mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki i popieprzyć. Cebulę drobno kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy razem z majerankiem do śledzia, całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoika dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, zalewamy olejem. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny by się przegryzły. Smacznego
magiczna kuchnia KasiSeler obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą i zalewamy wodą wymieszaną z solą. Zostawiamy na 3 godziny. Potem odcedzamy. Warzywa wkładamy do słoików i zalewamy wcześniej przygotowana zalewą. Pasteryzujemy ok 10 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwySkładniki: 40 dag śledzi marynowanych 1 duża cebula pół słoika ogórków konserwowych 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/4 szklanki oleju ok. 1 szklanki pikantnego keczupu 2 łyżeczki musztardy pieprz do smaku 3 zmiażdżone ząbki czosnku cukier do smaku Sposób przygotowania: Śledzie kroimy w paski. Ogórki kroimy w paski, cebulę w cienkie piórka. Cebulę solimy, gnieciemy, odstawiamy na 10-15 minut
Pobite gary BarbarySkładniki: 1 duży por, puszka ananasa, puszka kukurydzy, 3 jajka, 30 dag żółtego sera, słoik selera konserwowego. 6 łyżek majonezu, płaska łyżka z curry, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Por przekrawamy wzdłuż i kroimy w półtalarki. Ananasa, kukurydzę i seler odsączamy z zalewy. Jajka i żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ananasa kroimy
Pobite gary BarbarySkładniki: ½ sałaty lodowej, słoik suszonych pomidorów, 25 dag pomidorków koktajlowych, 7 łyżek sezamu, ½ ogórka szklarniowego, 1 średniej wielkości czerwona cebula, puszka kukurydzy, 5 korniszonów, łyżka masła, 15 dag wędzonego sera, 2 łyżki suszonego koperku sos: 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka wody, łyżeczka sosu sojowego, szczypta cukru pudru, szczypta soli. Sposób przygotowania: Ziarna
Pobite gary BarbarySkładniki: 2 pszenne tortille, 15 dag puszystego śmietankowego serka, 10 dag czerwonej papryki, słoik czarnych oliwek, 10 listków bazylii, sól, pieprz . Sposób przygotowania: Paprykę i 10 oliwek kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do serka. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tortille smarujemy grubo serkiem. Tortille zwijamy ciasno w rulonik. Kroimy po skosie
Pobite gary BarbarySkładniki: 5 plastrów schabu, przyprawa meksykańska, puszka pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, pół słoika papryki konserwowej, puszka czerwonej fasoli, 5 dużych ogórków konserwowych, 2 ząbki czosnku, pół puszki kukurydzy, puszka ananasa, 1 duża cebula, 0,5 l. bulionu warzywnego, sól, pieprz, słodka papryka, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy obficie przyprawą meksykańską. Krótko przesmażamy na patelni
Pobite gary BarbarySkładniki: pół pora, słoik papryki konserwowej, 1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 25 dag kiełbasy żywieckiej, natka pietruszki. sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sok z połowy cytryny, sól, pieprz, cukier. Sposób przygotowania : Ziemniaki kroimy w kostkę. Kiełbasę, paprykę w podłużne paseczki a pora w półtalarki. Natkę pietruszki drobno siekamy. Składniki sosu mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem
Pobite gary BarbarySkładniki: 35 dag kabanosów, 1 czerwona papryka, słoik ogórków konserwowych, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, 25 dag. żółtego sera.; sos: 5 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki pikantnego ketchupu, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki słodkiej papryki, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy w plasterki. Ogórki, paprykę kroimy kostkę. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach
Pobite gary Barbaryśredniej wielkości cukinie, puszka tuńczyka (u mnie 130 g po wyciągnięciu z zalewy), pół szklanki kaszy kuskus, 1 zielona papryka, 2 ząbki czosnku, sok wyciśnięty z 1 cytryny, słoik suszonych pomidorów, łyżka ziół prowansalskich, sól, pieprz, kulka mozzarelli (125g). Sposób przygotowania: Cukinię myjemy i wydrążamy środek pozbawiając ją pestek. Solimy ją i pieprzymy. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu
Pobite gary Barbarydokładamy paprykę. Smażymy wszystko przez ok. 3 minuty. Dodajemy pomidory, chilli, sól i oregano. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do czasu aż pomidory się rozpadną ok. 30 minut. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 20 minut
Pobite gary BarbarySkładniki: * 30 dag makaronu * słoik suszonych pomidorów * 10 dag salami * 10 dag żółtego sera * 1 średnia cebula * 10 dag czarnych oliwek sos: * 8 łyżek zalewy z pomidorów * łyżka oregano * łyżka ziół prowansalskich * 2 ząbki czosnku * sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory, salami, żółty ser kroimy w podłużne paseczki. Cebulę kroimy
Pobite gary BarbarySkładniki: * 40 dag fasolki szparagowej * 25 dag żółtego sera * słoik papryki konserwowej * 6 ogórków konserwowych * 2 cebule * 3 kwaśne jabłka * 2 pęczki szczypiorku * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 2 łyżki zalewy z ogórków * sól, pieprz Sposób przygotowania: Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. Ser,paprykę, ogórki, cebulę i jabłka kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno
Pobite gary BarbarySkładniki: * 3 pojedyncze piersi z kurczaka * 2 cebule * 40 dag pieczarek * słoik koncentratu pomidorowego (19 dag) * 1,5 l. bulionu * szklanka białego wina półwytrawnego * przyprawa do kurczaka * 2 łyżki mąki * sól, pieprz * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Piersi kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do kurczaka i mąką. Smażymy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy
Pobite gary BarbarySkładniki: * 400 g pierożków tortellini * 1 czerwona papryka * 1 zielona papryka * 1 żółta papryka * 1 młoda cukinia * 1 duża czerwona cebula * słoik suszonych pomidorów * oliwa do smażenia sos: * 5 łyżek zalewy z pomidorów * płaska łyżka oregano * płaska łyżka ziół prowansalskich * 2 ząbki czosnku * sól, pieprz Sposób przygotowania : Pierożki gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Paprykę kroimy
Pobite gary Barbary