majonez. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłóż pastę na krakersy i udekoruj. Do dekoracji możesz użyć… plasterków wędliny, ogórka, rzodkiewki, pomidora, kawałków papryki, szczypiorku, ziaren słonecznika, orzechów, oliwek, listków bazylii itp. Polecam Wam też inne smakowite przekąski … – Sałatka z szynką i ananasem – Czosnkowe supełki – Serowe kulki – Krakersy
Kulinarne S.O.S.końcu dodajemy opłukaną soczewicę i gotujemy jeszcze 10-15 minut aż napęcznieje. Całość blendujemy. Gotowe! Zupę skropioną oliwą podajemy z tymiankiem, doskonale pasują grzanki, prażone pestki dyni czy słonecznika. Możemy dodać śmietanę lub jogurt. Doskonale sprawdzi się także cynamon, szczególnie, gdy zupę przygotowujemy zimą! Jeśli jesteś dłużej ze mną na blogu wiesz, że nie lubię podawać sztywnych proporcji. Próbujcie
MarcinChefdodaj passatę, przyprawy i wymieszaj. Gotuj, dopóki wszystkie warzywa zmiękną. Zblenduj całość na gładki krem. Na samym końcu dodaj sok z cytryny. Zupę możesz podawać z nasionami dyni lub słonecznika. Smacznego! A Wy, jakie macie sposoby na rozgrzanie się w te zimne dni? Piszcie w komentarzach. Na naszym Instagramie znajdziesz nasze codzienne zdrowe migawki z życia, a jesteśmy
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńmożliwość spróbować, gdyż spora część oferty dostępna jest w naszym kraju należą do jednych z moich ulubionych ♡ Skład białka (smak: kakao i spirulina) ⇾ sproszkowane białko konopi, sproszkowane białko słonecznika, sproszkowane białko dyni, sproszkowane surowe kakao (16%), sproszkowany banan, sproszkowane białko z nasion szałwii hiszpańskiej (6%), sproszkowana lucuma, sproszkowana spirulina (2%), sproszkowana wanilia. Składniki: 150 g mrożonego banana 1 łyżka
Zdrowie na języku :Pwynik bardzo nam się spodobały zaczęłam delikatnie eksperymentować. Z różnymi suszonymi owocami i niewielkim dodatkiem proszkowanych dóbr wszelakich. Wersja z łyżeczka proszkowanych buraczków, oraz garstka sułtanek i pestek słonecznika okazała się i kolorystycznie optymistyczna i popularna. Przepis ze starego numeru wewnętrznego magazynu supermarketu Co-op. Składniki: (na 12-15 sztuk) 100g gładkiego masła orzechowego 2-3 łyżki golden syrup
Lejdi of the houseszklanki otrębów (owsianych, żytnich lub innych ulubionych) 3 łyżki puree z dyni 1 łyżeczka przyprawy do piernika 0,5 szklanki orzechów włoskich 1/3 szklanki pestek dyni 1/3 szklanki pestek słonecznika 2 łyżki sezamu 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu Miód i olej podgrzać do rozpuszczenia się, wymieszać. Wszystkie składniki wsypać do miski, wymieszać. Granolę przełożyć na blachę, uklepać lekko
Obiad gotowyGranola nie jest mocno słodka, za to bardzo chrupiąca i smaczna. Składniki: 150 g płatków owsianych 150 g płatków pszennych (NaturAvena) 250 g dodatków (u mnie nasiona słonecznika, złociste siemię lniane, pestki dyni, amarantus, orzechy laskowe, suszona żurawina, nasiona chia, kruszone ziarna kakaowca) 50 g oleju kokosowego 50 g masła z orzechów nerkowca 100 g melasy winogronowej
Zdrowie na języku :Pszronem świerki, dumnie tworzące szpaler iglastych gałęzi górujących nad malowniczym krajobrazem. Mróz, choć jeszcze niewielki, motywuje sikorki do gorączkowych poszukiwań nasion. Dobrze wiedzą, że karmnik pełen jet pożywnych ziaren słonecznika. Nieśmiało więc zbliżają się, gałąź po gałęzi, bacznie obserwując i wypatrując zagrożenia. Cisza... Uwielbiam te ciche poranki... Kwintesencję tej chwili udało mi się zamknąć w małym, porcelanowym kubeczku, wypełnionym gorącą
Rozpustne gotowanieTopinambur inaczej słonecznik bulwiasty. Jest bogactwem inuliny, idealnie nadaje się do spożywania przez cukrzyków. Z tego warzywa można wykonać różnorodne potrawy. Ja postawiłam na prostotę: polędwiczki drobiowe ugotowane, topinambur oraz kapusta kiszona. Składniki: 200g polędwiczek drobiowych 200g topinambury 200g kapusty kiszonej 1 łyżka pestek dyni jarzynka bez soli Sposób przygotowania: Do wrzącej, osolonej owsy wrzucamy dokładnie oczyszczonego i umytego topinambura
Truskawkowa Fiestamąki orkiszowej lub pszennej 500 g mąki żytniej 80 g drożdży ok. 780 ml wody, letniej 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru ok. 300 g mieszanki nasion (słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni) wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem, ok. 120 ml letniej wody oraz ok. 120 g mąki orkiszowej lub pszennej. Wymieszany rozczyn odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie
Domowy Smak Jedzeniaktóry jest często stosowany w leczeniu mniejszych skaleczeń i urazów. O dziwo, badania pokazują, że miód zabija ponad sześćdziesiąt różnych typów bakterii! Echinacea Echinacea jest członkiem rodziny słonecznika i znany jako jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków na zimno. Udowodniono naukowo, że suplementy Echinacea zmniejszyć nasilenie objawów przeziębienia do 50%. Inne zastosowania antybiotyków należą katar sienny, zapalenie ucha, zakażenia
w mojej kuchnioliwek, masło, olej kokosowy) – 3,17 zł PRODUKTY ZBOŻOWE (mąki, makarony, ryże, płatki owsiane, kasze) – 9,3 zł ORZECHY I ZIARNA (orzechy włoskie, migdały, siemię lniane, pestki dyni, pestki słonecznika, masło orzechowe, kakao) – 7,09 zł NAPOJE (soki, mleka roślinne) – 4,12 zł PIECZYWO – 4,79 zł NABIAŁ (u mnie głównie jajka i sery) – 5,6 zł MIĘSO
Powiedz dietom niemały placuszek, na środku kładziemy łyżeczkę masy kajmakowej i zlepiamy jak pieroga, tworząc okrągłą bułeczkę. Układamy na blasze, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy bakaliami. Możemy też użyć pestek dyni lub słonecznika. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 35 min w 170- 180C na rumiano. Tytuł; Zula i porwanie Kropka Autor; Natasza Socha Ilość stron; 192 stron Wydawnictwo; Nasza Księgarnia Oprawa
Radość kipiąca uśmiechem.będzie pełnowartościowy posiłek obiadowy. 2 porcje: * filet z kurczaka- 2 szt. * mix sałat- 2 spore garście * mango- 1 szt. * orzechy włoskie- 6 szt. * konfitura z żurawiny- do podania * kiełki słonecznika- do ozdoby Marynata do kurczaka: * olej rzepakowy- 2 łyżki * sól, słodka papryka, suszony tymianek- 1 łyżeczka * pieprz- 1/3 łyżeczki Winegret: * olej winogronowy- 2 łyżki * sok z cytryny- 1 łyżeczka * ocet
Kraina Miodem Płynącaskładzie znajduje się 45% owoców)! Dzięki temu owsianka smakuje równie dobrze i zaliczam ją do jednej z najlepszych. Skład białka (smak owocowy) ⇾ sproszkowane białko konopi, sproszkowane białko słonecznika, sproszkowane białko dyni, sproszkowany banan, sproszkowana malina, sproszkowane białko z nasion szałwii hiszpańskiej, miąższ owoców baobabu, sproszkowany sok z buraka czerwonego, sproszkowana lucuma, sproszkowana truskawka, sproszkowana żurawina, sproszkowana wanilia. Składniki
Zdrowie na języku :P