słoik - 12348 przepisów (strona:546/824)

Brzoskwiniowiec z masą makową 154

250g) 3 łyżki cukru pudru 250g śmietany 30% 350g masy makowej z puszki np Helio Ponadto: puszka brzoskwiń (ok 800g) paczka wafli okrągłych 1 galaretka brzoskwiniowa ewentualnie pomarańczowa 1/3 słoika marmoladki deserowej z truskawką Jamar 1/3 puszki masy kajmakowej Sposób przygotowania: 1. Z wafli wycinamy 4 krążki wielkości tortownicy (tak by się zmieściły w środku). Rozpuszczamy również galaretkę w ilości

Kuchnia w czekoladzie
Kolorowa sałatka z tortellini 343

zrobiłam na święta, ale równie dobrze można podać ją na rodzinne przyjęcia. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 opakowanie tortellini z prosciutto 1 słoiczek selera konserwowego (ok 350g) 1 słoik czerwonej papryki konserwowej (ok 720g) 1 puszka kukurydzy 3 duże ogórki konserwowe 7 jajek ugotowanych na twardo 1 pomidor 2 pęczki szczypiorku 3 łyżki majonezu Do smażenia filetów: 2 łyżki

Kuchnia w czekoladzie
Owocowo jogurtowe śniadanie w słoiku 102

puszki) 3 batony musli np domowe ok 10dkg słodkich wiśni Sposób przygotowania: Owoce umyć i wydrylować. Jogurt połączyć z syropem miętowym. Batony musli pokruszyć na mniejsze części. W słoiku układamy warstwami najpierw połówki śliwek, odrobinę jogurtu, pokruszone batony musli, znowu kilka łyżek jogurtu, ananas pokrojony na kawałki, reszta jogurtu i wydrylowane wiśnie. Schładzamy w lodówce

Kuchnia w czekoladzie
Dietetyczny sernik o smaku czekoladowo cytrynowym z rumowymi cytrynkami Eterno 128

cytrynkami Eterno.  INFORMACJA O LOKOWANYM PRODUKCIE Cytrynki z rumem Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier, rum 1,2% obj. Słoiki szklane: zawartość netto 230g Zastosowanie: do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów Cytrynki przygotowane są w specjalny sposób: ze skórką, bez dodatku wody, konserwantów ani sztucznych

ClauditteMissCooking
Domowe Niby "Cappuccino" w proszku 137

cukru pudru 15 g kakao gorzkie 30 g kawy rozpuszczalnej w proszku Wykonanie: Tu wystarczy wszystkie składniki przesiać do miski i wymieszać, a potem tylko przesypać do słoika. Więc nad wykonaniem rozwodzić się nie będę. Podpowiem Wam,że niezłe jest również z dodatkiem startej na tarce o drobnych oczkach czekoladą mleczną. Z dodatkiem cynamonu, albo kardamonu, albo przyprawy do kawy

Blondynka Gotuje
Zdrowy deser? To możliwe! 135

Przykryć folią spożywczą, odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem obrać banana, odkroić 2-3 plastry do dekoracji, resztę rozgnieść widelcem, wymieszać z mlekiem. Pudding przełożyć do szklanki lub słoika, na wierzch wyłożyć mus z banana. Wierzch udekorować odłożonymi owocami.   Smacznego! A jeśli ktoś ma czas, chęć i możliwości, to będę wielce zobowiązana za trzymanie kciuków jutro w okolicach

Pożeraczka, czyli raz adobrze
"Pizza" z bakłażana z mozzarellą i pomidorami 202

sera mozzarella 3 łyżki sera parmezan 1 pomidor garść liści bazylii oliwa sól, świeżo mielony pieprz * Jako sosu możecie użyć passaty pomidorowej (kupnej lub domowej ), kupnego sosu pomidorowego w słoiku lub też przygotować sos samodzielnie z pomidorów z puszki. Krojone pomidory z 1 puszki należy przełożyć do rondelka i gotować 15 minut, aż pomidory się rozgotują, a sos się zredukuje

Chilli Czosnek i Oliwa
Konfitura owocowa do mięs do słoików na zimę 74

jakiś czas, aby owoce nie przykleiły się do dna rondla. Gdy owoce staną się szkliste , dodać owoce aronii i doprowadzić do wrzenia. Smażyć przez 20 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików i odwrócić do góry dnem

Tradycyjna Kuchnia
ozory w sosie chrzanowym 111

marchew 2 łodygi selera naciowego 3 liście laurowe 6-8 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka domowego   maggi 2 łyżki masła 1 łyżka startego chrzanu (może być ze słoika) 150 ml słodkiej śmietany 30% sól, pieprz sposób wykonania Do garnka wkładamy ozory, obraną  i przekrojoną na pół cebulę, łodygi selera, marchew, liście laurowe, oraz ziele angielskie. Całość zalewamy zimną

Miód i pieprz
Grillowane nektarynki 128

malutkie bezowe ciasteczka) 30 gramów miękkiego masła 3 żółtka Owoce przeciąć w poprzek na pół ostrym nożem i otworzyć „twistem” – ruch podobny do odkręcania słoika. Wyjąć z nich pestki i przy pomocy noża oraz łyżeczki wydrążyć miąższ, zostawiając centymetr z każdej strony. Miąższ rozdrobnić i mikserem na wolnych obrotach połączyć ze sobą składniki nadzienia. Włożyć po czubatej

Patchwork
Chleb żytni z kaszą gryczaną 106

ciepłe miejsce. Kaszę gryczaną ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, po ostudzeniu przełożyć do lodówki. W dniu pieczenia: Odważyć 350 g zakwasu, zapas odłożyć do słoika i schować do lodówki. Dodać mąkę żytnią typ 2000 oraz mąkę żytnią typ 720, wodę, miód, sól oraz ugotowaną kaszę gryczaną oraz orzechy (ja je pominęłam). Całość dokładnie wymieszać, miskę nakryć czystą ściereczką, odstawić

Moje Qulinaria
domowa granola 140

Pieczemy przez ok. 40 – 50 min. w 150 st C. (z termoobiegiem, od czasu do czasu możemy przemieszać). Po tym czasie odstawiamy do całkowitego wystudzenia i przekładamy do słoika. Orientacyjny czas przechowywania to ok. 3 tygodnie

Domowy Smak Jedzenia
Suszone pomidory w oleju 151

nierównej wielkości to trzeba je sortować podczas suszenia i odkładać te mniejsze bo one szybcej dosychają. Pomidory powinny być suche ale nadal elastyczne. Wysuszone zimne pomidorki ułożyć w słoiku. Do słoiczka dodać czosnek i oregano (jeśli nie mam świeżych gałązek można dać suszone). Zalać gorącym ale nie wrzącym olejem. Zakręcić i odstawić do góry dnem

Monia miesza i gotuje
Placki z cukinii z wędzonym łososiem 171

przywiozłam z niej same pyszności. Między innymi swojskie jeżynki, własnoręcznie zrywane (z których własnie robi się soczek) i cukinię.  W pierwszych planach cukinia miała iść do słoików ale jakoś tak naszło mnie na placuszki. Ponieważ nigdy ich nie jadłam a słyszałam że są bardzo dobre to postanowiłam je zrobić.  Szczerze powiedziawszy nie spodziewałam się, że placki z cukinii

Krakowskie smaki Ani
Owsianka czekoladowa 132

Prosto i szybko, czyli owsianka czekoladowa w słoiku po kremie ciasteczkowym. Zaczynamy.    owsianka z kakao, podana z czekoladą Przepis: własny / 1 porcja / 50 g płatków owsianych 300 ml mleka i wody w dowolnych proporcjach łyżka kakao opcjonalnie: czubata łyżeczka cukru trzcinowego, czekolada na wierzch Mleko z wodą i kakao zagotować. Dodać płatki owsiane, zmniejszyć moc palnika (ogień

tost z dżemem