przetwory - 14998 przepisów (strona:798/1000)

Sos malinowy na zimę 214

Długo zastanawiałam się co zrobić z wiszącą na krzaczkach resztą malin, zawsze robiliśmy zasypywane cukrem bądź w postaci dżemu. Tym razem postanowiłam zrobić prosty sos, który

Kuchenne aromaty
Pure z dyni na zimę 114

Zazwyczaj to jest tak że facet w ramach uwielbienia daruje swojej kobiecie coś pięknego czy to kwiatka, czy to biżuterię, czy to cały szereg różnych drobiazgów

Kuchenne aromaty
Kiszone rzodkiewki z imbirem 129

Lubicie kiszone ogóry? Ja bardzo, a najbardziej te w wykonaniu mojej teściowej :) A próbowaliście kisić inne warzywa? Kiszone rzodkiewki smakują bardzo podobnie do ogórów. Są chrupiące

Pyry na Gaz
Rabarbarowy curd 148

Sezon na rabarbar trwa więc warto wykorzystać go do przygotowania słodko-kwaśnego, gęstego, o puszystej konsystencji kremu, czyli tzw. rabarbarowego curdu. Jest to wersja klasyczna- na

Kraina Miodem Płynąca
Domowy zakwas na żurek 75

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Nastawiłam, mieszałam, doglądałam, no i jest – domowy zakwas na żurek. Trzeba tylko odpowiednio wcześnie go nastawić (kisi się kilka …

My Blueberry Corner
Kandyzowana skórka z pomarańczy 96

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kandyzowana skórka z pomarańczy jest smacznym dodatkiem do niektórych ciast i ciastek. Keksy, mazurki, serniki, makowce czy pierniki, często są …

My Blueberry Corner
Ketchup domowej roboty (bazyliowy) 104

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Ostatnio kupiłam ciekawe urządzenie – wolnoobrotową, pionową wyciskarkę do soków z dodatkowym sitkiem do koktajli owocowych, musów i gęstych soków. …

My Blueberry Corner
Wytrawny sos śliwkowy 118

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Smaczny dodatek do pieczeni, steków, tostów czy kanapek. Tylko na naturalnych składnikach – po prostu wiem co jem. Składniki: 2 …

My Blueberry Corner
Zakwas buraczany 82

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Buraki to jedne z moich ulubionych warzyw. Zakwas buraczany to prawdziwa bomba zdrowotna dla naszego organizmu. Tak jak wszystkie kiszonki, …

My Blueberry Corner
Purée z dyni 80

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Purée z dyni bardzo się przydaje w kuchni, zwłaszcza gdy przygotowujemy słodkie dania z dodatkiem dyni. Purée można przygotować sobie …

My Blueberry Corner
Żurawina do mięsa i sera 151

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czy wiecie, że przygotowanie żurawiny jest bardzo proste. Wystarczą owoce żurawiny, cukier i odrobina wody. Polecam żurawinę leśną lub mieszankę …

My Blueberry Corner
Marynowane cytryny 98

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Marynowane cytryny są bardzo popularne w marokańskiej kuchni. Świetnie komponują się z kurczakiem, jagnięciną i rybami. Ostatnio wykorzystałam jedną taką …

My Blueberry Corner
Jak zrobić ogórki małosolne 104

Na targach pojawiły się już pierwsze gruntowe ogórki, pora więc zabrać się za ich kiszenie.W związku z tym dziś podpowiem Wam jak zrobić ogórki

Kulinarne przygody Gatity
Wegański krem rabarbarowy 176

Sezon rabarbarowy czas rozpocząć! :) Zaczynam więc od banalnego w przygotowaniu kremu rabarbarowego- czyli tzw. rabarbarowy curd- w wegańskim wydaniu, bo zamiast jajek krem przygotowywany jest na

Kraina Miodem Płynąca
Ogórki małosolne. 123

W sklepach warzywniczych coraz więcej ogórków w dobrej cenie , pora więc pomyśleć o ogórkach małosolnych. Pyszne jako dodatek obiadowy, czy dodatek do kanapek. SKŁADNIKI: 0,8

Kuchnia Beaty