resztkę pestek, które potrzebne mi były do pesto, a że potrzeba jest matką wynalazku, to wykorzystałam gotową mieszankę suszonych owoców. Podsumowując zamiast suszonych owoców użyj dowolnych pestek czy to słonecznika, dyni itp. w dokładnie takiej samej ilości (150 g). Składniki na duży bochenek (moja keksówka ma wymiar 30×15 cm) 500 g mąki gryczanej białej (niepalonej) 200 g mąki
greenscarfpudełeczku nałożyć ryżu (u mnie Kupiec) , polać musem jabłkowo-malinowym i posypać świeżymi malinami. Lunch box do pracy gotowy. Do tego świeży listek mięty, kilka pestek dyni i słonecznika i mamy pyszną przekąskę lunchową! Polecam dla zabieganych ps. co dać jak nie ma musu w słoiczku? Świeże owoce wymieszane z jogurtem naturalnym i łyżeczką miodu! Share 1 Tweet 0 Google
Latosiowydomdwóch silikonowych formach, o wym. 24x8cm Składniki: - 650g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 150g mąki żytniej chlebowej typ720 (jasna) - 25g soli himalajskiej (zwykłej mniej) - 20g siemienia lnianego - 20g pestek dyni - 20g słonecznika - 250g zakwasu (u mnie po 125g żytniego i 125g orkiszowego ) - 80-100g orzechów włoskich - 80-100g sera typu blue - ok.850g (ml) wody filtrowanej lub źródlanej W misie miksera
Smaczne ZdroweSkładniki : - 2 średnie cukinie - pęczek koperku - 500 g szpinaku rozdrobnionego - szklanka soczewicy zielonej - 200 ml mleka kokosowego - opcjonalnie sól i pieprz - uprazony słonecznik do posypania Przygotowanie : Soczewice płuczemy na sitku. Zalewamy 4 szklankami wody i zagotowujemy. Dodajemy obrana pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Dodajemy szpinak, dolewamy ponownie
Szkrab Je Samśniadanie, a dokładnie coś w rodzaju pieczonej owsianki. Składniki: 250 g mieszanki różnych płatków (u mnie gotowe musli - płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki kukurydziane, nasiona słonecznika) 50 g mąki kokosowej (Look Food) 30 g erytrytolu lub ksylitolu (Look Food) 50 g płynnego oleju kokosowego (Look Food) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka
Zdrowie na języku :Ppyszne przepisy). Dziś polecam Wam spróbować serii Chrupany : Chrupany Orzeszek ziemny solony Chrupany Orzeszek ziemny w kruchej skorupce Chrupany Zmixowany: orzeszki, kukurydza, cieciorka (dodaję go również do sałatek) Chrupany słonecznik w skorupce Chrupany Orzeszek ziemny w słodkiej skorupce (ten jest u mnie na liście do wypróbowania, może ktoś już jadł? ) No i oczywiście niezawodny, pyszny, niezastąpiony Pan Popcorn
Słodkie okruszkiróżnego rodzaju zupy z dodatkiem świeżych i aromatycznych składników. Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na zupę z rzodkiewek i ziemniaków oraz na zupę szpinakową z młodą kalarepką i słonecznikiem . W drugiej propozycji kalarepkę można zastąpić ziemniakami oraz wędzonym łososiem, który jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Składniki: 500 ml bulionu warzywnego 500 g młodego szpinaku, umytego i oczyszczonego
Życie ze smakiemkoziego sera lub fetą. W tej sałatce każdy składnik ma znaczenie i nadaje jej wyjątkowego charakteru. Wspaniałe, intensywne kolory zachęcają do jedzenia i przykuwają uwagę. Chrupiąca rukola oraz pestki słonecznika a do tego soczyste pomidorki i głęboki smak oliwek, które łączy najprostszy na świecie winegret. Jest wspaniała
AniaGotuje.plsię udany, a sam placek wyszedł bardzo smaczny. Składniki: 60 g mieszanki różnych płatków (u mnie gotowe musli - płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki kukurydziane, nasiona słonecznika) 75 g pure z dyni (Look Food) 2 łyżeczki kakao szczypta soli 1/3 łyżeczki cynamonu 1 jajko 50 ml mleka 1 łyżeczka cukru kokosowego (Look Food) 1/2 łyżeczki proszku
Zdrowie na języku :Ppowrotem wlewamy do miski z jogurtem. Miksujemy. Na końcu dodajemy pokrojone w kosteczkę galaretki. Mieszamy dokładnie łyżką. Nektarynki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Bierzemy dowolną formę- u mnie słonecznik i na same dno wrzucamy nektarynkę. Otrzymaną masę wylewamy na owoce. Wkładamy do lodówki na kilka godzin (ja na noc), do całkowitego stężenia. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google
Latosiowydomjest idealnie słodkie, z wyczuwalnym dodatkiem kakao i czekolady. Składniki: 150 g mieszanki różnych płatków (u mnie gotowe musli - płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki kukurydziane, nasiona słonecznika) 50 g roślinnego białka ryżowego o smaku waniliowym (Plantforce - Siła Roślin) 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 rządki czekolady
Zdrowie na języku :Pstoły powracają kasze, warzywa strączkowe oraz ryby. Obecnie swój triumf święci kasza jaglana, oraz kasza gryczana, które uznawane są za bardzo zdrowe produkty. Powracają również dawne warzywa: topinambur, inaczej słonecznik bulwiasty, pasternak, skorzonera, brukiew, czy też jarmuż. Pojawia się coraz więcej odmian znanych warzyw: kolorowa marchew, różne odmiany dyni, czy pomidorów. Nowością w diecie Polaków są tak zwane superfoods
365 dni dookoła kuchnimałym słoiczku i polej nimi sałatkę. Wszystko wymieszaj. Przełóż do pojemnika i zabierz ze sobą do pracy. ➤ Rada: Do sałatki możesz dodać jeszcze garść pestek, np. dyni lub słonecznika. Czy chętnie zabieracie sałatki do pracy? Jaki jest przepis na Waszą ulubioną sałatkę? Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i Oliwaroślinna margaryna do smarowania chleba z prażonymi ziarnami :) Jestem z niej bardzo zadowolona, ponieważ świetnie smakuje i nadaje kanapkom fajny posmak ziaren. W swoim składzie ma prażone ziarna słonecznika, dyni, lnu oraz sezamu :) Każda kanapka smakuje z nią dużo lepiej :) Gorąco polecam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuowsianych górskich - 1 garść żurawiny - 1 garść nerkowców - 1 garść migdałów - 200g jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki miodu - 1 banan - 1 łyżka siemienia lnianego - 1 łyżka wiórek kokosowych - 4 łyżki słonecznika - 1 jajko Opcjonalnie: - 1 łyżeczka cynamonu Do ciasteczek dodałam to, co miałam jeżeli chodzi o orzechy i suszone owoce. Pamiętaj, że zamiast 1 garści migdałów możesz np. dodać więcej żurawiny
MintTaste