smaków, łączymy nieznane dotąd składniki. Dzięki przyprawom możemy mieć wiele wersji jednej zupy, w zależności od upodobań czy humoru. Zupy krem możecie podawać z domowymi grzankami , groszkiem ptysiowym, pestkami słonecznika czy dyni, makaronem, chlebem czy pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami . Zupy możemy podawać ze świeżymi ziołami, warzywami, śmietaną czy jogurtem naturalnym. Trudno wskazać jeden argument, dla którego kocham zupy krem
Kuchnia Bazyliiszybko się go robi 😉. Czas przygotowania to 10 minut z umyciem miski, czas pieczenia to 60 minut w 160C. A poniżej przepis ❤️ Przepis: 200g siemienia lnianego 200g nasion słonecznika 50g nasion sezamu 50g pestek dyni 4 jajka 50 ml oliwy z oliwek płaska łyżeczka soli Wszystkie składniki mieszamy i przelewamy to blaszki (keksówki
Niezły Młyneklekką, smaczną kolację to koniecznie wypróbuj ten przepis na sałatkę z buraczkami i serem feta. Składniki: sałata lodowa troszkę rukoli buraczki ugotowane i pokrojone czerwona cebula ser feta słonecznik I sos musztardowo-miodowy: łyżka musztardy, 1 łyżeczka miodu, sok z cytryny, oliwa na oko i dodałam kapkę wody bo dla mnie za gęsty był sosik. Sposób przygotowania: Ilość składników wedle
Wasze Przepisyobawiam się, że będziemy mieć sporo czasu, by popracować nad tym planem. Składniki: 35 dag mąki pszennej 15 dag mąki żytniej razowej do wypieku chleba 15 dag pestek słonecznika ( część można zastąpić dyniowymi ) 3 dag drożdży 2 szklanki letniej wody + 3 łyżki do zaczynu 1 płaska łyżka soli 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Zaczyn: Do miski wkruszamy
Kronika Piekarnikabądź przygotować z wyprzedzeniem i odgrzać. Smacznego! Do przygotowania pieczeni można użyć również innych, ulubionych przez siebie orzechów, np. mieszanki orzechów pekan, laskowych, makadamia, pistacji lub pestek dyni czy słonecznika. Orzechy/pestki powinny być dość mocno rozdrobnione, ale nie całkowicie zmielone na mąkę – pozostawione gdzieniegdzie nieco większe kawałki sprawią, że pieczeń będzie miała ciekawszą konsystencję. The post Nut roast – wegańska pieczeń
Even Better Foodszklanka wody około 250 – 300 g różyczek kalafiora 1/2 niedużej czerwonej cebuli 1 mały ząbek czosnku 5 – 6 suszonych śliwek (niesiarkowanych, najlepiej miękkich) 1/3 szklanki pestek dyni lub słonecznika 1 łyżka oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron) + odrobina do natłuszczenia papieru do pieczenia oraz rąk podczas formowania burgerów 3 łyżki posiekanej natki pietruszki nierafinowana sól, przyprawy i zioła
Even Better Foodszklanka wody około 250 – 300 g różyczek kalafiora 1/2 niedużej czerwonej cebuli 1 mały ząbek czosnku 5 – 6 suszonych śliwek (niesiarkowanych, najlepiej miękkich) 1/3 szklanki pestek dyni lub słonecznika 1 łyżka oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron) + odrobina do natłuszczenia papieru do pieczenia oraz rąk podczas formowania burgerów 3 łyżki posiekanej natki pietruszki nierafinowana sól, przyprawy i zioła
Even Better Foodbądź przygotować z wyprzedzeniem i odgrzać. Smacznego! Do przygotowania pieczeni można użyć również innych, ulubionych przez siebie orzechów, np. mieszanki orzechów pekan, laskowych, makadamia, pistacji lub pestek dyni czy słonecznika. Orzechy/pestki powinny być dość mocno rozdrobnione, ale nie całkowicie zmielone na mąkę – pozostawione gdzieniegdzie nieco większe kawałki sprawią, że pieczeń będzie miała ciekawszą konsystencję. The post Nut roast – wegańska pieczeń
Even Better Foodpodanych proporcji upieczecie dwa bochenki domowego chleba. Możecie je posypać mieszanką ulubionych pestek. Ja tym razem postawiłam na płatki owsiane i mak, ale sprawdzą się na przykład pestki dyni, słonecznika czy sezamu. Chleb pełnoziarnisty na drożdżach jest bardzo prosty w przygotowaniu, jeśli macie doświadczenie z ciastem drożdżowym, upieczenie dzisiejszego chlebka nie powinno przysporzyć Wam problemu. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej
Lekcje w kuchniłyżeczka masła 3/4 l - 1 l wody lub bulionu 100 g śmietankowego serka topionego vegeta Ziołowa posypka: 1 kromka czerstwego chleba 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka pestek słonecznika 1 gałązka rozmarynu kilka gałązek tymianku sól oliwa Zupa: Dynię i marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Podsmażyć ją na oleju aż będzie złota
My simple kitchenprzepyszne ciasteczka, które będziecie mogli legalnie chrupać w jesienne wieczory, bo są całkiem fit. Składniki: 2 dojrzałe banany 1 szklanka płatków owsianych garść żurawiny (polecam od Skworcu ) opcjonalnie: pestki słonecznika, gorzka czekolada, rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe, migdały, sezam Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy płatki i czekamy chwilę aż napęcznieją. Następnie dodajemy pokrojoną żurawinę i ulubione dodatki. Na blaszce wyłożonej papierem
Cynamonowe szczęściepewno będziecie zadowoleni smakiem U mnie dziś to danie powstało z resztek makaronu, stąd połączenie razowego i gryczanego. Zamiast świeżego szpinaku możecie użyć mrożonego. Danie można także wzbogacić nasionami słonecznika, czy pestkami dyni. Makaron ze szpinakiem, pomidorkami i parmezanem – składniki (2 porcje): około 200g ulubionego makaronu (u mnie pół na pół gryczany i razowy), 100g świeżego szpinaku, 2 ząbki
Natka Pietruszkiprzykryć folią spożywczą, dzięki temu ciasto nie wysycha i szybciej rośnie. 🔄 Zamienniki Kawę Inkę możemy zastąpić zwykłą kawą rozpuszczalną lub też pominąć ją zupełnie. Siemię lniane można wymienić na słonecznik lub nasionka dyni. Mąka krupczatka może być stosowana wymiennie z semoliną, a mąka pszenna typu 450, zastąpiona na przykład mąką typu 720. 🍞 Przepisy na chleb na zakwasie Poniżej znajdziecie propozycje
SprawdzonaKuchnia.plsię z Wami moimi ulubionymi pomysłami na niecodziennie kanapki, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Dodatkowo sięgnijcie po świetne przepisy na domowe pieczywo . Na zdjęciach chleb otrębowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym . 1. KANAPKI Z GUACAMOLE – 1 awokado – ricotta – sok z ½ limonki – 1 mały ząbek czosnku – kolendra – kiełki – płatki chili Awokado rozgniatamy
Be Fit Be Strongtarta, jajka, bez jajek, kapusta nawet, ryż, kasza, otręby, majeranek, lubczyk, tarta marchewka, cukinia, papryka w kosteczkę pokrojona, kmin rzymski, boczek wędzony, śmietana, keczup, majonez, musztarda, czubryca, kozieradka, ziarna słonecznika, ser żółty, rosół zamiast wody, sam już nie pamiętam co jeszcze. Pełna dowolność. Wariacji na temat zwykłego tradycyjnego mielonego jest tyle, że nie zliczę. My natomiast podajemy Wam nasz sposób
Marder&Marder Manufacture