POKROJONĄ CEBULĄ NA PATELNI JAK WSZYSTKO PRZESTYGNIE MIELIMY DWA RAZY W MASZYNCE DO MIELENIA MIĘSA,DODAJEMY JAJKA ,DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ,PIEPRZEM I MAGGI I MIESZAMY DOKŁADNIE WKŁADAMY DO SŁOIKÓW ZOSTAWIAJĄC OD GÓRY OK 2 CM MIEJSCA-ŻEBY DOBRZE SIĘ ZAMKNĘŁY PASTERYZUJEMY PRZEZ GODZINĘ,JAK WYSTYGNĄ TO DO LODÓWKI LUB PIWNICY SZCZERZE POLECAM-PYSZNY I SUPER SIĘ ROZSMAROWUJE NA KANAPCE
Swojskie jedzonkoSZKL.CUKRU NA MASĘ SEROWĄ: 0,6G SERA(MÓJ ULUBIONY MAŁY+DUŻY) 2 CUKRY WANILIOWE 5 ŁYŻEK CUKRU PUDRU 1 KOSTKA MARGARYNY PONAD TO :SPORY SŁOIK DŻEMU Z CZARNEJ POŻECZKI 0,5 L ŚMIETANKI 30 % 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU+2 ŚMIETAN FIXY(DO BITEJ ŚMIETANY) 1 CZEKOLADA PRZYGOTOWANIE: BIAŁKA UBIĆ DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA,DALEJ MIXOWAĆ,DODAĆ OSTUDZONE POLEWĘ
Swojskie jedzonkoBLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA,SMARUJEMY BIAŁKIEM I POSYPUJEMY KMINKIEM,PIECZEMY NA ZŁOTY KOLOR W 200 STOPNIACH OK 10 MIN,DO TEGO WYJMUJEMY SOBIE Z LODÓWKI BARSZCZYK W SŁOIKU,KTÓRY MAM ZAWSZE POD RĘKĄ(PRZEPIS TUTAJ ) SMACZNEGO
Swojskie jedzonkoOprócz przepisów znajdziecie też tutaj garść porad kosmetycznych czy instrukcję krok po kroku jak sobie zrobić ocieplacz na kubek. Dodatkowo w magazynie zawarte zostały gotowe do wydrukowania etykiety na słoiki :) Jesteście ciekawi co jeszcze dla Was przygotowałyśmy? Zatem zapraszam do lektury jesiennego numeru oraz do odwiedzenia strony poświęconej magazynowi : magazyn-zyciezesmakiem.blogspot.com No to teraz kubek kawy/herbatki w dłoń i miłej
My simple kitchennagrzanego do temperatury 200 st. C na ok. 45 minut. Jabłka upieczone. Przekładamy do garnka, dodajemy wodę i cukier i gotujemy ok. 15 minut na wolnym ogniu. Przekładamy do słoików, zakręcamy i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnygotować około 10 minut, żeby owoce były miękkie. Zdjąć z ognia i częściowo dżem zmiksować blenderem ale pozostawić trochę owoców w całości. Ponownie zagotować i gorący dżem rozlać do słoików. Szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem. Po 5 minutach odwrócić i pozostawić do ostudzenia. Zimny wynieść do piwnicy. *Waga owoców jest po oczyszczeniu
Ala piecze i gotujegodziny, następnie dodać pomidory, cukier, pieprz, sól do smaku, zamieszać i dusić na niewielkim ogniu przez około 2 godziny, ja gotowałam krócej, ale często mieszałam Wlałam wrzący przecier do słoików i pasteryzowałam około 5 min. Oryginalny przepis z : http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/marokanski-sos-pomidorowy_8883.html#ixzz3NZoDnpq6 Sos jest naprawdę ostry, ale lubię takie mieć, by ewentualnie wykorzystać je jako bazę do innych sosów
Proste Potrawyprzygotujemy nalewkę w proporcjach 1:1 - 250 ml soku na 250 ml wódki ( jedna butelka 500 ml ) Sok filtrujemy przez gazę nawet trzykrotnie jeśli będzie taka potrzeba. W słoiku mieszamy wódkę z sokiem i rozlewamy do butelek. Nalewkę pozostawiamy na około 3 miesiące, ale nalewka gotowa jest tez do spożycia od razu
Gotowanie...to proste !się z pomidorową pulpą, w której trudno rozpoznać, że powstała z pomidorów. Ja za to mam dla Was prosty przepis na domowy przecier pomidorowy, który można zamknąć w słoikach na zimę, bez zbędnego przecierania przez sito i zdejmowania skórki z pomidorów. Składniki (4 Czytaj dalej... Artykuł Domowy przecier pomidorowy pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakumałym ogniu do czasu kiedy owoce się rozpadną (ok. 30 minut). Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i macerowane porzeczki (opcjonalnie), wymieszać. Gorące przełożyć do wyprażonych słoików, w każdym umieścić kawałek kory cynamonu. Pasteryzować 10 minut. Gorące wyjąć z wody i wystudzić do góry dnem
SzczyptaSmaQsoli 6 łyżek musztardy Wykonanie: Do garnka wlać wodę, ocet, dodać musztardę, cukier, sól. Zalewę zagotować, wystudzić. Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Do słoika włożyć ogórki po dwa liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego. Ogórki zalać chłodną zalewą, zakręcić. Pasteryzować, 5 minut od momentu zagotowania. Odkładamy słoiczki do góry dnem, do ostygnięcia
magiczna kuchnia Kasifamily:"Times New Roman";} Jeśli posiadamy w domu robota z funkcją grubej tarki to bardzo łatwo i szybko możemy ugotować taką oto zupę ogórkową. Zupa ogórkowa - łatwy przepis Składniki: Słoik ogórków kiszonych wraz z odrobiną soku 3 marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 cebula torebka ryżu łyżka masła łyżka oliwy ziele angielskie, liść laurowy, papryka mielona sól, pieprz Zupa ogórkowa
Pyza i SurówkaJabłko obrane ze skórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do smalcu, chwilę mieszamy ok 5 min. Doprawiamy solą . pieprzem, majerankiem. Gorące wlewamy do słoików. Odwracamy do góry dnem na ok 15 min. Słoiczki trzymamy w lodówce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyprzegarnięta drewnianą łyżką masa śliwkowa zlewała się bardzo powoli ( jest to zagęszczenie nieco większe niż do połowy objętości ). Tak przygotowane gorące powidła przełożyłem do wyparzonych i wytartych spirytusem słoików, zamknąłem nieuszkodzonymi pokrywkami. Przechowuję w chłodnym, ciemnym miejscu
R'n'G Kitchenchlebek z jakimś dżemikiem to pychotka. Masło migdałowe przyrządza się bardzo prosto. Dodaję je do wszystkiego, więc zawsze robię porcję z pół kilograma migdałów. Można je przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce do tygodnia. Idealne do ciasta, smarowidło do naleśników czy chleba, wspaniałe do owsianki czy kaszki. Masło migdałowe Składniki: ½ kg migdałów szczypta soli Upraż migdały w piekarniku
codojedzenia