 100-150 g topinambura (słonecznika bulwiastego), cebula, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek mleczka kokosowego, 2 łyżki soczewicy czerwonej, 4 łyżki kaszy jaglanej, łyżeczka curry, sól, łyżeczka oleju kokosowego, Sposób wykonania: Do potrawy użyj mleczka kokosowego
Strefa Zdrowego Żywieniasumienia! SKŁADNIKI: 0,5 szklanki oleju kokosowego 0,5 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki wiorków kokosowych 0,5 szklanki ziaren słonecznika 1 szklanka rodzynek 1 szklanka mąki płaska łyżeczka sody oczyszczonej skórka otarta z pomarańczy WYKONANIE: miksuję masło kokosowe z cukrem trzcinowym na puszystą masę dodaję po jednym jajku cały
Upiecz sobie babeczkęciężko się od nich oderwać. SKŁADNIKI : 1 opakowanie mieszanki krakersów firmy noblehealth-krakersy-bezglutenowe-zurawina-i-baobab w skład wchodzi suszona żurawina płatki owsiane bezglutenowe ziarno słonecznika ziarna lnu ziarna sezamu mąka migdałowa mąka z amarantusa miąższ owocu baobabu sproszkowany sok trzciny cukrowej
Kulinarne Fantazje Mariolibryndzy, tosty francuskie z chałki, krem cytrynowy (lemom crud), ciemnie pieczywo (21 zł) energetyczne śniadanie - łosoś wędzony, awokado, jajka w koszulkach, kremowy serek z rzodkiewką, młody szpinak, ziarna słonecznika, domowy chleb bananowy, ciemne pieczywo (21 zł) śniadanie polskie - jajecznica, grilowany boczek, żółty serek, kremowy serek z warzywami, frankfurterki, sałatka warzywna śniadanie krakowskie - sadzone jajka, bajgiel z pastą z pstrąga, sałatka
Kulinarne przygody Gatityteż będzie pysznie ! Pasta z pieczonych buraków z serem feta 5 niedużych buraczków 1/4 kostki sera feta 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz 1 łyżka nasion słonecznika ( + 1 mała łyżeczka do posypania pasty ) Buraczki umyłam, ułożyłam na folii do pieczenia, skropiłam oliwą i upiekłam w 200 C przez 20 minut ( to były małe, młode buraczki ) więc
Kuchnia na wzgórzugości jest cukinia faszerowana tym, co akurat znajdę w lodówce. Dziś krążki cukinii wypełnione pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą. W wersji wegańskiej bez mozzarelli, ale ze słonecznikiem. Kuskus to delikatna, lekkostrawna i ekspresowa kasza, którą można przygotować w kilka minut. Nie trzeba jej gotować, wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać, aż płyn się wchłonie. Dotychczas spotykałam tylko białą wersję
Dietologpodawany z sałatka z gruszka i orzechami laskowymi (21 zł). Danie pięknie się prezentuje i doskonale smakuje sałatka z krewetkami, pomidorowym pistou i camembertem w cieście filo z prażonym słonecznikiem i aromatyzowana zielona oliwą (31 zł). Sałatka jest rewelacyjna, idealnym jej dopełnieniem jest dressing, którym została polana, a krewetki są chrupiące ziemniaczana zapiekanka z kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem
Kulinarne przygody GatityDzień Matki i coś słodkiego na pewno będziecie robić i może ktoś się skusi na taki serniczek..Tym razem co prawda do sernika dodałam pokruszone "ludki" z sezamu i słonecznika w karmelu, ale można też nic nie dodawać lub dodać startą czekoladę, rodzynki , świeże owoce itp. 1 kg twarogu 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 1 szkl.śmietany
Moje domowe kucharzenieprzygotowanie 2 porcji Składniki na placki 3 jajka 2 garści kukurydzy Pół cukinii Pół pęczka szczypiorku 10 łyżek płatków owsianych 2-3 łyżki miksu pestek dyni i słonecznika Czubryca zielona, pieprz, sól Karmelizowane warzywa Czerwona papryka Pół czerwonej cebuli Ocet balsamiczny Pasta ajvar Łyżeczka miodu PLACKI Płatki owsiane oraz pestki zmielić na mąkę, część pestek można zostawić w większych
HealthyCreationsłyżki masła (dałam nierafinowany olej kokosowy- o smaku kokosa) - 50g drobno pokrojonych owoców suszonych (u mnie 20g świeżych daktyli i 30g moreli) - 50g ziaren (u mnie podprażony słonecznik) - 40g orzechów (u mnie rozdrobnione nerkowce, włoskie, laskowe i migdały)- można pominąć W rondlu podgrzać syrop z ksylitolem (lub cukrem) i olejem kokosowym (lub masłem) do rozpuszczenia (nie gotować). Następnie dodać płatki
Smaczne Zdrowesiostra była zachwycona jej smakiem. 1 woreczek kaszy jęczmiennej Cenos pęczek szparagów filet z kurczaka 1/2 sałaty lodowej sól, świeżo zmielony pieprz 7 pomidorków koktajlowych 3 łyżki ziaren prażonych (słonecznik, pini, pestki dyni) Dressing: 1/2 szkl oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy francuskiej łyżka miodu sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Dressing: wszystkie składniki przełożyć do słoiczka, zakręcić i mocno
Smakołyki Asibardzo zyskuje na smaku i jest po prostu przepyszna. Polecam Wam! przepis na truskawki pod kruszonką z owsianki - 15 łyżek płatków ( owsiane, błyskawiczne, jęczmienne, górskie -mieszanka) - kilka łyżek ziaren ( słonecznik, dynia) - kilka łyżeczek nasion chia - suszona żurawina - syrop z agawy - olej kokosowy (zamiennie masło) - truskawki Kokilki wysmaruj tłuszczem, poukładaj owoce, posyp mieszanką, skrop syropem z agawy i olejem kokosowym. Pieczemy
SMYKWKUCHNI