słoik - 12348 przepisów (strona:528/824)

WEGAŃSKIE ŚNIADANIA - przegląd przez 2 tygodnie 212

mnie :)) Coco-Farm-OLEJ-KOKOSOWY-100-PURE-BIO-260ml-240g ,  OLEJ-KONOPNY-India-TLOCZONY-NA-ZIMNO-250-ml-spozywczy-i-kosmetyczny . - Krem czekoladowy - EnerBio, Rossmann 16 zł za słoik, bywa w promocji za 12 zł. - Masło orzechowe najlepsze z wszystkich - Peo's Creamy, Kaufland, 8 zł, aż 90% orzeszków. Oczywiście, chleb można upiec samemu, krem czekoladowy i orzechowy ukręcić

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Czekoladowe muffinki z wiśniami 186

cukru - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 tabliczka czekolady mlecznej - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 1 szklanka wypestkowanych wiśni (użyłam wiśni ze słoika) Mikserem ubijam białka ze szczyptą soli. Kiedy są już dobrze ubite, dodaję stopniowo żółtka, cukier i cukier waniliowy. Chwilę mieszam i dodaję roztopioną i ostudzoną margarynę, a następnie kakao, mąkę

Wielopokoleniowo
Eton mess z wiśniami 179

Prosty i szybki deser...do tego deseru można użyć dowolnych owoców..u mnie np.wiśnie ze słoika...można także owoce zmiksować razem ze śmietaną itd..jak kto woli... 300 ml kremówki + 2 łyżki cukru pudru ewentualnie bita śmietana w sprayu bezy owoce [ u mnie wiśnie ] Śmietanę ubić z cukrem pudrem.W pucharkach układać warstwami pokruszone bezy, bitą śmietanę i owoce

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z dynią, gorgonzolą i suszonymi pomidorami 158

palę się zbyt specjalnie do przygotowywania wymyślnych obiadów miałam zamiar zrobić po prosu mielone. Jednak spojrzałam najpierw na parapet. Patrzę - dynia. Otwieram lodówkę a w niej jeszcze w słoiku kilka suszonych pomidorów a na półce wyżej kawałek gorgonzoli. Jakoś mi to wszystko razem pasowało i tym oto sposobem wyszły mielone w całkiem innej, jesiennej odsłonie. Pychota :) Podałam je jeszcze

My simple kitchen
Zupa ogórkowa z cieciorką papryką i cukinią 160

Ciekawy smak ogórkowej w nowej wersji Składniki • 1 cukinia ok 25 cm • 2 marchewki • 1 papryka czerwona • biała część poru • 1 mała cebula • 1 słoik cieciorki • 2 ziemniaki • 4 ogórki kiszone • 1 szklanka śmietany 18% • 2 kawałki parówki grubej • 2-3 łyżki oliwy z oliwek • 1/2 łyżki masła • pęczek ziół pietruszka,seler,lubczyk •sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Cukinię zetrzeć

W królestwie smaków Beaty
Rogaliki z dżemem 137

przepis na pyszne, aromatyczne, kruche rogaliki z dżemem. Rogaliki z dżemem Składniki: 2 i 1/4 szklanki mąki, 250 g margaryny, 1/3 szklanki cukru pudru, łyżka śmietany, 2 żółtka, jajko, słoik dżemu, + cukier puder do posypania. Wykonanie: Z mąki, cukru pudru, zimnej margaryny, żółtek i śmietany wyrabiamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 30 minut do zamrażalki. Następnie dzielimy

paapilotkaa
Chipsy jabłkowe 117

Suszyłem w sumie około 4 godzin, wyjąłem po sprawdzeniu stanu ich wysuszenia. Im jabłka są bardziej soczyste tym dłużej suszymy. Przechowujemy je w papierowej torbie lub jak ja w słoiku z pokrywką szklaną

R'n'G Kitchen
Filety śledziowe ze śliwkami. 144

wrzątkiem i odstawić na 2 minuty. Śliwki możesz pokroić na mniejsze kawałki. Następnie osuszyć na sitku. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Przyprawy wymieszaj o oliwą lub olejem. W dużym słoiku układaj na przemian warstwę śledzi ( każdą warstwę śledzi skrop oliwą lub olejem z przyprawami ), cebulę i warstwę śliwek z rodzynkami. Na wierzch wylej resztę oliwy lub oleju z przyprawami. Wstaw

Przepisy i porady kulinarne
Mus dyniowy - podstawa dyniowych wypieków 123

dyniowych wypieków Upieczoną dynię obieramy ze skórki, kroimy w cząstki i bendujemy na gładki mus. Jeżeli mus ma zbyt dużo wody można go odsączyć ale nie całkowicie. Przekładamy do słoika lub miseczki i gotowe. Mus można przechowywać w lodówce ok tygodnia.  Mus dyniowy - podstawa dyniowych wypieków

Pyza i Surówka
DOMOWY MAJONEZ, BEZ KONSERWANTÓW, BEZ JAJ KURZYCH 182

Następnie cienką strużką wlewać olej, cały czas mieszając, ja używam silikonowej rózgi. W miarę dolewania oleju masa staje się coraz gęściejsza. Gdy uzyskamy odpowiednią gęstość majonezu przekładamy go do słoika, dokładnie zamykamy i przechowujemy w lodówce, do kilku dni. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Naleśnikowe tagiatelle z cukinią i sosem paprykowym 177

sito ). Pierś przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy przez kilka minut na oleju. Do przesmażonej piersi dodajemy cukinię. Całość  jeszcze chwilę smażymy ( krótko ). Następnie dodajemy sos paprykowy ( mały słoik ) i na koniec pokrojone naleśniki. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy. Wykładamy na talerze i posypujemy drobno startym serem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Konfitura z czerwonej cebuli 133

ogniu przez około 2 godziny lub do czasu aż cebula będzie całkowicie miękka, a cały płyn wyparuje. Pod koniec gotowania dolać octu balsamicznego. Konfiturę można zawekować - przełożyć do wygotowanego słoika, szczelnie zakręcić, włożyć do zimnej wody i gotować przez 10 minut, lub przełożyć do miseczki do natychmiastowego spożycia. Konfitura może stać w lodówce przez kilka dni.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Dynia makaronowa w wersji wegetariańskiej prosty przepis 157

trochę zmieniłam przepis :) Składniki: 1 dynia makaronowa 1 papryka  1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szklanki wywaru warzywnego 1 mały słoik przecieru pomidorowego z ziołami 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich sól morska świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka masła garść posiekanych listków bazylii Dynię przeciąć na pół i piec 35-40 minut

Jemy Pijemy
STRUCLA OWOCOWA 153

lubi   Składniki: 1/2 kg mąki 3 jajka 3 dag drożdzy olejek waniliowy- 1 łyżka cukier waniliowy- opakowanie 2 łyzki cukru 1 szklanka mleka szczypta soli 1/4 kostki margaryny słoik marmolady- u mnie wieloowocowa kruszonka: 3 łyżki mąki 2 łyżki cukru 2 łyżki margaryny ew.cukier puder do posypania 1 jajko do posmarowania strucli Wykonanie: Drożdze kruszymy, ucieramy zcukrem, dodajemy ciepłe

Z Majeczką w kuchni