Zapraszam :) Składniki : 5 woreczków ryżu 1 kg mięsa mielonego dowolnego ja dalam z indyka 2 główki kapusty włoskiej 2 duże cebule vegeta, pieprz do smaku 40 dag pieczarek 1 słoik Lecza paprykowego firmy Orzech 20 dag pieczarek 1 cebulka Wykonanie : Kapustę umyć , wyciąć głąb. W garnku zagotować wodę , parzyć kapustę aż zmięknie . W garnku zagotować lekko
Sama słodycz i szczypta chiliowoce przez passatutto, lub przetrzyj przez sito. Następnie włóż otrzymaną masę ponownie do garnka i dodaj cukry. Gotuj na malutkim ogniu pół godziny, aż konfitura nabierze gęstości. Przełóż do słoików, szczelnie je zakręć. Konfitura jest gotowa już na drugi dzień. Ugrillowałam szybko kromeczki z bagietki i położyłam po łyżce słońca na każdą. Pyszna, w sam raz na zimę
Z Kuchni Do Kuchniwięcej. Po tym czasie zlewamy uzyskany syrop przez sitko ( pozostałe brzoskwinie można użyć do nalewki ). Zagotowujemy i chwilę gotujemy na bardzo lekkim ogniu. Gorący wlewamy do wygotowanych słoików i zakręcamy. Nie pasteryzujemy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewyproduktów, które w danej chwili miałam po ręką. Połączenie marynowanych warzyw z jajkiem i przyprawami było strzałem w dziesiątkę. Sałata wyszła bardzo smaczna. SKŁADNIKI: 1 słoiczek marynowanych pieczarek 1 słoik marynowanej papryki 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 jajka sól pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki marynowane wyjmuję z zalewy i kroję w plasterki (mniejsze przekrawam tylko na pół). Paprykę wyjmuję
Tradycyjna kuchnia Kasiteż wychodzi pysznie) 1 kg cukru 1 litr spirytusu laska wanilii 10 goździków 2 kory cynamonowe Sposób przygotowania: Śliwki umyć, wyjąć pestki, wrzucić do dużego słoja, butli. Zasypać cukrem, słoik zakręcić i zostawić na noc, by puściły sok. Następnego dnia porządnie wymieszać cukier z sokiem i śliwkami, wlać spirytus, dodać przyprawy i postawić w chłodnym miejscu na około 2 miesiące
na moim stole...lubię marnować jedzenia, do poprzedniego ciasta otworzyłam słoik puree z pieczonej dyni i została mi połowa, upiekłam więc kolejny tort (tak, przyznaję się spodobało mi się pieczenie tortów, będzie tego więcej). Przestawiam Wam 100% wegański tort: czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy Ps. Jeżeli Misiek nie zje całego toru w nocy to jutro zrobię lepsze zdjęcia Składniki: Ciasto: 200 g puree z dyni
greenscarfcały czas mieszając. Chwilę jeszcze gotować aż masa zgęstnieje. Potem przełożyć do słoiczków. Słoiczki dokładnie zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką lub gazetami. Zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 20 minut od zagotowania
Monia miesza i gotujerówne papryki czerwone (lub dwie duże) 1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowego) pęczek pietruszki 1/2 pęczka szczypioru kilka gałązek kopru 3 świeże pomidory przetarte lub 1/2 litra przecieru ze słoika 1 kostka rosołowa wołowa 1-2 ząbki czosnku 1 mała cebula sól, pieprz, tymianek suszony Przygotowanie: Mięso mieszamy z posiekanymi ziołami i drobniutko pokrojona cebula i czosnkiem. Doprawiamy ziołami suszonymi
Kuchnia po mojemuSmaczna galareta zamknięta w słoikach może służyć jako wędlina do chleba Składniki • Kurczak ok 1,5 kg • 2 ząbki czosnku • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 cebula • kawałek selera • 1 liść selera i lubczyku • 1/2 puszki groszku • 1,5 paczki żelatyny • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. • Kurczak podzielić na ćwiartki włożyć do dużego garnka • Zalać wodą dodać
W królestwie smaków Beatyroku cukinii dostałam od Rodziców, że już sama nie wiedziałam co z niej wymyślić. Leczo w słoikach, leczo mrożone, cukinia na słodko... a mi się jeszcze zachciało marynowanej w oleju. Stwierdziłam, że przyda się czasem do jakiegoś makaronu bądź mięska... Z lekko ponad 2 kg powstało tylko 4 słoiczki więc nie dużo, ale na próbę wystarczy. A próba pierwszego pewnie
Kuchnia w czekoladzieNastępnie zlewamy wodę, a ogórki kroimy w cienkie plasterki. Do plastrów ogórków, dodajemy obraną i również pokrojoną w plastry, marchew, oraz pokrojoną w piórka cebulę. Całość wkładamy do słoików, zalewamy marynatą, uważając aby warzywa były w niej całkowicie zanurzone i zamykamy słoje. Pasteryzujemy ogórki (w garnku lub piekarniku) w temperaturze 80-85 stopni przez
Miód i pieprzOtrzymane puree przecieramy przez sito aby pozbyć się pestek pomidorów. Gładką masę gotujemy jeszcze przez jakiś czas aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Gotowy, gorący ketchup przekładamy do czystych słoików, mocno zakręcamy i odwracamy do góry dnem
Qchnia po prostupiórka, czosnek w drobną kosteczkę lub przecisnąć przez praskę. Suszone pomidory pokroić w kosteczkę. Śledzia przełożyć do miseczki popieprzyć, dodać cebulę, czosnek, pomidory i majeranek, delikatnie wymieszać, przełożyć do słoika. Na koniec dodać listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego i zalać wszystko olejem. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 24 godziny. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiwarzywa . Dodaje pieprzu, majeranku, jeśli potrzeba to soli . Dokładnie mieszam , jeśli masa jest zbyt gęsta to dodaje po troch wywaru z gotowania cały czas wyrabiam pasztetową . Przekładam do słoików i pasteryzuje ok.40 minut. Gotowe . I jeśli mam zachciewajkę na pasztetową to tylko schodzę do piwnicy i już
Eli Gotowaniefrancuskie + dodatek . Dzisiaj tym dodatkiem jest marmolada z jabłek ( uduszone jabłka)Na moje szczęście moja jedyna jabłonka w ogródku obrodziła że HO HO!!. Składnki 1 ciasto francuskie 1 litrowy słoik uduszonych jabłek ( lub 2 kg jabłek + 4 łyżki cukru) garść rodzynek 1/2 łyżeczki cynamonu. 1/2 czekolady ( nie koniecznie) 1 jajko Wykonanie Jeśli nie mamy gotowych jabłek uduszonych
Eli Gotowanie