Dzisiaj zapraszam na roladę z mięsa mielonego i kaszy pęczak. Pyszne połaczenie zarówno na zimno, jak i na ciepło przykładowo z sosem grzybowym, polecam. Składniki: 700
Gosia gotujePrzepis ten dostała moja Mama od mojej Cioci, która go wielokrotnie wykorzystywała i mogła nam szczerze polecić. Mięso tak przygotowane jest delikatne i absolutnie nie przesuszone
Gosia gotujeU nas w domu nie kisimy buraków na barszcz Wigilijny, bo zwyczajnie z kiszonych nam nie smakuje, tak jak z tego przepisu. Używam zawsze buraków długich
Gosia gotujeWiele Świątecznych przepisów czeka jeszcze na publikację, ale jak ogólnie wiadomo, zdjęcia robi się szybciej niz pisze posty. Dzisiejszy przepis nie jest jakąś nowością, bo rolada
Gosia gotujeMiałam okazję skosztować tego specjału podczas wycieczki w Bieszczady, w zimowy poranek do śniadania Ewa poczęstowała nas chrzanem z dodatkiem kurkumy. Różne chrzany jadłam i
Apetyczna babeczkaDzisiaj podrzucam Wam przepis na aromatyczną sól zrobioną własnoręcznie w domu. Jest to ziołowa sól według przepisu Stefanii Korżawskiej, autorki wielu książek ziołoleczniczych, propagatorki zdrowego
Kulinarne przygody GatityCo prawda sezon na nie dawno zakończony a do nowego jeszcze daleko ale zawieruszył mi się przepis i postanowiłam go dodać. Połączenie śliwek i aloesu jest
Ewa w kuchniWprawdzie sezon na dynię już się zakończył, a ja to puree z dyni przygotowałam jakiś czas temu, ale zwyczajnie zapomniałam dodać je na bloga. A ostatnio
dom-agi.plSkładniki na 5 niedużych słoiczków: 1 kg truskawek 1 kubek wody 0,5 kg op żelfix 2:1 kilka gałązek świeżej bazylii laska wanilii świeżo mielony
Luźna KuchniaChciałabym dzielić się z Wami moimi doświadczeniami w kuchni, lubię gotować, a jeszcze większą mam frajdę, gdy moi najbliżsi czerpią radość z przygotowanego przeze mnie jedzenia
Kuchnia BeatyProponuję prosty przepis na GRZYBKI MARYNOWANE . Najlepsze podgrzybki, prawdziwki im mniejsze tym lepiej. Dzisiejsze zaprawy. SKŁADNIKI: ok. 1,5 kg drobnych grzybów (np. borowików, podgrzybków
Kuchnia BeatyNa zimowe wieczory proponuję wspomnienie ciepłego lata SAŁATKĘ Z GRZYBÓW SKŁADNIKI durszlak ugotowanych grzybów - najlepiej podgrzybków(jeśli duże, przed ugotowaniem należy je pokroić w paski) 50
Kuchnia BeatyKalafior w tym czasie jest wyjątkowo tani, więc czas pomyśleć, aby zatrzymać jego smak na zimę. Proponuję KALAFIOR W ZALEWIE w słoikach. SKŁADNIKI: kalafior sól cukier
Kuchnia BeatySezon truskawek w pełni, trzeba więc pomyśleć o zapasach na zimę. Kompot z truskawek przypomni nam w zimowe wieczory, o gorącym czerwcowym słońcu. W moim domu
Kuchnia Beaty