słonecznik - 8260 przepisów (strona:301/551)

Chleb pszenny codzienny na drożdżach 89

problemu zjedzą go dorośli i dzieci. Świetnie pasuje do sera, wędlin ale też do słodkich smarowideł – dżemów czy brrr nutelli. Możecie dodać tutaj jakiś nasion np siemienia, pestek słonecznika czy dni, a nawet maku. Przepis na chleb pszenny codzienny pochodzi z książki „Chleb Domowa piekarnia” Piotra Kucharskiego. Przyznam, że pierwsze wypieki z tej książki jakoś średnio

Mieszam w Garnku
Chleb pszenno – żytni z ziarnami 135

wody (około 40 stopni C) – 8g drożdży instant (2 czubate łyżeczki) – 2 łyżeczki miodu – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 łyżeczka soli – 25g ziaren słonecznika – 25g siemienia lnianego Miód rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać oliwę, dokładnie wymieszać. Mąki wsypać do miski, dodać drożdże, sól, ziarna i wszystko dokładnie wymieszać. Wodę wlać do miski

Smaki Armine
Co zrobić z ryżu na obiad? 3 proste przepisy na dania z ryżem (dania wegetariańskie) 202

pęczek świeżego koperku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki ryżu (najlepiej średnioziarnistego lub do risotto- arborio) 2 szklanki gorącej wody sól i pieprz cytryna do podania do posypania - pestki słonecznika  Przygotowanie ryżu z porem: Z porów odetnij zielone liście, zaś białą i jasnozieloną część dobrze umyj i pokój na półplasterki. Rozgrzej oliwę w głębokiej patelni, wrzuć pora na średni

Chilli Czosnek i Oliwa
Wege burgery z marchewki i kaszy jaglanej 128

próbowaliście to najwyższy czas. Gwarantuję, że zasmakuje również mięsożercom .  Potrzebujemy: 1 szklanka startej marchewki 0,5 szklanki kaszy jaglanej suchej 1 szklanka wody 0,25 szklanki prażonego słonecznika 0,25 szklanki prażonego sezamu 0,5 czerwonej cebuli lub 1 mała pokrojona w drobną kostkę 0,25 szklanki bułki tartej 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki mąki 1 łyżka

Emskie Smaki
Zupa krem z soczewicy 55

gładko (gdyby zupa była za gęsta, można dolać wody). 9.   Doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem. Jako dodatek do zupy idealnie nadadzą się prażone pestki słonecznika. Smacznego

Prosto z Kotła
Bułeczki pszenno-żytnie 106

chce nam się iść do sklepu, lub gdy po prostu mamy chęć na domowe pieczywo polecam pyszne bułeczki śniadaniowe, proste i ekspresowe w wykonaniu. Bułeczki można posypać czarnuszką lub słonecznikiem, ja bardzo lubię sezam, dlatego posypałam sezamem. Na 8 bułek: 400 g mąki pszennej 100 g mąki żytniej z pełnego przemiału 30 g drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli

Krylowa Kuchnia
łatwy chleb z ziarnami 78

mąki orkiszowej lub pszennej 50 g otrąb orkiszowych lub pszennych 100 g zakwasu żytniego (przepis tutaj ) 10 g drożdży świeżych 1 łyżka soli 400 ml letniej wody 50 g słonecznika 20 g siemienia lnianego 20 g sezamu 2 łyżki czarnuszki do posypania wierzchu wykonanie: Do miski wkładamy drożdże, zalewamy je letnią woda i mieszamy, aż się rozpuszczą. Następnie dodajemy pozostałe

Domowy Smak Jedzenia
Pyszne domowe bułeczki 148

Dużą szklanką wyciskać bułeczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.  Odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 min. Można posmarować białkiem i posypać, np. słonecznikiem, siemieniem lnianym. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 min.  SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Szybki i prosty chleb 98

dzień rozpoczęliśmy z pysznym i sycącym domowym chlebem . Składniki na szybki i prosty chleb 500 g mąki pszennej chlebowej TYP 750 50 g płatków owsianych 100 g ziaren np. słonecznika, dyni, sezamu, siemienia lnianego 1,5 płaskiej łyżeczki soli 1 łyżka cukru 1 paczka drożdży instant (8 g) 1,5 szklanki ciepłej wody margaryna do wysmarowania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

niecodziennikpary
Prosty chleb pszenny 90

składniki się połączą. Keksówkę posmarować margaryną, posypać bułką tartą, włożyć ciasto, wygładzić je łyżką maczaną w wodzie. Ciasto na chleb można posypać otrębami pszennymi, sezamem, siemieniem lnianym, ziarnami słonecznika lub dyni. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 60 o C, następnie zwiększyć temperaturę do 200 o C, piec 60 minut. Chleb pszenny wyjąć z formy, pozostawić do ostygnięcia

niecodziennikpary
Hummus z fasolki adzuki 68

fasoli będzie zbyt gęsta, należy wmieszać jeszcze trochę wody. Hummus z fasolki adzuki doprawić do smaku pieprzem cayenne, solą oraz pieprzem. Podawać polany oliwą, posypany np. prażonymi ziarnami słonecznika lub sezamu, posiekaną natką pietruszki, czerwoną cebulą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Hummus z fasolki adzuki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zupa krem z kalafiora 71

garnka, przegotować. Rozdrobnić blenderem do uzyskania gęstego kremu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę krem z kalafiora można podać z pieczywem, grzankami, groszkiem ptysiowym, pestkami dyni i słonecznika lub zjeść bez dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa krem z kalafiora pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Domowy chleb pszenno-żytni z nasionami 125

Składniki: 200 g mąka żytnia  300 g mąka pszenna  500 ml cieplej wody  1 płaska łyżeczka soli  3 łyżki zakwasu chlebowego  50 g nasion słonecznika  10 g płatków owsianych  5 g siemienia lnianego  Przygotowane: ✅ do naczynia wyrabiającego ciasto (miska) dodajemy: mąka żytnia, mąka pszenna, sól, woda, zakwas chlebowy. Wszystkie składniki wyrabiany

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania