chili, curry, odrobiną soli i pieprzu. Ja zjadłam jako czystą zupę krem z marchewki bez dodatków, można ją podać np. z ryżem, z kleksem śmietany czy jogurtu, z prażonym słonecznikiem, z tym czym lubimy jeść zupy kremy. Smacznego! The post Zupa marchewkowa fit appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięplan posiłków i wyliczyliśmy ich wartości odżywcze, poświęciliśmy czas na listę produktów i udaliśmy się na zakupy. Pełni gotowości startujemy do boju, wszystko jest na dobrej drodze. Ale…czy słonecznik podprażyć na patelni czy w piekarniku, jak zachowa się ksylitol w muffinkach? To małe dylematy, które urastają do rangi sporych problemów. Wytrwałości nie każdemu starcza. Dobra organizacja, to połowa sukcesu
kruche babeczkiwystarczą 3 - 4 godziny aby chleb wyrósł i wtedy można go zrobić rano. Jeśli zakwas jest jeszcze słaby ciasto zarabiamy wieczorem a rano pieczemy. Chleb na zakwasie ze słonecznikiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepłatki orkiszowe pełnoziarniste – 2 szklanki starte jabłko – 1 sztuka orzechy laskowe – garść żurawia – garść pestki dyni i słonecznika – garść gorzka czekolada 80% – 6 kostek cukier czcinowy – 2 łyżki przyprawa do piernika lub cynamon – 1 łyżeczka mleko z orzechów brazylijskich (może być też każde inne roślinne) – 2 szklanki Pieczemy 30 minut
Między kuchnią a pokojemkuleczek Składniki: 1 opakowanie koziego sera, podwójne, około 200 g 12 mini fig lub dużych rodzynek 50 g mieszanych nasion lub orzechów do obtoczenia, u mnie konopia, chia, słonecznik, dynia 1 łyżeczka cynamonu, opcjonalnie 20 g zmielonych migdałów 1 łyżka drobno pokrojonych goji Z koziego sera uformuj kuleczki, chowając w środku figę lub rodzynki. Następnie obtocz w nasionach i goji
codojedzeniaduże garście soczewicy czerwonej, puszka mleka kokosowego, łyżeczka przyprawy Sriracha Intenson (jeśli jeszcze jej nie macie, użyjcie chilli), sól, olej. Do podania prażone nasiona – u nas siemię, słonecznik i pestki dyni. Zrób tak: czosnek, imbir i kurkumę (jeśli masz w proszku, pomiń i po prostu później dodaj ją do zupy razem z innymi przyprawami), posiekaj i rozetrzyj na desce
Kulinarna PolskaRadzę każdy placek przeciąć na 2 części, ponieważ dzięki temu powstaną zgrabne tortille. 10. Parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami sezamu, słonecznika oraz siemieniem lnianym. Wbrew pozorom poniższe parówki w cieście drożdżowym są łatwe i proste do przygotowania. 11. Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką to pomysł na wykwintny
UgotowaćMożna spakować do pudełka i zabrać na lunch lub drugie śniadanie. 2 porcje: 4 mniejsze buraki 50 g sera feta 1 gruszka łyżka nasion słonecznika łyżka nasion dyni łyżka nasion sezamu łyżka nasion siemienia oliwa z oliwek sok z cytryny 2 garści roszponki sos balsamiczny Umytą i osuszoną roszponkę wykładamy na talerz. Gruszkę kroimy w cienkie plasterki. Buraki zawijamy
Kucharzycarównież ekologiczne i specjalistyczne. Znajdziemy u nich również gotowe mieszanki do wypieku chleba czy ciast. Nie zaprzestali tylko na tym i w gamie produktów znajdziemy też płatki czy słonecznik łuskany, wszystko pochodzenia ekologicznego. Zapraszam Was oczywiście na ich strony i do zapoznania się z naprawdę godną polecenia gamą produktów. www.facebook.com/polskiemlyny www.polskiemlyny.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ▪ 400 g szynki
Zdrowie i pysznie na talerzurównież ekologiczne i specjalistyczne. Znajdziemy u nich również gotowe mieszanki do wypieku chleba czy ciast. Nie zaprzestali tylko na tym i w gamie produktów znajdziemy też płatki czy słonecznik łuskany, wszystko pochodzenia ekologicznego. Zapraszam Was oczywiście na ich strony i do zapoznania się z naprawdę godną polecenia gamą produktów. www.facebook.com/polskiemlyny www.polskiemlyny.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ▪ 400 g szynki
zdrowo i aktywnieŁatwa w przygotowaniu, orzeźwiająca nutą cytryny zupa krem na bazie kalafiora. Żeby przełamać tę lekkość dodałam aromatyczne, podsmażane z cebulą grzyby, które możecie zamienić na podprażane pestki dyni lub słonecznika. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Umyj kalafior a następnie podziel go na małe różyczki. Pokrój selera naciowego w plasterki, 1 cebulę
Eat me! Fit me!Składniki: 150 g ciecierzycy z puszki 60 g wymieszanych śliwek i moreli suszonych 70 g słonecznika łuskanego 2 łyżki tahini 15 g kakao 15 g otrębów 15 g migdałów mielonych … Czytaj dalej Fit batoniki bakaliowe
czarrna od kuchninawet 7 razy dziennie i 4 000 kcal), więc zwyczajnie nie chce mi się kombinować. Dlatego moje ulubione danie, które codziennie zjadam kilka razy, to soczewica, z kaszą, nasionami słonecznika, suszonymi grzybami, suszonymi warzywami (naturalna ,,wegeta”) i świeżymi warzywami, najczęściej są to pomidory ze szpinakiem. Od jedzenia zależy to jak wyglądam, jak się czuję i w jakim stanie znajduje
Fleksitarianizm.plmasła 1 szkl mąki pszennej 2 szkl płatków owsianych 1 jajko 1/3 szkl. cukru 4 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl orzechów pini 1/2 szkl ziaren słonecznika 100g aronii kandyzowanej firmy Helio WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie wyrabiamy. 2. Kulamy kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczamy, układamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około
Dziś Ja gotuje